7. Ahlen Meslek Eğitimi Fuarı'na yoğun ilgi

7. Ahlen Meslek Eğitimi Fuarı'na yoğun ilgi

7. Ahlen Meslek Eğitimi Fuarı'na yoğun ilgi Almanyanın Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti'nde bulunan eski madenci kenti Ahlen'deki büyük Mercedes Oto Galerisi'nde yedincisi gerçekleşen Ahlen Meslek Fuarı'na altmışa yakın kurum ve firma katıldı. Katılımcılar arasında yüksekokul...

Almanyanın Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti'nde bulunan eski madenci kenti Ahlen'deki büyük Mercedes Oto Galerisi'nde yedincisi gerçekleşen Ahlen Meslek Fuarı'na altmışa yakın kurum ve firma katıldı. Katılımcılar arasında yüksekokul ve meslek kursları düzenleyen enstitülerinde bulunması dikkat çekti.

ABC Haber Merkezi

Ahlen'deki fuar, cumartesi sabahı daha saat 10'da kapılarını açmadan iyi bir meslek öğrenmek ve bu konuda bilgilenmek isteyen bir çok öğrenci ve Velisi kapının önünde kuyruklar oluşturdu. Ahlen'deki Meslek Eğitimi Fuarı'nda Ahlen Belediyesi Meslek kursu bölümü yetkilileri Ute Neufeld, Michael Köhler, Meslek öğrenen gençler ile Belediyenin AWO, Caritasverband ile birlikte uyguladığı‚‘‘Jugend stärken im Quartier-Gençleri semtlerinde desteklemek‘‘ adlı Proje ekibi de Anne Klein, Özge Bölükbaşı ve Mehmet Tanlı‘ dan oluşan bir ekiple birer Standtla temsil edildiler.

Fuara gelen gençler arasında göçmen ve özellikle Türk kökenli gençlerinin az oluşu dikkatimizi çekerken Alman gençler firmalar ve kurumlarla direkt konuşmanın, danışmanlık almanın, meslek kursu bulmanın zevkini yaşadılar.

Ahlen Belediyesi bir çok alanda meslek eğitimi sunuyor

Ahlen Belediyesi Meslek Kursu Şefi Ute Neufeld ‚‘‘Fuarda Gençlerle enteresan görüşmelerimiz oldu. 2020 meslek kursu yılı için umutluyuz. Belediyenin farklı birimlerinde meslek öğrenmek isteyen iyi notlara, karnelere sahip bir çok genç bize başvurdu. Bu bizi mutlu ediyor ‘‘ dedi.

Şu anda Ahlen Belediyesinde idari yönetici bölümünde meslek öğrenen Afgan kökenli bayan Kathera Popal, park ve bahçeçilik öğrenen Joshua Putze, Filip Sierleja ve bilgisayar uzmanlığı öğrenen Alexander Mankowski‘ de Ahlen Belediyesinin Standında hazır bulundular.

Hayalinizdeki mesleğe giden yol iyi bir okul ve diplomadan geçer

Gençlere Yardım Projesi JustiQ te görevli Ahlen Belediyesi çalışanı Mehmet Tanlı, Meslek Fuarı meslek eğitimi ile ilgili olarak ‚‘‘ İyi bir Mesleğe başlamak için iyi bir eğitim almak lazım fakat bir çok genç insan okuldan sonra hangi yoldan gitmek istedikleri konusunda henüz emin değiller işte bu nedenle de bu fuarlar çok önemli ve yararlı olabiliyor. Ailelere ricam lütfen çocuklarınıza eğitim fuarları gibi bilgilendirici etkinliklere gitmesinde eşlik edin. İyi bir not ortalamasıyla alınan diploma ve bir meslek eğitimi burada yaşayan gençlerimiz için hayati önem taşımaktadır. İlerde mutlu ve huzurlu bir yaşam, yuva kurmak isteyen gençler mutlaka iyi bir meslek öğrenmeliler. Bizim gençler iki dilli. Bu da bir avantajdır tabi. Almanya ülke olarak gençlerimize hayallerindeki mesleğe giden yolda çok imkanlar sunmaktadır. Yeter ki okullarında başarılı olsunlar‘‘ dedi.

"7. Ahlen Meslek Eğitimi Fuarı'na yoğun ilgi" haberi, 20 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan 7. Ahlen Meslek Eğitimi Fuarı'na yoğun ilgi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 7. Ahlen Meslek Eğitimi Fuarı'na yoğun ilgi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri