2024 Ulusal Staj Programı (USP) başvuru neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2024 Ulusal Staj Programı (USP) başvuru neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2024 Ulusal Staj Programı (USP) başvuru neti... Geçtiğimiz ay başvuruları tamamlanan Ulusal Staj Programı neticeleri için gözler sonuç duyurusuna çevrildi. Peki, 2024 Ulusal Staj Programı başvuru neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Ulusal Staj Programı 2024 yılı başvuruları, 28 Aralık 2023 –10 Mart 2024 tarihleri arasında "https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresinden alındı. Ulusal Staj Programı başvuru neticeleri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafınca belge kontrolü ve değerlendirme sürecinin tamamlanmasının peşinden açıklanacak.. 

ULUSAL STAJ PROGRAMI NEDİR?

Gençlerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafınca Ulusal Staj Programı (USP) başlatılmıştır.

Program vasıtasıyla gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının mecburi staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Program’a başvuru yapan öğrenciler; eğitim hayatları süresince sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri emekler ve başarıları göz önünde bulundurularak akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları üstünden şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi bir yöntem ile değerlenmektedir. İşverenler ise öğrencilere, kimlik ve üniversite bilgilerini görmeden söz konusu yeterlilik alanlarında aldıkları puanlar üstünden staj teklifi göndermektedir.

ULUSAL STAJ PROGRAMI'NA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması* 4 üstünden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;

• Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (tıp fakültesi, öğretmenlik ve diş hekimliği bölümleri dahil değildir.),

• Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencilerive

• Yurt dışındaki üniversitelerde yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.

*Genel not ortalamaları şu ana kadar netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinde bu şart aranmamaktadır.

**Staj yapılacak tarihte; lisans 2. sınıf ve ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin bir üst sınıfa geçmiş olması, lisans 4. sınıf ve ön lisans 2. sınıf öğrencilerinin mezun durumuna geçmemiş olması, ön lisans 1. sınıf öğrencilerinin not ortalamasının ise 2’nin üzerinde olması beklenmektedir. Aksi halde işverenler staj tekliflerini iptal edebilir

"2024 Ulusal Staj Programı (USP) başvuru neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" haberi, 24 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. Eğitim kategorisi altında bulunan 2024 Ulusal Staj Programı (USP) başvuru neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 2024 Ulusal Staj Programı (USP) başvuru neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  2. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  3. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  4. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  5. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  6. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  7. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  8. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  9. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
  10. 00:35 Ünlü Otel Zinciri İflas Bayrağını Çekti, Türkiye'nin En Büyük Otelleri Arasındaydı!
  11. 00:27 Alex de Souza Türkiye'ye Geri Dönüyor, Yeni Takımı Şaşırttı!
  12. 00:24 'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
  13. 00:13 Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!
  14. 00:06 Tarkan'dan; "Öldürmek çözüm değil!
  15. 00:00 18 bin TL'yi duyan hemen o bankaya gidiyor! Bankaların emekli promosyon listesi yenilendi
  16. 23:53 Ceyda Düvenci'den regl açıklaması! Erkekler ped taşısın!
  17. 23:44 Bilim adamları açıkladı! ' İnsanlar dahil evrendeki her şey bir gün buharlaşacak'⁰
  18. 23:38 Kral Theoden; Bernard Hill hayatını kaybetti!
  19. 23:24 Mauro Icardi'den Rekor!
  20. 23:23 Çay tabakları bu yüzden kırmızı beyaz üretiliyor
Eğitim Haberleri