745 öğrenci için yalnızca dört öğretmen görevlendirildi, veliler isyan etti: 'Yeni okul ama öğretmen yok'

745 öğrenci için yalnızca dört öğretmen görevlendirildi, veliler isyan etti: 'Yeni okul ama öğretmen yok'

745 öğrenci için yalnızca dört öğretmen göre... Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Arif Nihat Asya İlkokulu'na kayıtlı olan 745 öğrenci için yalnızca dört öğretmen görevlendirildi. Veliler derslerin hâlâ başlamamasından dolayı tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı'ndan Zemo Ağgöz'ün haberine göre, Temmuz ayında inşaatı biten ilkokulun 2020-2021 eğitim öğretim yılına hazır olduğu belirtilmesine rağmen yüz yüze eğitim gören anaokulu ve birinci sınıflar dışında, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri uzaktan eğitim göremiyorlar. Aynı mahallede bulunan Bağlum İlkokulu'ndaki öğrencilerin çoğu evlerine yakın olduğundan Arif Nihat Asya İlkokulu'na kayıtlarını aldırdılar. Birinci sınıflar için ise her okul kendi bölgesinden öğrenci aldı. Çocuklarını söz konusu okula kaydeden velilerin çoğu derslerin hâlâ başlamadığından şikayetçi.

"YENİ OKUL AMA ÖĞRETMENİ YOK"

Velilerden Şerife Gök, “Kızım 2’nci sınıfa gidiyor. Daha önceki okulundan sınıf arkadaşları internet üzerinde ders yapıyor ama bizim canlı derslerimiz daha başlayamadı. Bir ders kontrolü olmadığı için de bir şey yapamıyor. Bunun için okula gittim. Öğretmenlerin geleceğini söylediler ama henüz herhangi bir şey yok bekliyoruz. Yeni açılan okul ama öğretmeni yok” dedi. Velilerden H.A. de üçüncü sınıfa giden çocuğunun henüz canlı ders göremediğini belirterek, “Okula defalarca söyledik, kaç kere okula gittim. Her gittiğimde müdür yardımcısıyla karşılaştım bana müdürün ilçe milli eğitim müdürlüğünde olduğunu, öğretmen atamaları için konuşmaya gittiğini söyledi. ‘Canlı dersler başlayınca size mesaj atacağız’ dediler, bekliyoruz mesaj falan yok. Bu şekilde giderse daha bir ay çocuğum derslerinden geri kalacak. Diğer okuldan arkadaşları canlı derslerini yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMEN ATAMALARINI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Birinci ve dördüncü sınıfa giden iki çocuk annesi olan bir veli ise “Şimdi kızımı okula bıraktım ama gördüğünüz gibi oğlumla birlikte eve dönüyoruz. Oğlum 4’üncü sınıfa gidiyor öğretmen olmadığı için canlı dersleri başlamadı. Bugün yine okul ile görüşmeye geldim. Yine bize öğretmen atamalarını beklediklerini söylediler. Daha önce de Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü aradım, en kısa zamanda atamaların yapılacağını illettiler ama kimse gelmedi” diye konuştu.

21 ÖĞRETMEN AÇIĞI

Okulun Müdür Yardımcısı Ahmet Karataş, mevcut dört öğretmen dışında dört öğretmenin daha görevlendirilmesinin yapılacağını söyledi. Karataş, “Birinci sınıflar da yüz yüze eğitime başladı onları da tamamladık. Diğer taraftan 21 öğretmen açığımız var. İlçe milli eğitim müdürlüğüne yazılarımızı gönderdik. Bu okul müteahhit tarafından geç teslim edildiği için özür atamalarına yetişemedi. Her gün velilerimiz geliyor ‘öğretmen neden gelmedi, neden muhatap olamıyoruz’ diyorlar” diye konuştu. Öğretmen eksiğinin ne zaman tamamlanacağına dair bilgilerinin olmadığını ifade eden Karataş, “Önceki haftalar telafi eğitimi dönemiydi. Şimdi birleri tamamladılar. Diğer sınıfların da bu hafta tamamlanmasını bekliyoruz. Uzaktan eğitim (canlı ders) de alamıyorlar, öğretmen olmadığı için. Biz devamlı başvuru yaptık” bilgilerini paylaştı.

