30'uncu İstanbul Caz Festivali, 7 Temmuz'da başlıyor

30'uncu İstanbul Caz Festivali, 7 Temmuz'da başlıyor

30'uncu İstanbul Caz Festivali, 7 Temmuz'da ... 'The Ritual', ilk kez Parkorman konserlerinde

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 7-19 Temmuz tarihleri arasında 30'uncu yaşını kutlayacak. Festivalde, 40’a yakın konserde, usta isimlerden yeni keşiflere, 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı izleyicilerle buluşacak. 

Festival kapsamında 8, 9 ve 12 Temmuz’da Parkorman’da gerçekleştirilecek konserler, festival izleyicilerini yeni nesil virtüözlerden, trip-pop, funk, caz ve rock’ın usta isimleri ile buluşturacak.

Parkorman’da üç güne yayılacak konserlerde, "Ho Hey" ve "Ophelia" gibi şarkılarıyla tanınan Amerikan folk topluluklarından The Lumineers, trip-hop, rock ve folk rock gibi türleri Skye Edwards’ın sesiyle birleştiren İngiliz topluluk Morcheeba, Kovacs, Alfa Mist, Türkiye’nin gözde gruplarından Adamlar, İngiliz caz, folk, ambient ve elektronika grubu Mammal Hands, Mabel Matiz’le işbirliği yaptığı "Antidepresan" şarkısıyla listelerde ilk sırada yer alan söz yazarı ve besteci Mert Demir, loop tekniğiyle ürettiği müzikleriyle tanınan Ekin Beril ile Anadolu funk ve Afrobeat türlerinden etkilenen progresif jam topluluğu Takeshi's Cashew gibi pek çok isim sahne alacak.

'The Ritual', ilk kez Parkorman konserlerinde

Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz ile söz yazarı ve besteci Riff Cohen’i ilk kez bir araya getirecek festivalin özel projelerinden Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual” da ilk kez Parkorman konserlerinde izleyicilerle buluşacak.

Kariyeri boyunca Herbie Hancock, Damon Albarn ve daha nice isme eşlik etmiş, Afro-pop’un tanınan sesi Fatoumata Diawara, cazdan blues ve folka uzanan vokaliyle Lizz Wright ve “çağdaş cazın en güzel seslerinden” Güney Kore’nin yıldız ismi Youn Sun Nah Quartet festivalin konuklarından. Youn Sun Nah Quartet 14 Temmuz akşamı Robert Kolej Konak Teras’ta, Fatoumata Diawara 17 Temmuz akşamı The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda, Lizz Wright ise Snoc Outdoor Furniture gösteri sponsorluğunda Sultan Park-Swissôtel The Bosphorus’ta festival izleyicisiyle buluşacak.

Farklı kuşaklardan müzisyenler aynı sahnede

Festival 30'uncu yılının son konserinde, şehrin müziğini ve farklı kuşaklarıyla “İstanbul cazı”nı kutlayacak. 19 Temmuz Çarşamba gecesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Selen Gülün’ün müzik direktörlüğünde düzenlenecek gece, İmer Demirer, festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün de sahibi Can Kozlu, Ali Perret, Selen Gülün Blue Band ve İpek Göztepe Quintet gibi farklı kuşaklardan müzisyenler aynı sahneyi paylaşacak.

+1’li Gece Gezmesi bu yıl da Kadıköy’de

Festivalin gelenekselleşen etkinliklerinden +1’li Gece Gezmesi bu yıl da Kadıköy’de Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sineması ve The Wall’daki konserlerle dinleyicilerle buluşacak. +1’li Gece Gezmesi’nin bu yılki konukları Ari Barokas, Evdeki Saat, Another Bitches Brew, Barış Demirel “BD Deneyimi”, Sababa 5, Taşra Üçlemesi Caz Projesi, Dilan Baykal, The Flabbies, Düşün ile Yalnayak.

Caz vapuru, izleyiciyi Anadolu Kavağı’na götürecek

Yıllardır festivalde yer alan etkinliklerinden olan Caz Vapuru, 16 Temmuz Pazar günkü yolculuğunda festival izleyicisini caz ve swing tınıları eşliğinde Anadolu Kavağı’na götürecek.

30. İstanbul Caz Festivali’ndeki tüm konserlerin biletleri passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ile İKSV ana gişeden satılıyor.  Parkorman konserleri için tek bir kombine bilet alınarak, üç ayrı günde 10 konser izlenebilecek.

"30'uncu İstanbul Caz Festivali, 7 Temmuz'da başlıyor" haberi, 08 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan 30'uncu İstanbul Caz Festivali, 7 Temmuz'da başlıyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 30'uncu İstanbul Caz Festivali, 7 Temmuz'da başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  2. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  3. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  4. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  5. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  6. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  7. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  8. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  9. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  10. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  11. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  12. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  13. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  14. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  15. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  16. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  17. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  18. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  19. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  20. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
Kültür Sanat Haberleri