150 Milyonluk Vurgun Yapan Fenomen Çift Hakkında Şok Gelişme!

150 Milyonluk Vurgun Yapan Fenomen Çift Hakkında Şok Gelişme!

150 Milyonluk Vurgun Yapan Fenomen Çift Hakk... 150 milyon liralık dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Çift hakkında yeni bir dolandırıcılık şikayeti daha ortaya çıktı...

Arzu Kaya'nın haberine göre, sosyal medya fenomenleri Kıvanç ve Beril Talu çiftinin ponzi sistemiyle onlarca kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir mağdurun şikayeti üzerine savcılık dikkat çekici tespitler yaptı.

Savcılık, çiftin eylemlerinin dolandırıcılık suçunu oluşturduğunu ve mağdur sayısının fazla olduğunu belirtti. "Mağdurları çalışma ve özel hayatlarında sıkça görüştükleri kişilerden seçtiler" ifadesiyle çiftin mağdurlarını yakın çevrelerinden seçtiklerini vurguladı.

Beril Talu'nun Kardeşi de Şüpheli

Beril Talu'nun İstanbul Şişli'de hizmet veren bir şirkette reklam birimi sorumlusu olarak eylemlerini gerçekleştirdiğini kaydeden savcılık, Talu'nun kardeşi Berkin Koç'un da dolandırıcılık suçlamasıyla dosyada şüpheli olduğunu belirtti. Mağdurlardan biri, Berkin Koç'un da kendisini dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

150 Milyon Liralık Vurgun

"Var Böyle Tipler" adlı sosyal medya kanalıyla tanınan Kıvanç ve Beril Talu çiftinin ponzi sistemiyle yaklaşık 150 milyon liralık vurgun yaparak yurt dışına kaçtıkları iddia ediliyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, birçok mağdurun şikayeti üzerine çift hakkında soruşturma başlattı. Gürcistan'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na dönen çift, 5 Ocak 2024'te tutuklandı.

Yeni Mağdurlar Ortaya Çıkıyor

Talu çifti hakkında "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık" suçundan soruşturma devam ederken yeni mağdurlar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak, Nişantaşı'nda kuaför salonu bulunan Ali K., çift tarafından Bağdat Caddesi'ne açılacak kuaföre ortak etme vaadiyle dolandırıldığını belirtti. Adana'da yaşayan Aydan E. ise Beril Talu'nun yanı sıra kardeşi Berkin Koç'un da kendisini dolandırdığını iddia ederek şikayette bulundu.

Savcılıktan Dikkat Çeken Tespitler

Savcılık, mağdurları çalışma ve özel hayatlarında sıkça görüştükleri kişilerden seçtiklerini belirtti. Dolandırıcılık suçunda suç yerinin menfaat temin yeri ve anlaşma yeri olduğunu kaydeden savcılık, şüphelilerin İstanbul Anadolu Yakası'nda ikamet ettikleri ve genel çalışma faaliyetlerinin bu bölgede olduğu gerekçesiyle dosyanın tek elden yürütülmesinin sağlıklı olacağı amacıyla kendilerine gönderildiğini ifade etti.

Reklam Sorumlusu Olarak Eylemlerini Gerçekleştirdi

Beril Talu'nun, en son pazarlama ve iletişim çözümleri üzerine İstanbul Şişli'de hizmet veren bir şirkette reklam birimi sorumlusu olarak dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdiği kaydedildi. Aydan E.'nin şikayeti kapsamında dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi

"150 Milyonluk Vurgun Yapan Fenomen Çift Hakkında Şok Gelişme!" haberi, 09 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan 150 Milyonluk Vurgun Yapan Fenomen Çift Hakkında Şok Gelişme! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 150 Milyonluk Vurgun Yapan Fenomen Çift Hakkında Şok Gelişme! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 26 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:05 Kadınların favorisiydi: Ünlü tencere firması iflasın eşiğinde!
  2. 01:05 Hava taksi üreticisi şirket iflas bayrağını çekti!
  3. 00:50 AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan TUSAŞ Saldırısına Korkunç Yorum: Hayat Devam Ediyor, Ne Yapalım?
  4. 00:34 Türkiye Kozmetik Pazarı İtalyanların İlgi Odağı!
  5. 00:29 Ancelotti, Real Madrid'in Barcelona maçı kadrosunu duyurdu: Arda Güler de listede!
  6. 00:29 İstanbul'da İstismar Skandalı! 17 Yaşındaki Kızın Babasından Baltalı İntikam!
  7. 00:19 Gümüşhane'de Şok Olay: İntihar Edeceğini Söyleyen Genç, Haberlerde Kendini Görünce Eve Döndü!
  8. 00:18 FETÖ liderinin cenazesinde yüzlerini gizleyen örgüt üyeleri kimler? Kimlikleri ortaya çıktı!
  9. 00:10 Dededen Kalan Mirası Bulmanın Yolu: Bilinmeyen Miras Sorgulama!
  10. 00:06 Suudi Arabistan'ın devasa inşaatı: Mukaab!
  11. 00:04 İsrail'in Misillemesine Hazırlık mı? ABD F-16'ları Almanya'dan Yola Çıktı!
  12. 00:04 Ünlü Çikolata Markası Üçüncü Kez İflas Başvurusu Yaptı!
  13. 00:00 Hava Taksi Üreticisi Lilium İflas Etti: 1.100 Kişi İşsiz Kalacak!
  14. 00:00 Türkiye'nin Tanınmış Tencere Üreticisi İflas Etti! Ev Hanımlarının Gözdesiydi!
  15. 23:49 2 Ekim Uyarısı Neden Yanlış Değerlendirildi? Tusaş Saldırısı Çarpıcı Detaylarla Ortaya Çıktı!
  16. 23:47 Kandilli'den Deprem Uyarısı: Sakarya Sallandı!
  17. 23:47 Milli Savunma Bakanlığı Açıkladı: 1 Askerimiz Şehit Düştü
  18. 23:15 Yenidoğan Çetesi: Kuzey Irak'a Kaçak İlaç Satışı Skandalı!
  19. 23:11 Fenerbahçe Beko son şampiyon Panathinaikos'a yenildi
  20. 23:11 Joe Biden: "Yaptıklarımız için ABD Başkanı olarak resmen özür diliyorum"
Türkiye Haberleri