150 İYİ Parti üyesi Muratpaşa'da törenle CHP'ye katıldı

150 İYİ Parti üyesi Muratpaşa'da törenle CHP'ye katıldı

150 İYİ Parti üyesi Muratpaşa'da törenle CHP... Yaklaşık 150 İYİ Parti üyesi, aralarında eski ilçe başkanlarının da bulunduğu bir grup, Antalya'da düzenlenen bir törenle CHP'ye katılarak Muratpaşa Belediye Başkanı ve CHP adayı Ümit Uysal'ı destekleyeceklerini duyurdu.

Yaklaşık 150 İYİ Parti üyesi, aralarında eski ilçe başkanlarının da bulunduğu bir grup, Antalya'da düzenlenen bir törenle CHP'ye katılarak Muratpaşa Belediye Başkanı ve CHP adayı Ümit Uysal'ı destekleyeceklerini duyurdu. Törende konuşan Uysal, "Demokrasi içinde, demokratik yöntemlerle ülkemizin sürüklendiği bu olumsuz gelişmelere hep birlikte karşı koymak üzere bir araya geldik" diye konuştu.

Antalya'da yerel seçimlere az bir süre kala, İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi, eski Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Başak Karataş ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 İYİ Partili, istifa ederek CHP'ye katıldı. Bu geçişin ardından, aynı zamanda CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan Ümit Uysal'a yerel seçimlerde destek vereceklerini açıkladılar. İYİ Partililerin bu kararı, Uysal'ın seçim koordinasyon merkezinde gerçekleştirilen bir törenle duyuruldu. Törende CHP İl Başkanı Nail Kamacı ve Muratpaşa İlçe Başkanvekili Can Okan Kıran da hazır bulundu.

"ORTAK BİR HAYALİMİZ VAR"

Uysal, konuşmasında Antalya İttifakının ilk adımının Muratpaşa'dan atıldığını vurguladı. Bu ittifakın temelinde, birlikte bir Türkiye vizyonu oluşturma arzusunun yattığını ifade eden Uysal, şu sözlerle devam etti:

"Toplumsal beraberlik, beraber düşünme, beraber hayal kurma, iyiliği ve kötülüğü paylaşma, geleceğe umutla bakma, kalkınma, üretme, demokratik yaşam ve dayanışma duygusu tasfiye edilme durumunda. Her gün erozyona uğrayan ortak duyarlılıklara, bu duyarlılıklarımızın her gün aşındırılmasına, insanların otoriter yaklaşımlar içinde bölünmesine, milletimizin birbiriyle konuşamaz hale getirilmesine, milletimizin televizyonlarını dahi ayırmış duruma getirilmesine, birbirini dinleyemez hale getirilmesine "Hayır" diyoruz"

Sürecin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, CHP çatısı altında birleşip Milli Mücadele'nin kazanılmasından bir anlamda farkı olmadığını dile getiren Başkan Uysal, "Bugün de ülkemizin umudunu, geleceğe olan güvenini, milletimizin birliğini ve beraberliğini, bağımsız ve adil bir yargı düzenini, kalkınmayı, dünyadaki medeni ülkelerden biri olabilme hayalini, birbiriyle dayanışma içinde olma duygusunu yeniden tahakkuk ettireceğiz" diye konuştu.

"HEP BİRLİKTE"

Bu mücadelenin başarıya ulaşacağını söyleyen Uysal, "Bu birlik, bunun beraberliğidir" dedi. Türkiye'nin ortak hedeflerinden uzaklaşmasına, ortak umutlardan uzaklaşmasına tahammüllerinin olmadığını dile getiren Başkan Uysal, "Demokrasi içinde, demokratik yöntemlerle ülkemizin sürüklendiği bu olumsuz gelişmelere hep birlikte karşı koymak üzere bir araya geldik" diye konuştu.

"YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ"

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise partisine katılan İYİ Partililere, "Yuvanıza hoş geldiniz. Bu yuvaya giren herkes CHP'nin eşit üyesidir. Hiç kimse dışlanmaz" diye seslendi. Muratpaşa İlçe Başkanvekili Okan Can Kıran da, "Bizler özünde adaleti, demokrasi ve cumhuriyeti savunan insanlar olarak aslında Türkiye İttifakı'nı temelde çoktan kurmuş vaziyetteyiz" dedi.

'OY BİRLİĞİNİ, GÜÇ BİRLİĞİNİ KURDUK'

İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi, istifa eden yönetim kurulu üyeleriyle birlikte seçimlerde Uysal'ı destekleyeceklerini ifade etti. Özçivi, "Bu ittifakta Muratpaşa halkımız yer alıyor. Yol arkadaşlarımız, dostlarımızla birlikteyiz. Muratpaşa'da ittifakımızı sağladık. Başkanımız Sayın Uysal'ın da dediği gibi "oy birliğini', "güç birliğini" kurduk, el ele verdik. Şimdi yeni hedefler için birlikte, daha ileri adımlar atacağız. Hepimize hayırlı olsun," diye konuştu.

İl Başkanı Kamacı ve Başkan Uysal, CHP'ye geçen İYİ Partililere rozetlerini taktıktan sonra İl Başkanı Kamacı ve Başkan Uysal, CHP'ye geçen İYİ Partililere rozetlerini taktı. Başkan Uysal'ın Salı günü düzenlenen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında, Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Muhammed Acar da bulunmuştu.

"150 İYİ Parti üyesi Muratpaşa'da törenle CHP'ye katıldı" haberi, 23 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 150 İYİ Parti üyesi Muratpaşa'da törenle CHP'ye katıldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 150 İYİ Parti üyesi Muratpaşa'da törenle CHP'ye katıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 15 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:55 Emekliler bunu bekliyor: Temmuz zamları şekillendi!
  2. 01:55 Güneş'te bir patlama daha oldu! NASA uyardı: Bazı cihazlar çalışmayabilir
  3. 01:54 Perinçek'in Sinan Ateş cinayeti yorumu: "AK Parti ile MHP'nin arasını açma planının bir parçası"
  4. 01:50 Uzmanından günlük sıvı ihtiyacı için uyarı: Karşılamak için bunu yapmayın!
  5. 01:48 Ev alacaklar dikkat: Dev indirim için kapı aralandı!
  6. 01:47 Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan dikkat çeken enflasyon mesajı!
  7. 01:44 Tarih ve rakam vererek uyardı: Yatırımını ona yapanlar dikkat!
  8. 01:43 Arda Güler yeniden skora katkıda bulundu: Real Madrid rahat bir galibiyet aldı
  9. 01:43 TEKNOFEST TravelX Ideathon Yarışması için başvurular devam ediyor!
  10. 01:42 Apple, iOS 17.5 güncellemesini yayınladı: Safariden de uygulama yüklenebiliyor
  11. 01:40 Çok satılan telefon markası hakkında şok karar: Artık satılmayacak!
  12. 01:39 Google, OpenAI'ın peşinden yeni yapay zeka özelliklerini tanıtacak!
  13. 01:38 WhatsApp yeni özelliklerini duyurdu: Kullanıcı deneyimi değişiyor!
  14. 01:35 Kene ısırması durumunda ne yapmalıyız?
  15. 01:31 Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam!
  16. 01:29 Dünyaca ünlü mutfak ürünleri markası iflasın eşiğinde: Türkiye'de kullanılmadığı ev yoktu
  17. 01:28 120 Yıllık dev şirketten kötü haber: İflasın eşiğine girdi!
  18. 01:25 Airfriyerınızın ömrünü uzatmak için mutlaka bilmeniz gereken temizlik ipuçları!
  19. 01:24 Tuz ve bal merheminin öyle bir etkisi var ki!
  20. 01:23 Her gün kullandığımız baharat mide kanseri riskini yüzde 41 artırıyor!
Politika Haberleri