"32 Evi Var Ama Vergi Vermiyor!" Mehmet Şimşek'ten Çarpıcı Sözler

"32 Evi Var Ama Vergi Vermiyor!" Mehmet Şimş... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışı ekonomiyle mücadele ve vergilendirilmeyen alanların ortadan kaldırılması için yaptığı çalışmalara devam ediyor. Son olarak AKP’li vekillerle bir araya gelen Bakan Şimşek..

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP'li milletvekilleriyle yaptığı toplantıda kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye dikkat çekti. Kayıt dışılığın haksız rekabet oluşturduğunu ve vergi kayıplarına yol açtığını belirten Şimşek, çözüm için çapraz denetim yapılması gerektiğini vurguladı.

"Kimse vergi vermek istemiyor" diyen Şimşek, kayıt dışılığı önlemek için devletten ispat yükümlülüğünü vatandaşa devretmenin önemli olduğunu ifade etti. Avrupa’daki uygulamalar örnek gösterilerek, bazı giderlerin vergiden düşürülebileceğini, ancak bunun kültürel bir değişim gerektirdiğini dile getirdi.

VERGİSİZ EVLER, ARABALAR VAR!

Bakan Şimşek, en düşük KDV oranının uygulandığı ekmek sektöründe bile fırıncıların fiş kesmediğini, bu alanda ciddi vergi kaçakları yaşandığını aktardı. Ayrıca, büyük şehirlerdeki yüksek değerli mülk alımlarında vergi beyanında bulunmayan kişiler ile lüks araç alımlarının denetlenmediğine dikkat çekerek, çapraz denetim olmadan etkili bir vergi sistemi oluşturulamayacağını belirtti.

Açıklamalarında örnekler de paylaşan Şimşek, "Bir vatandaşımız büyükşehirlerden birinde 32 daire almış ve vergi kaydı yok. Yılda 65 milyon liralık lüks araç satın alan birçok kişi var, ama gelirlerini izah edemiyorlar. Bu durumda ‘parayı nereden kazandığınızı kanıtlayın’ dediğimizde, çoğu kanıtlayamıyor. Çapraz denetim olmadan istediğimiz modeli hayata geçiremeyiz. Kredi kartı kullanımı ve vergi indirimleri gibi konularda gereken stratejileri geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

ENFLASYON DÖVİZE YÖNELİMİ ARTIRIYOR

Enflasyonla mücadelede vatandaşların dövize yönelmesinin temel nedeninin uzun süredir çift haneli enflasyon olduğunu belirten Şimşek, "Vatandaşların enflasyondan korunmak amacıyla döviz, altın veya faize yönelmelerini suçlayamayız; bu durum enflasyonun bir sonucudur" dedi. Türkiye'nin dış borcunun yönetilebilir seviyede olduğunu ifade eden Şimşek, CDS primlerinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Cari açık sorununu ise katma değer artışı ile çözebileceklerini belirtti.

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılacağını söyleyen Şimşek, tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde katma değeri artırarak daha fazla gelir elde etmeyi ve cari açığı kalıcı olarak kapatmayı hedeflediklerini aktardı.

IBAN İLE ÖDEME UYGULAMASINA ELEŞTİRİ

Son olarak, lüks bir semtte yaşanan bir berber olayıyla esnafın kredi kartı yerine nakit veya IBAN üzerinden ödeme talep etmesini eleştiren Şimşek, bu durumun vergi kaçakçılığını artırdığını belirtti. "Bir arkadaşım İstanbul'da lüks bir semtte berbere gitti ve 2.500 lira fiyat çıkartıldı. Kartla ödeme alınmadığı için ‘üzerimde nakit yok’ dediğinde, esnaf ‘bankamatik yakında’ diyerek yanıt verdi. Arkadaşım, fahiş fiyat uygulandığını düşündü ve IBAN üzerinden ödeme yapılmasını önerdi. Ancak IBAN'ın sahibiyle ilgili belirsizlikler yaşandı. Bu tür durumlar, zihniyet sorununu ortaya koyuyor. Maliyede 5 bin 500 denetim elemanım var. Ülkede kaç doktor, dişçi, kuaför, avukat var?" diyerek duruma dikkat çekti.

 

""32 Evi Var Ama Vergi Vermiyor!" Mehmet Şimşek'ten Çarpıcı Sözler" haberi, 18 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan "32 Evi Var Ama Vergi Vermiyor!" Mehmet Şimşek'ten Çarpıcı Sözler haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "32 Evi Var Ama Vergi Vermiyor!" Mehmet Şimşek'ten Çarpıcı Sözler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:17 Bakanlık yurtlarına yapılacak zam açıklandı!
  2. 14:52 Terörist İhbar Ödüllerine Büyük Zam: İşte Yeni Fiyatlar
  3. 14:07 Sucuk Skandalı: Ünlü Marka Dana Eti Yerine Tavuk Eti Kullanmış!
  4. 14:06 Türkiye'yi Terk Eden 72 Bin Rus: Neden Geri Döndüler?
  5. 14:06 Ünlü İsimlerin Instagram Paylaşımlarından Elde Ettiği Gelirler: Hangi Ünlü Ne Kadar Kazanıyor?
  6. 14:05 MasterChef Nigar'ın Yüreklere Dokunan Hikayesi: Sokaklarda Yatardık
  7. 14:04 Her Sokakta Olan o Markette Peynir Skandalı: İçinde Zehirli Madde Tespit Edildi!
  8. 14:02 DSÖ'den Çarpıcı Uyarı: Bu Gıda Kanser Riski Taşıyor!
  9. 14:01 Yaz Tatili Planları İçin Kaçırılmayacak Fırsat: 'Süper Erken Rezervasyon' Dönemi Açıldı!
  10. 14:00 B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Büyük Fırsat: 4 Gün İçinde Devreye Giriyor
  11. 13:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Maaşına Yüzde 30 Zam! Yeni Maaşı Dudak Uçuklattı!
  12. 13:58 Türkiye'nin En Büyük E-Ticaret Sitesi El Değiştirdi! Yeni Sahibi Belli Oldu
  13. 13:58 Hayranları Gözlerine İnanamadı! Ünlü İsim Tanınmaz Halde
  14. 13:57 İsmail Amca'nın Pankartı Sosyal Medyayı Salladı: Taraftarlar Kızacak!
  15. 13:51 Yenidoğan Çetesi Lideri Dr. Fırat Sarı’nın PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı
  16. 13:49 Hamas'ın Gücü: Basem Naim'in Açıklamaları Gündemde!
  17. 13:43 Şenyaşar davasında bütün tutuklular hakkında tahliye kararı!
  18. 13:42 Kastamonu'da Kar Yağışı: Beyaz Örtüyle Kaplanan Şehirde Zorluklar Baş Gösterdi!
  19. 13:39 Dünyanın önde gelen futbol kulüpleri yatırımcısına kazandırdı
  20. 13:36 Gelecek 25 yılda insanlar için en büyük tehlike 'küresel su krizi'
Ekonomi Haberleri