ABD Dışişleri Bakanı Blinken yapay zeka konusunda uyardı
ABD Dışişleri Bakanı Blinken yapay zeka konu... ABD Dışişleri Bakanı Blinken, yapay zeka teknolojisinin kullanım koşullarının belirlenmesinin önemini vurgulayarak, yapay zeka teknolojisinin sunduğu büyük fırsatlardan yararlanırken insanları teknolojinin potansiyel zararlarından korumanın en etkili ve gerekli yolunu temsil ettiğini ifade etti.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yapay zeka teknolojisinin kullanım koşullarının belirlenmesinin önemini vurgulayarak, "Bu, yapay zeka teknolojisinin olağanüstü fırsatlarından yararlanmanın ve aynı zamanda insanları bu teknolojinin zararlarından korumanın en etkili ve gerekli yoludur," sözlerini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kore'de düzenlenen 3. Demokrasi Zirvesi'nde konuşarak, yapay zeka teknolojisinin gelişimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Blinken, demokrasilerin bu teknolojiyi dünyaya öncülük edecek şekilde kullanma konusunda büyük bir sorumluluğu olduğunu vurguladı. "Böylece yapay zekanın kullanım normlarını, standartlarını ve kurallarını belirlemede dünyaya liderlik edebiliriz" diyen Blinken, "Bu, yapay zeka teknolojisinin olağanüstü fırsatlarından yararlanmanın ve aynı zamanda insanları bu teknolojinin zararlarından korumanın en etkili ve gerekli yoludur" şeklinde sözlerine devam etti.
"YAPAY ZEKA İLERLEMEMİZİ HIZLANDIRABİLİR"
Blinken, dünyanın 2030'a kadar sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yalnızca %12'sine ulaşabileceğinin öngörüldüğünü hatırlattı, "Gerçek şu ki, dünya olarak hedeflerin çok gerisindeyiz. Ancak yapay zeka, tarımsal verimliliğin artırılmasından açlıkla mücadeleye, salgınların tespit edilip önlenmesinden istihdam sağlanmasına ve gezegenimizi koruyan temiz enerji dönüşümünü kolaylaştırmaya kadar hedeflerin yüzde 80'inde ilerlemeyi hızlandırabilir" dedi.
Blinken, bazı hükümetlerin yapay zekayı kötü amaçlarla kullanmaya çalıştığına dikkat çekerek, yapay zekanın tüm olumlu katkılarına rağmen bu tür kötü niyetli kullanımların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı: "Kendi vatandaşlarını gözetlemek için yüz tanıma teknolojisi ve bot uygulamaları gibi yapay zeka araçlarını kullanıyorlar. Gazetecileri, insan hakları savunucularını ve siyasi muhalifleri sindiriyorlar. Özgür ve adil seçimleri etkiliyor, toplumların bir kesimini diğerine karşı kışkırtıyor ve dezenformasyon yapıyorlar."
BM ÜYESİ ÜLKELERE ÇAĞRI YAPTI
Blinken, ABD'nin teknolojik geleceğini "kapsayıcı, haklara saygılı, demokratik değerleri ve demokratik kurumları destekleyici" şekillendirmeye kararlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Birleşmiş Milletler'in (BM) ABD'nin liderliğinde gündeme getirilen ve güvenli yapay zeka kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan bir kararı kabul etmeye hazırlandığını hatırlattı, "Bu karar şu anda 75'ten fazla ülke tarafından destekleniyor. Henüz desteklemeyen ülkeleri de desteğe davet ediyoruz," ifadelerini kullandı.
"ŞİMDİ VERİLECEK KARARLAR YENİ NESİLLERİ ETKİLEYECEK"
Blinken, teknoloji şirketlerinin insan hakları savunucularına yönelik çevrimiçi saldırıları önlemelerine yardımcı olacak ilk nitelikte bir kılavuzu yayınladıklarını belirtti. Ayrıca, yapay zeka teknolojisinin gelişimini kontrol etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu bir kez daha vurguladı ve "Bu teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki, şimdi ve önümüzdeki süreçte verilecek kararlar yeni nesiller için geleceği şekillendirecek," dedi.
"ABD Dışişleri Bakanı Blinken yapay zeka konusunda uyardı" haberi, 18 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken yapay zeka konusunda uyardı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD Dışişleri Bakanı Blinken yapay zeka konusunda uyardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
Kaynak:İHA
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.