128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi!

128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi!

128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı ge... Manisa'da AKP yandaşı gerici dernek Mana-Der, 128 yıllık Manisa Lisesi'nde "Yaz Okulu" açıyor. Geçtiğimiz haftalarda da Manisa Murat Germen İlkokulu'nda Ensar Vakfı bir yaz okulu açmış, yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Resmi...

Manisa'da AKP yandaşı gerici dernek Mana-Der, 128 yıllık Manisa Lisesi'nde "Yaz Okulu" açıyor. Geçtiğimiz haftalarda da Manisa Murat Germen İlkokulu'nda Ensar Vakfı bir yaz okulu açmış, yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

Resmi sitelerinde gayelerini "İlahi öğretinin kılavuzluğunda, imanın emniyet ve huzur iklimini soluyacağı bir dünya" ve "dindar nesil" olarak açıklayan AKP yandaşı gerici dernek, kenti en en köklü eğitim kurumlarından Manisa Lisesi'nde "Eğlenerek öğreniyoruz" sloganıyla yaz okulu açıyor. Manisa Lisesi'ne asılan tanıtım pankartlarında "Yaz Okulu"nun 11 Temmuz-12 Ağustos arasında gerçekleşeceği duyuruldu. 

"Yaz Okulu"nda Kuran, temel dini bilgiler, peygamberin hayatı gibi derslerin okutulacağı ifade edildi. Daha önce gerici Yeni Akit "gazete"si yazarı Abdurrahman Dilipak'ı konuk eden, Mısır'daki şeriatçı Mursi iktidarını desteklemek için "Ayağa kalk Türkiye" çağrısında bulunan, "Namazla diriliş gecesi" adlı etkinlikler düzenleyen Mana-Der'in, Manisa Lisesi'nde nasıl bir protokol ve hukuki zeminde faaliyet gösterebildiği ise bilinmiyor. 

MEZUNLARDAN TEPKİ

Manisa Lisesi öğrencileri, bazı veliler ve öğretmenler ile Manisa Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri ise "128 yıllık okulumuzun tabelası Mana-Der tarafından kendi pankartlarıyla aymazca kapatılmıştır. Okulumuza ve adına sahip çıkmaya çağırıyoruz herkesi. Pankart kaldırılmalıdır" açıklamasında bulundu. 

MANİSA MURAT GERMEN İLKOKULU DA ENSAR VAKFI'NA TESLİM EDİLMİŞTİ!

Geçtiğimiz haftalarda da Manisa'daki Murat Germen İlkokulu, adı çocuk tecavüzleri ve taciz vakalarıyla anılan gerici ve yandaş Ensar Vakfı'na tahsis edilmişti. Velilerin, eğitimcilerin ve kent sakinlerinin protestolarına rağmen, Ensar Vakfı Murat Germen İlkokulu'nda "Yaz Okulu"nu başlatmıştı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Semiha Hasagör, dün yaptığı açıklamada, "11 Temmuz günü sabah saat 09.30 da Ensar'ın yaz okulu yaptığı Murat Germen Ortaokulu bahçesindeydik. Gözlerimizle gördük ki Manisa halkı Ensar'a toplumsal tepki göstermiş, çocuklarını teslim etmemişlerdi. Sadece yöneticilerinin çocukları olan 12 öğrenci okula geldi. Bunları tespit ettiğimizi gören Şube Başkanı Arif Çeler panikleyerek bugün okullarında 103 öğrenci olduğu açıklaması yapma gereğini hissetti. Bu kocaman bir yalandır. İnanmayanlar yarın sabah okul açılışına gidip gerçeği görebilirler. Kadınların ve Manisalıların mücadelesi sonuç vermiş 12 öğrenciyle Ensar'ın yaz okulu fiilen sona ermiştir" dedi. 

"128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi!" haberi, 13 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 128 yıllık Manisa Lisesi de Mana-Der adlı gerici derneğe teslim edildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:17 Fenerbahçe şampiyonluk yolunda büyük yara aldı
  2. 22:14 Ankaralıları sevindirecek haber meteorolojiden geldi! 7 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  3. 22:09 Altın tahmincisi uyarıyor: Gram altında yeni bir zirve görülebilir!
  4. 22:01 Mustafa Bozbey, yeğenini belediye şirketine başkan olarak atadı iddiaları!
  5. 21:57 Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
  6. 21:53 İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
  7. 21:51 2024'te Güneş Aktivitesi Zirveye Ulaşıyor: Mars'ın Geleceği Tehlikede mi?
  8. 21:50 İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
  9. 21:47 Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
  10. 21:46 Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü
  11. 21:41 Yusuf Yazıcı, Ajax'ın Radarında: Gelecek Sezon için Sol Ayaklı Sağ Kanat Arayışı!
  12. 21:38 Bir sigara grubuna zam geldi: İşte güncel sigara fiyatlar
  13. 21:38 Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Fransa Ziyareti: Ticaret ve Stratejik İlişkiler Gündemde
  14. 21:29 Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun!
  15. 21:28 Tayland'da Aşırı Sıcaklar: En Az 38 Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 21:27 7 Mayıs hava durumu tahminleri: Yarın hava nasıl olacak?
  17. 21:25 Sıcak havalarda uyutmayan küçük sineklerden kurtulmak bu yöntemle çok kolay!
  18. 21:23 Dolar sahiplerini heyecanlandıracak gelişme!
  19. 21:21 Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor
  20. 21:19 Instagram'ın algoritması baştan aşağı değişiyor!
Gündem Haberleri