ABD, Ukrayna'ya yönelik 400 milyon dolarlık yeni yardımı duyurdu
ABD, Ukrayna'ya yönelik 400 milyon dolarlık ... ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın saldırganlığına karşı Ukrayna'yı desteklemek amacıyla 400 milyon dolarlık yeni bir silah ve teçhizat yardım paketini duyurdu.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın saldırganlığına karşı Ukrayna'yı desteklemek amacıyla 400 milyon dolarlık yeni bir silah ve teçhizat yardım paketini duyurdu.
ABD, Rusya ile çatışma halinde olan Ukrayna'ya olan desteğini devam ettiriyor. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, Rusya'nın saldırgan tutumuna karşı koymak için Ukrayna'nın yanında durmak amacıyla 400 milyon dolarlık yeni bir silah ve teçhizat paketinin açıklandığı belirtildi.
Paket içinde, Patriot hava savunma sistemleri ve karadan havaya füze sistemlerinin yanı sıra, Stinger uçaksavar sistemleri, yüksek hareket kabiliyetine sahip topçu roket sistemleri, zırhlı araçlar, tanklar ve silah mühimmatı gibi birçok askeri teçhizat bulunuyor.
"ABD, ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNAN UKRAYNA'NIN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEKTİR"
Dışişleri tarafından yapılan açıklamada, "Başkan Biden'ın da açıkça ifade ettiği gibi, ABD ve oluşturduğumuz uluslararası koalisyon, özgürlüğünü savunan Ukrayna'nın yanında yer almaya devam edecektir," ifadeleri kullanılmış bulundu.
"ABD, Ukrayna'ya yönelik 400 milyon dolarlık yeni yardımı duyurdu" haberi, 10 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD, Ukrayna'ya yönelik 400 milyon dolarlık yeni yardımı duyurdu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD, Ukrayna'ya yönelik 400 milyon dolarlık yeni yardımı duyurdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 05 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
Kaynak:İHA
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.