AB Yetkilileri Seçim Sonrası Yeni Kariyer Peşinde

AB Yetkilileri Seçim Sonrası Yeni Kariyer Peşinde

AB Yetkilileri Seçim Sonrası Yeni Kariyer Pe... Avrupa'da Seçim Sonrası AB Yetkilileri, Görevlerini Bırakarak Yeni Kariyer Fırsatları Peşinde: Değişim Rüzgarları Esti!

2019 yılında gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ardından göreve gelen birçok üst düzey AB yetkilisi, mevcut yasama döneminin sonuna yaklaşıldığı bu süreçte görevlerinden ayrılıyor.

Avrupa seçimlerinin sonuçları, AB kurumlarında üst düzey pozisyonlara atanacak kişileri etkileme konusunda belirleyici bir rol oynuyor. Mayıs 2019'da gerçekleştirilen son seçimlerin ardından AB Konseyi, AB Komisyonu, AP Başkanı ve Komisyon üyeleri belirlenmişti.

27 AB üyesi ülkede bu yıl 6-9 Haziran tarihlerinde yapılacak AP seçimleri ise 720 milletvekilinin belirleneceği bir süreci başlatacak. Seçim sonuçları, AB yönetiminde hangi isimlerin yer alacağını netleştirecek.

Bu bağlamda birçok siyasetçi, mevcut pozisyonlarına benzer görevlere getirilmeyecekleri düşüncesiyle yeni fırsatlar arayışına girmiş durumda. Bu durum, bu yetkililerin bireysel gelecekleri için planlar yapmaları ve kamuoyunda rahatsızlık yaratıyor. Bu kişilerin, mevcut görevlerini sürdürmek yerine bireysel çıkarlarına odaklanarak AB'ye veya kamu hizmetine gerçek bir bağlılık gösterip göstermedikleri konusunda değerlendirmeler yapılıyor.

Örneğin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, halen bir sonraki dönem AB Komisyonu Başkanlığı için resmi adaylığını koymamış durumda. Bu belirsizlik, von der Leyen'in adının bir sonraki NATO Genel Sekreterliği pozisyonu için sıkça geçmesiyle birlikte daha da artıyor.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de kariyer hedeflerine odaklanarak dikkat çeken bir adım attı. Michel, Avrupa seçimlerine katılarak AB Konseyi Başkanlığı görevini erken bırakma kararı aldığını açıkladı. Bu durum, görevdeki bir AB Konseyi Başkanının ilk kez seçimlere milletvekili adayı olması anlamına geliyor.

Göreve 2019'da başlayan Michel'in, AP seçimlerinden sonra görevini erken bırakması, Avrupa genelinde yoğun tartışmalara yol açtı. AB Konseyi Başkanının görevleri arasında toplantılara başkanlık etmek, gündemi belirlemek, AB içinde mutabakat sağlamak ve Birliğin liderler seviyesinde dış temsilini gerçekleştirmek yer alıyor.

AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, geçen yıl sol ittifakın başbakan adayı olmak için görevinden istifa etmişti. Timmermans'ın iklim hedeflerinden sorumlu pozisyonunu, Hollanda'da düzenlenen seçimde ikinci olan partisi aldı.

Buna benzer bir durumu yaşayan AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, Avrupa Yatırım Bankası Başkanlığı için aday olmuş ancak daha sonra komisyondaki görevine geri dönmüştü. Vestager'in rekabet dosyalarını bırakarak yeni bir pozisyon arayışına girmesi eleştirilere neden oldu.

AB Komisyonu Adaletten Sorumlu Üyesi Didier Reynders de Avrupa Konseyi Genel Sekreter adayı olmak istediğini açıkladı. Reynders'in bu pozisyon için başvurusu, Charles Michel'in erken ayrılma kararıyla aynı döneme denk geldi.

Bulgaria'nın AB Komisyonu üyesi Mariya Gabriel, geçen yıl ülkesinde dışişleri bakanı olmak için Brüksel'deki görevinden ayrılmıştı. Gabriel'in yerine ise Iliana Ivanova atanmıştı.

Tüm bu gelişmeler, AB kurumlarında üst düzey görevlerdeki değişimlerin, sadece görevleri bırakan yetkililerin kariyer hedeflerine odaklandığı bir döneme denk geldiğine dair kamuoyunda rahatsızlık yaratmış durumda.

"AB Yetkilileri Seçim Sonrası Yeni Kariyer Peşinde" haberi, 09 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan AB Yetkilileri Seçim Sonrası Yeni Kariyer Peşinde haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB Yetkilileri Seçim Sonrası Yeni Kariyer Peşinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Emine Engür Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  2. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  3. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  4. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  5. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  6. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  7. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  8. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  9. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  10. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  11. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  12. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  13. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  14. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  15. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  16. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  17. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  18. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  19. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  20. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
Dünya Haberleri