50. İstanbul Müzik Festivali 6 Haziran'da başlıyor

50. İstanbul Müzik Festivali 6 Haziran'da başlıyor

50. İstanbul Müzik Festivali 6 Haziran'da ba... İstanbul’ teması altında gerçekleştirilecek festival, Şerefiye Sarnıcı, Fenerbahçe Parkı ve Yıldız Parkı’nda tüm İstanbulluların katılımına açık ücretsiz konser ve etkinlikler düzenleyecek.

50. İstanbul Müzik Festivali, 6-24 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

‘İstanbul’ teması altında gerçekleştirilecek festival, Şerefiye Sarnıcı, Fenerbahçe Parkı ve Yıldız Parkı’nda tüm İstanbulluların katılımına açık ücretsiz konser ve etkinlikler düzenleyecek.

İstanbul’un büyüleyici tarihi mekanlarından Şerefiye Sarnıcı’nda, Çağlar Fidan, Asineth Fotini Kokkala ve Nikos Papageorgiou 16. ve 17. yüzyıl Osmanlı-Türk müziğinden örnekler sunacak.

Üçlünün, tamamen İstanbul’a özel olarak kurguladıkları ‘İstanbul: Şehrin Müziği’ başlıklı konserde, Osmanlı İstanbul’unda doğmuş ya da yaşamış farklı dinlere mensup bestecilere ait eserler izleyicilerle buluşacak.

NTV'nin haberine göre; İlhamını Osmanlı İstanbul’unun gündelik hayatından alan repertuvarda, kahvehanelerde, meyhanelerde, mesire yerlerinde, Beyoğlu tiyatrolarında, Boğaziçi mehtaplarında söylenen şarkılar ve şehrin farklı katmanlarından müzik insanlarının besteleri 10 Haziran Cuma saat 21.00’de Şerefiye Sarnıcı’nda yankılanacak.

Boğaziçi Caz Korosu 11 Haziran'da müzikseverlerle buluşacak

İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen Hafta Sonu Klasikleri serisinin ilkinde Boğaziçi Gençlik Korosu izleyicilerle buluşacak. Boğaziçi Caz Korosu bünyesinde şef Masis Aram Gözbek tarafından kurulan Boğaziçi Gençlik Korosu, festival kapsamında 11 Haziran Cumartesi saat 19.00’da Fenerbahçe Parkı’nda ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak.

Hafta Sonu Klasikleri’nin ikincisinde de Jamd Trio ve Duo Aliada, 18 Haziran Cumartesi saat 19.00’da Yıldız Parkı’nda izleyicilerle bir araya gelecek.

50. İstanbul Müzik Festivali, İKSV bünyesinde kültür-sanata erişim ve katılım imkanlarını artırmayı ve çeşitlendirmeyi amaçlayan İKSV Alt Kat’ın işbirliğiyle, İstanbul’un her iki yakasında, çocuklara ve ailelerine yönelik ücretsiz bir etkinlik serisi düzenliyor.

11 Haziran Cumartesi 16.00’da Fenerbahçe Parkı’nda, 18 Haziran Cumartesi 16.00’da ise Yıldız Parkı’nda gerçekleştirilecek Müzikli Bir Hafta Sonu programında yer alan, Atölye Pikolo’nun yürüteceği, 3-6 yaş grubuna yönelik, Ses Ver, İlham Ver başlıklı atölyede, küçük müzisyenler, farklı müzik aletlerini tanıyarak seslere kulak verecek ve Orff Schulwerk tekniğiyle ritim, hareket egzersizleri yapacaklar.

Atölyenin ardından, yedi ve üzeri yaş grubuna yönelik İstanbul Efsaneleri başlıklı eser sahnelenecek. Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi’nden Nazlı Çevik Azazi ve Roza Erdem’in kaleme aldığı ve Evrim Demirel’in müziklerini yazdığı, İstanbul’u konu alan çeşitli mitolojik hikâyelerin anlatılacağı eser, oda müziği topluluğu eşliğinde, Roza Erdem’in anlatımıyla sahnelenecek.

Festival kapsamında müzikseverlerin deneyimlerini zenginleştirmek, besteciler ve eserler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Konsere Doğru Konuşmaları bu yıl da devam ediyor.

Konuşmalar festival mekanlarında Aydın Büke, Zeynep Oral, Evin İlyasoğlu, Prof. Dr. Ertuğrul Sevsay, Hakan Demirel, Kerem Piker, Feyzi Erçin, Menekşe Tokyay, Belfu Berkol, Büşra Ün, Dr. Yeşim Gürer Oymak, Burak Özdemir gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşecek.

"50. İstanbul Müzik Festivali 6 Haziran'da başlıyor" haberi, 01 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan 50. İstanbul Müzik Festivali 6 Haziran'da başlıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 50. İstanbul Müzik Festivali 6 Haziran'da başlıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Kültür Sanat Haberleri