11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten Sonra dizisi

11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten Sonra dizisi

11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu De... Oyuncu Devrim Evin'in davası kesinleşti. Tam 11 yıl süresince süren hukuk mücadelesinden yüzbinlerce lira tazminat kazandı. 2014'de bittiği düşünülen dava yüksek yargıya taşınmıştı. Her şey Fetihten Sonra dizisinden çıkarılmasıyla başladı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Fetih 1453 filminde "Fatih" rolünü üstlenen Devrim Evin, kısa süre peşinden "Fetihten Sonra" dizisinde rol alacaktı. Sözleşmelerin imzalanması üzerinde Med Yapım şirketi sözleşmenin feshedildiğini paylaştı. Haksız yere feshedildiğini öne süren Devrim Evin dava açtı.

DİZİDEN ÇIKARILINCA OLANLAR OLDU

Fatih Aksoy'un şirketi Med Yapım tarafınca vizyona giren "Fetih 1453" filminin peşinden yeni bir proje duyuruldu. Projenin adı "Fetihten Sonra" dizisi olurken, Show TV ile anlaşma sağlandı. Filmde "Fatih" rolünü üstlenen Devrim Evin ile yeni dizi için sözleşme imzalandı. 7 Haziran 2012'de imzalanan sözleşme kısa bir sürenin peşinden Med Yapım tarafınca feshedildi.

thumbnail-48429.jpg

TAM 11 YIL SÜRDÜ

İstanbul Fıkri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde davalar açıldı. Davalı Med Yapım aleyhinde icra takibine itiraz edilince, müvekkil de itirazın iptali istemiyle dava açtı. Devrim Evin dava konusu hakkında, Devlet Tiyatroları'ndan izin alındığını, dizi için at binme kursları ve spor salonlarına gittiğini ve 6 aydır sakalını kesmediğini öne sürdü.

Med Yapım şirketi avukatının açıklamalarına göre, proje yayınlanacak kanal tarafınca iptal edildi. 27 Aralık 2012 tarihinde icra takibi yapılmasıyla dava 2013 senesinde açıldı. Avukatın açıklamalarına göre, 2014 tarihinde karar verilse de Yargıtay cezai şartla inceleme yapmadan kararı bozmuş ve davayı reddetmiş. Dava sonucunda Devrim Evin'e toplamda 328 bin 194 TL tazminat ödenmesine karar verildi. Fakat dava bitmeyerek yüksek yargıya taşındı. 11 senenin peşinden kesinleşen dava sonucunda yasal faizle birlikte yüzbinlerce lira aldığı tahmin ediliyor.

fos-ecyvve6gai1-vks-cq.webp

DAVA SONUCU KESİNLEŞTİ

Dava detayları hakkında Devrim Evin her şeyi açıkladı. Aslında davayı 2014 tarihinde kazandığını söyleyen Devrim Evin, Yargıtay sürecinin olabilmesi için ödemelerin tamamlanmış olması gerektiğini belirtti. Karşı taraftan uzlaşma talep edildiğini söyleyerek, karşı tarafın hakkında konuşmaya devam ettiğini altını çizdi.

Uzlaşmada büyük bir rakam olduğunu söyleyen Evin, elinin tersiyle ittiğini ve yüksek yargıya taşıdığını ifade etti. Tam 11 yıl süresince süren hukuk mücadelesinin 2023 Ekim ayında kesinleştiğini ifade ederek, "11 yıl süresince süren bir yargı sürecini bekledim. Yüksek yargı süreciyle birlikte aslına bakarsak benim neyin hukuk mücadelesini verdiğim ve yüksek ceza şart davasının enden açıldığı ortaya çıkmış oldu. Hiç bir şey yapmama rağmen birilerinin biz istersek şunu yaparız, istersek yaparız, istersek alırız gibi durumlar gün yüzüne çıktı. Öyle olmadığını ve olamayacağını kanıtlar durumunda oldu bu dava." ifadelerini kullandı.

11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten Sonra dizisinden çıkarılmıştı

11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten Sonra dizisinden çıkarılmıştı

11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten Sonra dizisinden çıkarılmıştı

"11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten ." haberi, 04 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan 11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten .. haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 11 senelik hukuk mücadelesi bitti! Oyuncu Devrim Evin yüzbinlerce lira tazminat kazandı: Fetihten .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:55 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Londra'da Yatırımcılarla Buluştu
  2. 14:49 ABD'nin Yaptırım Kararı: Kuzey Kore ve Rusya'dan İkişer Vatandaşa ve Üç Şirkete Yaptırım
  3. 14:47 Dev bankadan korkutan altın tahmini geldi: Rekora hazır olun!
  4. 14:42 Nisan Ayında Türkiye'de Yoksulluk ve Açlık Sınırları Yükseldi: DİSK-BİSAM Raporu
  5. 14:37 Galatasaray'da Yönetim Krizi: Timur ve Özbek Arasındaki Fikir Ayrılığı Gündemde
  6. 14:32 KV Oostende Borç Batağında: İflas Başvurusu Yapacak
  7. 14:27 Yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor! Altın düşüyor mu? 17 Mayıs altın fiyatları
  8. 14:27 USS Ronald Reagan Japonya Görevini Tamamlayarak Tokyo'dan Ayrıldı
  9. 14:24 Fenerbahçe'de Başkanlık Seçimleri Öncesi Mourinho Hareketi
  10. 14:22 Bakanlık'tan tarih tutkunlarına müjde: Efsane indirimlerle kültürel bir yolculuk sizi bekliyor
  11. 14:15 İsmail Kartal kararını vermiş bulundu
  12. 14:14 Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
  13. 14:13 Mohamed Salah ve Alisson Becker, Suudi Profesyonel Ligi'nin Transfer Hedefi Haline Geldi
  14. 14:11 Galatasaray, Avrupa'nın zirvesinde: Okan Buruk, Ancelotti'yi ve Guardiola'yı geride bıraktı!
  15. 14:09 Küresel Piyasalarda Enflasyon ve Faiz Endişeleri: ABD, Avrupa ve Asya'da Gelişmeler
  16. 14:02 Mısır Piramitlerinin Gizemi Çözülüyor: Nil Nehri'nin Kayıp Kolunun Keşfi
  17. 13:58 Çinli Elektrikli Otomobil Devleri Türkiye'ye Yatırım İçin Görüşmelerde
  18. 13:53 Ekonomistler o tahminde uzlaştı! Merkez Bankası faiz kararı kaç seviyelerinde olacak?
  19. 13:52 Süper Lig devinin ana sponsoruydu: O şirket iflas ediyor!
  20. 13:52 Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi rekor seviyeye ulaştı ve 77 hisse değer kazandı
Yaşam Haberleri