7 amiralin ifadesinde dikkat çeken detay… ‘Eklemelerden haberimiz yoktu’

7 amiralin ifadesinde dikkat çeken detay… ‘Eklemelerden haberimiz yoktu’

7 amiralin ifadesinde dikkat çeken detay… ‘E... Montrö açıklaması nedeniyle 6 gündür gözaltında bulunan 10 emekli amiralden 7’sinin ifade alma işlemleri tamamlandı.

Montrö açıklaması nedeniyle 6 gündür gözaltında bulunan 10 emekli amiralden 7’sinin emniyet ifadesi tamamlandı. Amiraller, “Duyuru” başlığıyla hazırlanan açıklamaya eklenen “Yüce Türk Milleti” ifadesinden haberlerinin olmadığını belirtti. Emekli Koramiral Kadir Sağdıç’ın gözaltına alınmalarına ilişkin, “Bizim hakkımızda gözaltı kararı verilmekle, Montrö’nün yeniden düzenlenmesini isteyen ABD, Fransa ve İngiltere’ye Montrö’yü tartışırız mesajı gitmiştir. Bizim tutuklanmamız tarihi bir hata olur” dediği öğrenildi. Ankara Gazetecisi'nden Alican Uludağ'ın haberine göre, Öte yandan emekli amirallerin el konulan dijital materyallerinin imajlarının alınmadığı ve avukatlarına da verilmediği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 104 emekli amiralin 4 Nisan’daki Montrö açıklamasına ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiralin gözaltı süresi, Perşembe günü 4 gün daha uzatılmıştı. Türk Ceza Kanunu’nun 316/1 maddesinde yazılı “Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” suçundan gözaltında tutulan 10 emekli amiralin 7’sinin Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifadeleri tamamlandı. En son Türker Ertürk ifade verdi.

CEM GÜRDENİZ’İN DİJİTAL İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in ifadesinin de henüz alınmadığı öğrenildi. Emniyet kaynakları, buna gerekçe olarak Gürdeniz’in bilgisayardaki incelemesinin tamamlanmamasını gösterdi. Dijital raporun hazırlanmasından sonra Gürdeniz’in ifadesine geçileceği bildirildi. Atilla Kezek ve Ergun Mengi de henüz ifade vermedi. ( Saat 17:00)

DİJİTALLERİN İMAJI ALINMADI

Öte yandan 10 emekli amiralin evlerinde yapılan aramada el konulan telefon ve bilgisayarlarının imajının alınmadığı ortaya çıktı. Bu cihazlara el konulma sırasında avukatın bulunmadığı belirtilirken, emniyette tutulan dijital materyallerin bir örneğinin avukatlara verilmediği de ifade edildi.

İfadedeki sorular

Alınan bilgiye göre, sorgu sırasında 6 emekli amirale, “Bu metnin yeniden düzenlenmesinde katkınız var mı”, “sonradan ilave yaptınız mı”, “Yayın tarihi ve saatine siz mi karar verdiniz” gibi sorular yöneltildi. “Son eklemeden haberimiz yok” Bu sorulara “hayır” yanıtını veren amiraller, “Sonradan düzenlenmesinde hiçbir katkımız yok” dedi. Metnin başına eklenen “Yüce Türk Milleti” ifadesinden haberlerinin olmadığını belirten amiraller, o akşam 16:00’ya kadar açıklamanın “duyuru” başlığını taşıdığını, saat 20:00’den sonra ise “Yüce Türk Milleti”ne dönüştüğünü öğrendiklerini kaydetti. “’Yüce Türk Milleti’ eklemesinden hiç haberimiz yok” diyen amiraller, açıklamanın da 6 Nisan’da yayımlanacaklarını bildiklerini ifade etti.

ABD, FRANSA VE İNGİLTERE’YE MESAJ

İfade sırasında en dikkat çekici sözler, emekli Korgeneral Kadir Sağdıç’tan geldi. Sağdıç’ın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “Bizim hakkımızda gözaltı kararı verilmekle, Montrö’nün yeniden düzenlenmesini isteyen ABD, Fransa ve İngiltere’ye Montrö’yü tartışırız mesajı gitmiştir. Biz bu açıklamada, Montrö’nün Türkiye’nin tapusu olduğunu anlattık. Bizim gözaltına alınmamız, onlara mesaj olmuştur. Onlar Montrö’nün yeniden düzenlenmesini istiyor çünkü. Şimdi bizi tutuklarlarsa hangi anlama gelecek? Gelin Montrö’yü tartışalım. Tutuklanmamız, tarihi bir hata olur.”

ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Öte yandan gözaltındaki 10 amiral ve ifadeye çağrılan diğer 4 emekli amiralin Ankara Adliyesi’ne sevk edilerek, soruşturmayı yürüten başsavcı vekili tarafından da ifadelerinin alınması bekleniyor.

"7 amiralin ifadesinde dikkat çeken detay… ‘Eklemelerden haberimiz yoktu’" haberi, 11 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 7 amiralin ifadesinde dikkat çeken detay… ‘Eklemelerden haberimiz yoktu’ haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 7 amiralin ifadesinde dikkat çeken detay… ‘Eklemelerden haberimiz yoktu’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
  2. 12:28 Sergen Yalçın İddiaları Hakkında Beşiktaş'tan Açıklama: Henüz Görüşme Yok
  3. 12:27 Dursun Özbek İspanya'ya uçtu: Real Madrid'in 25 milyon euroluk yıldızı transfer için kapıda!
  4. 12:26 Avukat Can Atalay, depremde kaybolan insanlar için bir seferberlik çağrısı yaptı
  5. 12:26 Trabzon hasır bileziği fiyatları, altın fiyatlarının artmasıyla birlikte tarihi zirvelerine ulaştı
  6. 12:26 AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi ‘jakuzi’ iddiası
  7. 12:23 Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e karşı ihracat kısıtlamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı
  8. 12:18 Fenerbahçe'nin Yarı Final Yolunda: Tobias Stieler, Olympiakos Rövanş Maçının Hakemi Olarak Atandı
  9. 12:09 Göçmen Kaçakçılığı Endişelerini Artıran Karayip'teki Tragik Bot Olayı
  10. 12:04 Fahiş Fiyat Cezaları Artıyor: Ticaret Bakanlığı Yeni Düzenlemeler Üzerinde Çalışıyor
  11. 12:01 Selektörle Radar Uyarısına Kesilen Cezalar İptal Edildi: Bakan Yerlikaya'dan Açıklama
  12. 11:55 Mars'tan Kaya Getirme Projesi Yüksek Maliyet Nedeniyle Ertelendi: NASA Başkanı Açıkladı
  13. 11:53 X'te Yeni Hesap Açacaklara Kötü Haber: Artık Parayı Veren Tweet Atabilecek!
  14. 11:41 BİSAM açıkladı: Tek başına yaşayan bir kişinin yoksulluk sınırı 26 bin lira
  15. 11:37 İran liderinden açıklama: En sert yanıtı veririz
  16. 11:31 Dünya devi Türk şirketini gözüne kestirdi, tüm hisseleri satın aldı! O şirket artık onların
  17. 11:28 Metin Cihan: Maalesef, "İsrail ile ticareti kısıtlama" açıklaması gerçeği yansıtmıyor
  18. 11:23 2 milyar TL'lik borcu var: AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belelediyesi'nin binasına asıldı
  19. 11:19 Western filmlerinin yıldızı Clint Eastwood'dan yeni film geliyor
  20. 10:55 Fatih Altaylı: Uyuşturucu kaçakçılarına vatandaşlık satanların dediğine bak
Politika Haberleri