10 Ekim katliamının beşinci yıl dönümü: Barış için toplanan 103 canı katlettiler

10 Ekim katliamının beşinci yıl dönümü: Barış için toplanan 103 canı katlettiler

10 Ekim katliamının beşinci yıl dönümü: Barı... 103 kişinin öldüğü, Türkiye’nin en kanlı saldırısının üzerinden 5 yıl geçti. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Ankara’da ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’ öncesi toplanan binlerce kişi IŞİD’in canlı bomba saldırısına uğradı. 

 Türkiye'nin her ilinden DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla "Emek Barış Demokrasi Mitingi" için Ankara'ya gelen yurttaşlar onlarca güvenlik noktası olmasına rağmen bombalı saldırıya uğradı. IŞİD'in düzenlediği saldırıda 103 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralandı.

10 EKİM KATLİAMINDA OĞLU ÖLEN BABAYA HAPİS CEZASI

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Güney Doğan’ın babası Mustafa Doğan hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

BAKANLIK, VEKALET ÜCRETLERİNİ 10 EKİM MAĞDURLARINDAN İSTEDİ

10 Ekim Ankara Garı katliamında, mağdurların İçişleri Bakanlığı’na açtığı tazminat davalarında talep edilenin altında miktarlara hükmedilince İçişleri Bakanlığı, avukatlarının 4 bin ile 12 bin lira arasında değişen vekalet ücretlerini mağdur ailelerden istedi. 

10 EKİM KATLİAMINDA BABASINI KAYBEDEN ÇAĞLAYAN BOZACIYA HAPİS CEZASI

103 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitiren Turan Bozacı’nın oğlu Çağlayan Bozacı’ya, duruşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili söylediği sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”ten hapis cezası verildi. 

10 EKİM ANKARA KATLİAMI’NDA MAHKEME ‘DEVLETİ KUSURLU’ BULDU: İSTİHBARAT BULUNMASINA RAĞMEN ÖNLEM ALINMADI

Ankara 12. İdare Mahkemesi, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Veysel Atılgan ve babası İbrahim Atılgan için aileye toplam 1 milyon 94 bin TL maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Kararda, “IŞİD'in canlı bomba saldırısı düzenleyeceğine ilişkin idarenin elinde yakın tarihli istihbarat bulunmasına rağmen gerekli ve yeterli önlemin alınmamasının hizmet kusuru olduğu” belirtildi.   

10 EKİM KATLİAMI DAVASINDA BİR İLK! ‘İNSANLIĞA KARŞI SUÇ’LA YARGILANIYOR

Türkiye’nin en kanlı katliamı olan 10 Ekim Ankara Katliamı’nda IŞİD yöneticiliğinden 18 yıl hapis cezası alan Erman Ekici “insanlığa karşı suç”tan yargılandığı dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Ekinci, kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermezken, “Türkiye’de terörist ele başlarına açılmayan dava benim hakkımda açıldı” savunmasında bulundu. Öte yandan, soruşturma savcılarından birisinin delil niteliği taşıyan dosyaları 1,5 yıl sakladığı ortaya çıktı.   

10 EKİM ANKARA KATLİAMI DAVASI | IŞİD EMİRİNİN TÜRKİYE’YE GETİRİLMESİ TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

  Ankara Tren Garı’nda IŞİD’li canlı bombaların gerçekleştirdiği saldırı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim katliamının firari sanıklar yönünden devam eden davasında, ara karar verildi. Dava 21 Eylül’e ertelenirken IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’nın Hayır ve Ensar Derneği üyesi olup olmadığının İstanbul Valiliği’ne sorulmasına karar verildi.  

DAVUTOĞLU: SALDIRISI SONRASINDA OYLARIMIZ ARTIYOR

A Haber kanalında Murat Akgün’ün sorularını cevaplayan dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu “Ankara saldırılarının ardından yapılan bir anket ve sonuçları var mı? şeklindeki soruya şu yanıtı vermişti; “Şimdi, anketler geliyor… Öncesinde, beyanname sonrasında anket yaptık. Şimdi Ankara'daki terör saldırısı sonrasında anket yaptık ve kamuoyunun nabzını tutuyoruz oylarımızda bir yükseliş trendi var. Birçok anket var… Saldırıdan sonra da yüzde 44 bandına doğru yükselme trendi devam ediyor. Önemli olan burada bizim hedefimiz Ak Parti'nin tek başına iktidarı getirecek sonucu elde etmesi. ’nun ‘Saldırısı sonrasında oylarımız artıyor’  

"10 Ekim katliamının beşinci yıl dönümü: Barış için toplanan 103 canı katlettiler" haberi, 10 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 10 Ekim katliamının beşinci yıl dönümü: Barış için toplanan 103 canı katlettiler haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 10 Ekim katliamının beşinci yıl dönümü: Barış için toplanan 103 canı katlettiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  2. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  3. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  4. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  5. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  6. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  7. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  8. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  9. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  10. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  11. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  12. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  13. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  14. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  15. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  16. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  17. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  18. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  19. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  20. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
Gündem Haberleri