ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 18 Mart 2019

ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 18 Mart 2019

ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 18 Mart 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Murat Şekertürk

GLOKALLEŞME

Göstergelerle Kurulan Yeni Dünya Düzeni

Dorlion Yayınevi

21. yüzyıl, herkesin üzerinde anlaştığı Küreselleşme Çağı gibi görünse de, aslında Küresel-Yerel (Glokalleşme) çağıdır. Dünya daha önce de küreselliği birkaç defa yaşamıştır. 21. yüzyıl küreselleşmesini kusursuz kılan: yerellik payandasına dayanmasıdır. Bu dayanak hem onu daha güçlü kılmakta, hem de muhalefetini kendi içine katabilmesini sağlamaktadır.

Bir sosyolojik olay, olgu, değişim ve dönüşüm önce kendini semboller alanında gösterir. Küreselleşmenin dayanağı olan yerelliği özellikle kapitalizmin sanat formu olarak adlandırılan ve artık duyuru niteliğini çoktan yitiren, büyük bir ağlar ağı biçimi kazanan reklam içerisinde işlenmesi; bir çağın açılıp, diğerinin kapandığının da en somut bilgilerini bize vermektedir.

15 yıl önce yapılan bu analiz: dünyada ve ülkemizde olan ve olabilecek birçok dönüşümün izlerini taşıması ve yapılan öngörünün de geçen zaman içinde gerçeğe dönüşmesi açısından bir kanıt niteliğindedir. Göstergelere bakarak hem evrensel sistemin nasıl kurulduğu ve seyri, hem de göstergeleri en kapsamlı okumanın yöntemi bu araştırmada sunulmaktadır.

182 s.

İstanbul

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA

glokalleşme

Terry Eagleton, Matthew Beaumont

ELEŞTİRMENİN GÖREVİ

Çeviren:Ümran Özbalcı

İletişim Yayınları

Terry Eagleton'ın hem hayatını hem de düşüncelerinin gelişim seyrinigözler önüne seren bu söyleşi, sadece edebiyat kuramıyla değilkültürle, düşünce tarihiyle, sosyoloji ve Marksizmle ilgilenenlerin dedikkatini çekecek derinlikte tartışmalar barındırıyor. Eleştirmenin Görevi, siyasetten edebiyata, etikten estetiğe, Terry Eagleton'ınüzerinde durduğu hemen hemen tüm alanlarda, fikirleriyledeneyimlerinin birbirini nasıl beslediğini gösteriyor.

Bir edebiyat eleştirmeni ama aynı zamanda siyasi bir figür olarak Eagleton'ın sözleri, eleştiri ile güncel siyasetin birbirinden ayrılamayacağını ilan ediyor; izlediği yol, eleştirmene biçtiği rolle örtüşüyor: “Bence sosyalist eleştirmenin görevi, sadece Henry James'in Marksist özelliklerini açıklamak değildir ve özgürleşme umuduna dair hedefi, zihnimizin bir yerinde hep muhafaza etmeliyiz. Bu bağlamda eleştirmenin gerçek görevi geleceğe dairdir.”

Eleştirmenin Görevi, Eagleton'ın çalışmalarını anlamak, değerlendirmek, hem edebiyatı hem dünyayı yorumlamak üzere önerdiği kavramları yeniden düşünmek için bulunmaz bir anahtarkitap…

352 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA

eleştirmenin-görevi

Walter Benjamin

HİKAYE ANLATICISI

Yalnızlıktan Doğan Masallar

Çeviren:Ebru Arıcan

Heretik Yayıncılık

Benjamin, dört dörtlük bir hikaye anlatıcısı olan Proust hakkında şöyle der: “Sıla özlemiyle kıvranır bir halde yatağında yatıyordu; benzerlikler durumu içinde çarpıtılmış bir dünyaya, varoluşun hakiki gerçeküstü yüzünün göründüğü dünyaya bir özlemdi bu.”

Benjamin'in belli ilgi alanlarını biçimsel olarak nasıl sahnelediğini, canlandırdığını ve oynadığını ortaya koymak için bir araya getirilen bu kitaptaki metinlerini okuduğunuzda, Proust hakkında söylediklerinin kendisi için de geçerli olabileceğini fark edeceksiniz. “Bu kitap, Benjamin okumamıza çok şaşırtıcı yollarla yeniden yön verecek şahane bir hediye.”

Judith Butler

“Benjamin, hikaye anlatıcılığının bütün melek ve şeytanlarıyla muhataptı. Tam da bu

yüzden hikaye anlatıcılığının edebi sırlarını bilirdi. Ona kulak verin.”

John Berger

237 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA

hikaye-anlatıcısı

tele1-kitap

"ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 18 Mart 2019" haberi, 18 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 18 Mart 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 18 Mart 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Oyuncu Bade İşçil'den itiraf: Beni eşlerinden, sevgililerinden kıskandılar
  2. 09:45 Oscar Piastri: McLaren'in şaşırtıcı inişli çıkışlı F1 formunu anlaması gerekiyor
  3. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  4. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  5. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  6. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  7. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  8. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  9. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  10. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  11. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  12. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  13. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  14. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  15. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  16. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  17. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  18. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  19. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  20. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
ABC Kitap Haberleri