75 Yıllık Dev Holdingin İflas Kararı Şok Edici Şekilde Kaldırıldı!

75 Yıllık Dev Holdingin İflas Kararı Şok Edici Şekilde Kaldırıldı!

75 Yıllık Dev Holdingin İflas Kararı Şok Edi... İstanbul’un en prestijli arazilerinden Zincirlikuyu’daki mülkünü Zorlu Holding’e satarak dikkat çeken, ancak 10 Kasım 2022’de iflas kararı verilen Çiftçiler Holding, iflasa karşı açtığı davayı kazandı. İşte detaylar...

1949 yılında kurulan ve 1964'te Türkiye'de ilk kamyonet montaj faaliyetlerine başlayan Çiftçiler Holding, adını İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olan, 90 dönümlük kısmı 1974 yılında tamamlanan Boğaziçi Köprüsü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) nedeniyle kamulaştırılan Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisiyle duyurdu.

EN DEĞERLİ ARAZİ ZORLU HOLDİNG'E SATILDI

Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Mehmet Çiftçi ve Başkan Vekili Hatice Paksoy Çiftçi'nin önderliğindeki holding, sahip olduğu bu eşsiz araziyi Zorlu Holding'e sattı ve bu arazi üzerine Zorlu Center inşa edildi.

OTOMOTİV SANAYİSİNDE DERİN İZLER BIRAKTI

Çiftçiler Holding, uzun yıllar boyunca Volkswagen kamyonet ve minibüslerinin montajını bu arazi üzerindeki tesislerinde gerçekleştirerek, Türkiye'nin otomotiv sanayisine önemli katkılar sağladı.

İFLASA GİDEN YOL ZİNCİRLİKUYU'DAKİ ARAZİ İLE BAŞLADI

Çiftçi ailesi, Zincirlikuyu'da kendilerine ait başka bir değerli arazi üzerine Çiftçi Towers adıyla bir proje geliştirdi. Bu projenin müteahhitliğini Türkerler İnşaat üstlendi ancak ekonomik zorluklar bu ortaklıkla başladı ve holdingi iflas sürecine sürükledi.

TAMAMLANAMAYAN İNŞAAT

Türkerler İnşaat'ın projeden ayrıldığı haberleri gündeme gelirken, inşaat 2018 yılından bu yana bir türlü tamamlanamadı. Çiftçiler Gayrimenkul'ün iflas davaları bu süreçte sorun teşkil etti ve şirketin tasfiye işlemleri başladı.

10 KASIM 2022'DE İFLAS ETTİ

Ana şirketin iflas etmesiyle birlikte holding de bu durumdan etkilendi. İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi, 10 Kasım 2022'de Çiftçiler Holding Anonim Şirketi'nin iflasına karar verdi ve holdingin tasfiyesi için İstanbul 1. İflas Dairesi görevlendirildi.

HOLDİNG İFLASI KALDIRDI, FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyonist ortamda birçok şirketin iflas haberleri gündeme gelirken, 75 yıllık Çiftçiler Holding'in iflası iptal ederek geri dönmesi şaşkınlık yarattı ve ekonomiye olumlu bir haber sundu.

TİCARET MAHKEMESİ İSTİNAFA UYDU

İflasın iptaline yönelik kararı, ailenin itirazlarını değerlendiren istinaf mahkemesine uyan İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi aldı. Mahkeme, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı, Beşiktaş Zincirlikuyu Meydanı'nda faaliyet gösteren müflis Çiftçiler Holding AŞ’nin 10 Kasım 2022 tarihli iflas kararının, itiraz üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi'nce (istinaf) değerlendirildiğini belirtti.

İFLAS DAİRESİ İFLASI KALDIRDI

Mahkeme, Hukuk Dairesinin 5 Haziran 2024'te iflası kaldırdığı bilgisini vererek, dosyayı tasfiyeyle görevlendirdiği İstanbul 1. İflas Dairesi'ne gönderdi. İflas Dairesi de, iflasın kaldırılmasına yönelik hüküm kurdu.

HANGİ GEREKÇEYLE KALDIRILDI?

İflas Dairesi bu kararı, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun (HMK) 353/1-a-6. maddesinde yer alan, "İlk derece mahkemesince, davanın esasıyla ilgili olarak gösterilen delillerin hiçbiri toplanmadan veya değerlendirilmeksizin karar verilmiş olması halinde, esasa ilişkin inceleme yapılmadan kararın kaldırılacağı" hükmüne dayandırdı. Bu gerekçe, deliller toplanmadan veya değerlendirilmeden iflas kararı verildiğine işaret ediyor.

"75 Yıllık Dev Holdingin İflas Kararı Şok Edici Şekilde Kaldırıldı!" haberi, 08 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan 75 Yıllık Dev Holdingin İflas Kararı Şok Edici Şekilde Kaldırıldı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 75 Yıllık Dev Holdingin İflas Kararı Şok Edici Şekilde Kaldırıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 10 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:09 Bu otomobilleri alan yolda kalmıyor! En uzun menzilli 20 elektrikli araç: Tesla'yı bile solladı
  2. 02:08 Apple iOS 18'in çıkış tarihini belirledi: Peki iOS 18'i hangi cihazlar destekliyor?
  3. 02:06 50 bin TL'lik kredi kartı borcunu 500 TL'ye sigortalatabilirsiniz!
  4. 02:00 Ünlü havayolu şirketi iflasın eşiğine geldi: Uçuşlar durdurulmak zorunda kaldı!
  5. 02:00 Gülben Ergen'den flaş sözler: "Ceseti saklayıp sonra namaz kılıp..."
  6. 01:59 İlber Ortaylı'dan sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi
  7. 01:50 87 restoranlık zincir iflas etmenin eşiğine geldi! Ailelerin en sevdiği mekanıydı
  8. 01:50 1400’den fazla mağazası vardı! Ucuz satışlarıyla bilinen dev mağaza iflas başvurusuna adım atıyor
  9. 01:48 Prenses Middleton: “Kemoterapi tedavimi nihayet tamamladım"
  10. 01:47 Bazı başkanlık ve müdürlüklerde görev değişimi yapıldı: Yeni atamalar Resmi Gazete'de
  11. 01:47 Vincenzo Montella'dan açıklama: “Oyunun bizde olduğu bölümlerde iz bırakmamız gerekiyor”
  12. 00:35 Kerem Aktürkoğlu “Türkiye her zaman zirveye oynamalı“
  13. 00:32 İzmir'de tribünler 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diye inledi!
  14. 00:28 İlk Gördüğünüz Şey Kişiliğinizi Ortaya Çıkarıyor! Hırslı mı, Lider mi, Çekimser mi?
  15. 00:26 Özel Bellek Müzesi’nin açılışını yaptı
  16. 00:24 VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın Yeni Kaptanı Zehra Güneş Oldu
  17. 00:22 Apple'dan Büyük Tanıtım! iPhone 16 ve Yeni Ürünler Duyuruldu!
  18. 00:20 Ayhan Bora Kaplan "Biz bu suçu işlemedik, bize kumpas kuruldu"
  19. 00:16 Narin Güran’ın Gözaltına Alınan Babası Serbest Bırakıldı!
  20. 00:14 Galler Prensesi Kate Middleton, Kemoterapi Tedavisini Tamamladığını Açıkladı
Ekonomi Haberleri