Ziraat Bankası gündemden düşmüyor: Özgür Özel'den çok konuşulacak iddia!

Ziraat Bankası gündemden düşmüyor: Özgür Özel'den çok konuşulacak iddia!

Ziraat Bankası gündemden düşmüyor: Özgür Öze... Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları gündeme gelen Ziraat Bankası konuşulmaya devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Demirören Medya Grubu'na Ziraat Bankası tarafından verilen 750 milyon dolarlık kredinin akıbetini soran Özel şunları söyledi:

Bunun bir örneğini daha önce Sabah-ATV grubunun alınması sırasında da Halkbank ve Vakıfbank’ın verdiği kredinin akıbetinin belirsiz olmasıyla görmüştük. Burada da çiftçiye kredi vermesi gereken Ziraat Bankası 750 milyon dolarlık bir krediyi Demirören Grubu’na verdi, kredinin akıbeti belli değil.
Demirören Grubu’nun medya sahibi olmasıyla başlayan ve hayatımıza giren koca bir problem daha ortada. Bunun bir örneğini daha önce Sabah-ATV grubunun alınması sırasında da Halkbank ve Vakıfbank’ın verdiği kredinin akıbetinin belirsiz olmasıyla görmüştük. Burada da çiftçiye kredi vermesi gereken Ziraat Bankası 750 milyon dolarlık bir krediyi Demirören Grubu’na verdi, kredinin akıbeti belli değil. Ayrıca bu Demirören grubu, Ordu Yardımlaşma Kurumu’na, kurumun yönetimindeki asker kökenli kişilerin itirazlarına rağmen kendi elinde tuttuğu Total Gaz’ı hem de değersizleştirip kötü yönettiği için götürdü ve ucuzu aldığı yeri çok daha değersiz hale getirdiği halde OYAK’a sattı, oradan da para aldı. Ama aldığı parayla mevcut borçlarını ödemiyor, o para bir yerde duruyorsa Ziraat Bankası’ndan çektiği krediye ödemekte kullanmıyor. Bu para nerede duruyor bunu kimse bilmiyor. Yurt dışına çıktı mı bu para bir şekilde, bu soruların cevabı hep bekleniyor. Ama bu Ziraat Bankası, birilerinin talimatıyla birilerine kıyak yapmaya, aslında görevi kötüye kullanarak suç işlemeye devam ediyor. 

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu, hani buradan tek tek çiziyorduk isimlerinizi? 2019 yönetim kurulu, Ziraat Bankası. Sayıştay, bir baktım ki 3 milyon TL’lik kredi kartı harcaması var diyor. Dedim diyor, bu hangi kredi kartı, yönetim kurulu harcamalarında. Demişler ki biz yönetim kurulu üyelerimize kredi kartı dağıttık. Oradan harcama yapıyorlar, biz ödüyoruz. O toplam 11 kredi kartı, 1 yılda 3 milyon TL harcamışlar. Ver dedim demiş Sayıştay denetçisi, veremeyiz dediler. Dökümlerini göreyim, göstermeyiz dediler. Kimde bu kartlar, biz verdik, kendilerine sorun dediler. Ben de çıkıp buradan sordum mu? Bunlardan Ahmet Genç’ten bana mail geldi. Şu maaşı, ikramiyeyi aldığım doğru, bende de bu kart var lakin bugüne kadar hiç kullanmadım’ dedi. Hemen çizdim, kullanmadım diyor, beyanı esas. Faruk Çelik, Twitter’dan benim böyle bir harcamam yok dedi, doğru kabul ettim, çizdim. Serruh Kaleli aradı, kart verildi lakin harcamadım dedi, onu da çizdim. Kaldı 8 tane cengaver. Bu 8 arkadaş, 3 milyon TL’lik kredi kartı çektirmişler, boş beleş. Bunlar, Yusuf Dağcan, Hüseyin Aydın, Yusuf Bilmez, Fevzi Çutur, Mahmut Kaçar, Mehmet Nihat Ömeroğlu, Gülnur Aybet, Yahya Akben. İsim gelsin çiziyorum. Bir ay geçti yeni isim gelmedi. Unutmam sizi unutturmam."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Oktay Selçuk'un yönetiminde yer aldığı şirketin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren okul ve kurumlara fatura kestiğine ilişkin Özel, "25 milyon 678 bin TL’lik fatura kesmiş, para tahsil etmiş. Resmen ikinci bir Ruhsar Pekcan vakası. Zaten vakanın ilerleyişi de aynı. Ziya Selçuk çıktı açıklama yaptı. Açıklamasını Ruhsar Pekcan’ın önce susup sonra açıklayıp, battıkça battığı açıklamasından farkı yok. Diyor ki benim kardeşim bir abonelik sözleşmesi, yani mal satmıyor, aboneleri var, onlara eğitim, bilişim hizmeti veriyoruz ve karşılığında da para alıyoruz. Ruhsar Pekcan’ın da aşağı yukarı aynı açıklamaydı. ‘Ben yokum, kocam'"  ifadesini kullandı.

 

"Ziraat Bankası gündemden düşmüyor: Özgür Özel'den çok konuşulacak iddia!" haberi, 24 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ziraat Bankası gündemden düşmüyor: Özgür Özel'den çok konuşulacak iddia! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ziraat Bankası gündemden düşmüyor: Özgür Özel'den çok konuşulacak iddia! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  2. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  3. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  4. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  5. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  6. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  7. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  8. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  9. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  10. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  11. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  12. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  13. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  14. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  15. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  16. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  17. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  18. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  19. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  20. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
Politika Haberleri