ABD'li doktor, Filistinli yetim mektubunu Biden'a sunup zirveden çekildi!

ABD'li doktor, Filistinli yetim mektubunu Biden'a sunup zirveden çekildi!

ABD'li doktor, Filistinli yetim mektubunu Bi... Filistin'in tam BM üyeliğini yeniden talep ettiği dönemde, İsrail'in yardım çalışanlarını hedef alması olayının yankıları devam ediyor. Filistin kökenli Amerikalı doktor Thaer Ahmad, ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle gerçekleşen toplantıyı protesto etmek amacıyla aniden ayrıldı.

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'in aktardığına göre, Ahmad, Salı günü gerçekleşen toplantıda Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın da bulunduğu bir toplantıyı terk etti.

Nasır Hastanesi'nde görev yapan acil tıp doktoru, "Toplantıdaki tek Filistinli bendim, bu büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Kendi toplumuma duyduğum saygıdan dolayı toplantıdan ayrılacağımı söyledim" dedi. Ahmad, toplantıdan önce, Refah'a sığınan 8 yaşındaki yetim çocuk Hadil'in yazdığı bir mektubu Biden'a verdiğini belirtti. Mektupta, "Size yalvarıyorum Başkan Biden, Refah'a girmelerini engelleyin" ifadesinin yer aldığı aktarıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze'nin güneyindeki Refah şehrine kara operasyonu düzenlemeyi planladıklarını duyurmasının ardından Washington'un bu plana karşı çıktığı biliniyordu.

Ahmad, Gazze'deki yardım çalışanlarının korunması için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini belirterek, bunları Biden'a ilettiğini ifade etti. Doktor, "Gazze yaşanmaz hale geldi. Orada geriye hiçbir şey kalmadı. Okul yok ve insanlar çok sıkışık bir alanda çadırlarda yaşıyor. Görünüşe göre Beyaz Saray adım atmaya ve gerçekten elini taşın altına koymaya karar vermedi" şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen'ın 7 çalışanı hayatını kaybetmişti. ABD merkezli kuruluş, ölen çalışanların Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin vatandaşı olduğunu belirtmişti. Washington olaya tepki gösterirken, Tel Aviv yönetimi saldırıyla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Netanyahu, saldırının yardım çalışanlarına "kasıtlı olarak yapılmadığını" savunarak, "trajik" olarak nitelendirdiği olayla ilgili taziye dileklerini paylaşarak özür dilemişti. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise "Böyle bir şeyin yaşanmaması gerekiyordu. Çok ciddi bir hata yapıldı" diyerek, sorumluluğu kabul ettiklerini belirtti.

"ABD'li doktor, Filistinli yetim mektubunu Biden'a sunup zirveden çekildi!" haberi, 04 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'li doktor, Filistinli yetim mektubunu Biden'a sunup zirveden çekildi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'li doktor, Filistinli yetim mektubunu Biden'a sunup zirveden çekildi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  2. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  3. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  4. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  5. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  6. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  7. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  8. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  9. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  10. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  11. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  12. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  13. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  14. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  15. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  16. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  17. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  18. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  19. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  20. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
Dünya Haberleri