ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 'Gazze' nedeniyle istifa: Verilen 'koşulsuz' destek vicdanıma ters

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 'Gazze' nedeniyle istifa: Verilen 'koşulsuz' destek vicdanıma ters

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 'Gazze' nedeniyl... ABD Dışişleri Bakanlığı'nda üst düzey yetkili Stacy Gilbert, Biden yönetiminin İsrail'in Gazze'ye yönelik politikaları nedeniyle istifa etti. Sosyal medyada yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail'e "koşulsuz" desteğinin vicdanına aykırı olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Nüfus, Mülteciler ve Göçmenler Bürosunda görevli üst düzey yetkili Stacy Gilbert, Joe Biden yönetiminin Gazze'ye yönelik İsrail politikaları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Gilbert, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına "koşulsuz" destek vermesinin vicdanına aykırı olduğunu belirterek bu nedenle istifa ettiğini ifade etti.

Washington Post gazetesinin haberine göre, Stacy Gilbert, İsrail'in Gazze'ye yönelik yardımları engellemediğine dair ABD Dışişleri Bakanlığı raporunun yanlış olduğunu belirten bir e-posta gönderdi.

"İSRAİL'E MİLYARLARCA DOLAR YARDIM MEŞRULAŞTIRILDI"

Gilbert'in istifasına neden olan rapor, Biden yönetiminin İsrail'e milyarlarca dolar yardım göndermesini meşrulaştırdığı iddiasını gündeme getirdi. Washington Post'un haberine göre, Gilbert yorum yapmaktan kaçınırken, Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, "Farklı görüşlerde olduğumuzu kabul ederek anlaştık" dedi. 

Ayrıca, "Gazze politikası" nedeniyle daha önce istifa eden yönetici Josh Paul, sosyal medya hesabında Gilbert'in istifasıyla ilgili açıklama yaptı. Paul, "Gilbert'in istifası, Biden yönetiminin ve Dışişleri Bakanı Blinken'in Gazze'de 7 aydan uzun süredir devam eden katliam karşısında tamamen başarısız olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

ABD'Lİ YETKİLİLER, BİDEN'IN GAZZE POLİTİKASINA KARŞI OLDUKLARI İÇİN İSTİFA EDİYOR

ABD İçişleri Bakanlığı Personel Şefi'nin Özel Asistanı Lily Greenberg Call, 16 Mayıs'ta Biden yönetiminin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına verdiği destek nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Biden tarafından atanan Yahudi kökenli Call, yönetimde "daha iyi bir Amerika" için yer aldığını belirterek, "Vicdanım artık Başkan Biden’ın İsrail’in Gazze’deki soykırımına verdiği korkunç destek nedeniyle bu yönetimi temsil edemeyeceğimi söylüyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlı Savunma İstihbarat Ajansında (DIA) çalışan Binbaşı Harrison Mann, 13 Mayıs'ta ülkesinin İsrail'in Gazze'deki saldırılarına verdiği "koşulsuz" destek nedeniyle istifa ettiğini açıklamıştı. Mann, ABD'nin bu politikasının Gazze'de "on binlerce masum Filistinlinin öldürülmesini ve aç bırakılmasını mümkün kıldığını" vurgulamıştı.

Mann, ABD ordusunda 13 yıldır görev yaptığını ve Avrupa kökenli Yahudi bir aileden geldiğini belirterek, "Geçen aylar bizlere akla gelebilecek en korkunç ve yürek burkan görüntüleri sundu. Bu görüntülerle buradaki görevlerim arasındaki bağlantıyı göz ardı edemedim. Bu bende inanılmaz bir utanç ve suçluluk yarattı" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli 25 yaşındaki Aaron Bushnell ise 24 Şubat'ta, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim" diyerek başından aşağı benzin döküp kendisini ateşe vermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığından da Biden yönetiminin Gazze politikası nedeniyle, ABD silah transferlerini denetleyen eski yönetici Josh Paul ve Dışişleri Bakanlığında iki yıllık sözleşmesi bulunan dış ilişkiler görevlisi Annelle Sheline de kamuya açık olarak istifa etmişti.

"ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 'Gazze' nedeniyle istifa: Verilen 'koşulsuz' destek vicdanıma ters" haberi, 29 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 'Gazze' nedeniyle istifa: Verilen 'koşulsuz' destek vicdanıma ters haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD Dışişleri Bakanlığı'nda 'Gazze' nedeniyle istifa: Verilen 'koşulsuz' destek vicdanıma ters 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Dünya Haberleri