"ŞU AN İÇİN SIKINTIMIZ YOK"

Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir yetkili ise şunları söyledi: “Biz sorularınıza cevap veremeyiz. İhtiyaca binaen öğretmen görevlendiriyoruz. Dörtten daha fazla öğretmen var. Öğretmen atamalarında bir sıkıntı yok. Tam hızıyla devam ediyoruz. Şu an için bir sıkıntımız yok.”

ATAMASI YAPILMAYAN ÜÇ BİNE YAKIN ÖĞRETMEN

2020-2021 eğitim öğretim yılının yoğun tartışmalar arasında başladığını hatırlatan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Fevzi Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yaşanan sorunlara çözüm üretemediğini söyledi. Ataması yapılmayan üç bine yakın Eğitim Fakültesi mezunu öğretmenin olduğunu hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Pandemi döneminde seyreltilmiş ve sınıf mevcudu azaltılmış bir eğitim hedeflenirken buna uygun öğretmen, hizmetli personel ataması yapılması konusunda Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığına devamlı çağrı yapıyoruz. Bakanlık yeni atamalar yapmak, eğitimi daha güvenilir hale getirmek yerine öğretmenlerin iş yükünü artırırken adres ücretlerinde yeni yönetmeliklerle kısıtlama yapmaktadır. Öğretmenler hak kayıpları konusunda eğitim tarihinin en kötü sürecini yaşıyor.”

"EĞİTİMİN YÜKÜ BİRKAÇ ÖĞRETMENDE"

Eğitim öğretime yeni başlayan okullara yapılan atamaların yetersiz olduğunu dile getiren Yılmaz, “Eğitimin yükünün birkaç öğretmen arkadaşımız tarafından götürülmeye çalışıldığına tanık oluyoruz. Yeni okul ve derslik üretmeyen MEB, temeli daha önce atılmış ancak bu öğretim yılında açılan okullara gerekli atamayı yapmamıştır. Keçiören Arif Nihat Asya İlkokulu bir örnek olarak verilebilir” diye belirtti.

MEB’E SESLENDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “eğitime hazırız” sözünün gerçekçi olmadığına dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Mart ayında okulları nasıl bıraktık ise yedi ay sonrasında aynı şekilde bulduk. Eğitim-Sen olarak her fırsatta bakanlığa düşüncelerimizi iletiyoruz. İletmeye de devam ediyoruz. Pandemi koşullarına uygun yeni okullar ve derslikler açılmalıdır. İlk etapta atıl duran kamu binaları dönüştürülerek eğitim öğretim için kullanılmalıdır. Bir kez daha sesleniyoruz. Okullara ihtiyaca karşılık öğretmen ve yardımcı hizmetler personeli atanmalıdır. Eğitim fakültesi mezunu yüzbinlerce genç atanmayı beklerken, her geçen gün işsizlik artarken bunu yapmak zor olmasa gerek.”

MA / Zemo Ağgöz

"745 öğrenci için yalnızca dört öğretmen görevlendirildi, veliler isyan etti: 'Yeni okul ama öğretm." haberi, 25 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan 745 öğrenci için yalnızca dört öğretmen görevlendirildi, veliler isyan etti: 'Yeni okul ama öğretm.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 745 öğrenci için yalnızca dört öğretmen görevlendirildi, veliler isyan etti: 'Yeni okul ama öğretm.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
  2. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
  3. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
  4. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  5. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  6. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  7. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  8. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
  9. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  10. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  11. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  12. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  13. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  14. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  15. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  16. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  17. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  18. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  19. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  20. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
Eğitim Haberleri