ABD koronavirüs testinin evde kullanılmasına izin verdi

ABD koronavirüs testinin evde kullanılmasına izin verdi

ABD koronavirüs testinin evde kullanılmasına... ABD’de, 30 dakikada sonuç veren ve tamamen evde yapılabilen bir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test kitinin kullanımına izin verildi.

 

Toplamda 11 milyondan fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ABD'de birçok bölge salgınla mücadele etmek için yeni kısıtlamalar getirirken, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), evde uygulanabilen tanı kitine onay verdiklerini açıkladı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) yapılan bir açıklamada, kurumun, California merkezli Lucira Health şirketinin ürettiği tek kullanımlık, tamamen evde yapılabilen ve 30 dakikada sonuç veren Kovid-19 test kitinin acil durumlarda kullanımını onayladığı belirtildi. Bununla birlikte kullanımının ilk başta sınırlı olacağı ve reçeteyle verileceği kaydedilen kitin doktorların ofisinde ve diğer test alanlarında da kullanımına müsaade edildiği aktarıldı. Kullanacak kişinin yaşı 14 yaş ve üzerinde olması gerekiyor Test için kullanıcının burundan örnek alması ve taşınabilir bir cihaz şeklinde tasarlanan kitin içine koyması, test kitini kullanacak kişinin 14 yaş ve üzerinde olması gerekiyor . Test sonucu cihazın ekran şeklinde ışıklandırılmış bir bölümünde gösteriliyor. Bugüne kadar FDA, 300 civarı test kitini onayladı. Söz konusu kitlerde testlerin büyük çoğunluğunun bir sağlık personeli tarafından burundan örnek alınarak laboratuvar ortamında yapılması gerekiyor. FDA: EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR HIZI SERGİLEMEYE DEVAM EDİYORUZ FDA Komiseri Stephen Hahn, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Koronavirüse yanıt vermek için eşi benzeri görülmemiş bir hızı sergilemeye devam ediyoruz” dedi. Hahn, “FDA, insanın evde kendi yapabildiği ve sonuç alabildiği ilk Kovid-19 test kitini onayladı. Bu, test erişimini genişletmeye yönelik yaptığımız taahhüttün altını çizen önemli bir gelişme" diye yazdı. FDA yetkililerinden Jeff Shuren "Şimdi Kovid-19 bulaşmış olabilen Amerikalılar, (test) sonuçlarına göre kendilerini ve etrafındakileri korumak için hemen harekete geçebilecek" ifadesini kullandı. Lucira Health: 50 DOLARDAN DAHA FAZLA FİYATLA SATIŞA SUNULACAK Testi geliştiren Lucira Health sitesinde yaptığı açıklamada, test kitinin uygun maliyetli olacak şekilde tasarladıklarını ve 50 dolardan daha az bir fiyatla satışa çıkarmayı planladıklarını belirtti. FDA’nın daha önce onay verdiği test kitlerinde, evde alınan örnekler laboratuvarlara gönderiliyordu. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, ABD'de 11 milyon 695 bin 711 kişide Kovid-19 tespit edildi, salgın nedeniyle 254 bin 255 kişi hayatını kaybetti.

"ABD koronavirüs testinin evde kullanılmasına izin verdi" haberi, 18 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD koronavirüs testinin evde kullanılmasına izin verdi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD koronavirüs testinin evde kullanılmasına izin verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:51 Antalya'da Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Heyecanı!
  2. 18:47 Son Dakika: Sonradan taksitlendirme uygulaması kaldırılıyor!
  3. 18:44 Çaykur Rizespor, İstanbulspor Maçı Öncesi Sıkı Hazırlıklara Devam Ediyor
  4. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  5. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  6. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  7. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  8. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  9. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  10. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  11. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  12. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  13. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  14. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  15. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  16. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  17. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  18. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  19. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  20. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
Dünya Haberleri