5 yıl oldu... Balyoz kumpasında cezaevinde hayatını kaybeden Murat Özenalp anıldı!

5 yıl oldu... Balyoz kumpasında cezaevinde hayatını kaybeden Murat Özenalp anıldı!

5 yıl oldu... Balyoz kumpasında cezaevinde h... FETÖ tarafından TSK'daki subaylara kurulan Balyoz kumpas davasında yargılanırken Mamak cezaevinde hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp 

FETÖ tarafından TSK'daki subaylara kurulan Balyoz kumpas davasında yargılanırken Mamak cezaevinde hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp ölümünün 5'inci yıldönümünde anıldı.

Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp, cezaevinde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmesi sonrası Bolyoz kumpas davasından beraat etmişti. Birilerine göre, “TSK'nın bağırsaklarının temizlenmesi”, gören gözlere göre ise TSK'nın omurgasının kırılıp, 15 Temmuz'a giden sürecin adıydı Balyoz. “Ne istedilerse” alanlar ve verenlerin ortaklığı dönemindeki bu kumpasta çok canlar yandı, çok ağır bedeller ödendi. Canıyla bedel ödeyenlerden birisi de Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'ti. Mamak Cezaevi'nde eşinin, çocuklarının gözleri önünde beyin kanaması geçirip, hayatını kaybetti. Bugün onun 5'inci ölüm yıldönümüydü.

Gözyaşları hiç dinmeyen anacığı Samiye Özenalp, yıllardır çocuklarına hem analık, hem babalık yapan eşi Sema ve artık üniversiteyi bitirmek üzere olan oğlu Batu'nun acısı ilk günkü gibiydi. Babasını kaybettiğinde minicik bir kız çocuğu olan ve yaşananları öğrendikten sonra, “Benim babam bir kahramanmış” diyen Duru, bu yıl da mezara gelmedi, gelmek istemedi. Kabir başında okunan duaları anne Samiye Özenalp gözyaşları içinde, ana-oğul ise elele tutuşup, omuz omuza vererek dinledi.

Karşıyaka Mezarlığı'ndaki anma töreninde, merhum Özenalp'in cezaevi arkadaşları, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Yönetimi, Kumpas-Der Başkanı Ahmet Tatar ve Ergenekon kumpasında hapis yatan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da aileyi yalnız bırakmadı.

Törende bir konuşma yapan Özenalp'in cezaevi arkadaşlarından emekli Deniz Albay Haldun Ermin, onu hep gülümseyen bir yüzle hatırladıklarını belirterek, merhumun her türlü şartta kendisi ve çevresini umuda boğan, ülkesine aşık bir denizci olduğunu vurguladı. Sorgusunu yapan vatan haini savcıların aldığı takdirnamelere bakarak, Seni darbeciler mi koruyup, yükseltiyor?” dediğini hatırlatan Ermin, “Özenalp de onlara, 'Bu kadar savcı varken, sizi de buralara birileri mi getirdi?' cevabını verecek kadar cesurdu” dedi.

Özenalp'in kendisinden çok annesi, eşi ve çocuklarına yaşatılanlara üzüldüğünü ve bunları yapanları asla affetmeyeceğini söylediğini kaydeden Ermin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye'nin kaybettiklerine ve kaybedeceklerine bakıldığında, geçtiğimiz süreçten yeterince ders alınmadığını görüyoruz. 5 yıl geçti. Yetkililerin ağzından bir özür duymadık, bunu esirgediler. Hâlâ şehitlik madalyasının verilmesini, onun yanısıra Ali Tatar, Cem Aziz Çakmak ve Berk Erden'in adlarının gemilerde yaşatılmasını bekliyoruz. Ve Allah katında özgürlüğüne kavuşan Murat Özenalp'in hakkını helal etmesini istiyoruz.”

Özenalp'in anma törenine katılanlar, bir diğer kumpas kurbanı, adalet şehidi merhum Ali Tatar'ın kabrine de giderek, dua etti.

"5 yıl oldu... Balyoz kumpasında cezaevinde hayatını kaybeden Murat Özenalp anıldı!" haberi, 01 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 5 yıl oldu... Balyoz kumpasında cezaevinde hayatını kaybeden Murat Özenalp anıldı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 5 yıl oldu... Balyoz kumpasında cezaevinde hayatını kaybeden Murat Özenalp anıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri