ABD'nin 245. Bağımsızlık Günü geleneksel havai fişek gösterileriyle kutlandı

ABD'nin 245. Bağımsızlık Günü geleneksel havai fişek gösterileriyle kutlandı

ABD'nin 245. Bağımsızlık Günü geleneksel hav... ABD’nin bağımsızlığının 245. yıl dönümü, başta başkent Washington ve New York olmak üzere birçok kentte havai fişek gösterileri ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

ABD'de her yıl 4 Temmuz'da kutlanan "Bağımsızlık Günü" etkinliklerine ülke genelinde yüz binlerce kişi katıldı.

Başkent Washington ve çevresinde yaşayan Amerikalılar, Bağımsızlık Günü dolayısıyla ABD Kongresi, Washington Anıtı ile Lincoln Anıtı arasındaki büyük alanda bir araya geldi.

Havanın kararmasıyla Lincoln Anıtı civarında başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren havai fişek gösterisi izleyenleri adeta büyüledi.

- Biden'dan "Kovid-19'dan bağımsızlığın yakın" olduğu mesajı

ABD Başkanı Joe Biden ise Beyaz Saray bahçesinde Amerikalı askerler ve ailelerini ağırladı ve barbekü partisi verdi.

Kovid-19 nedeniyle ülkenin zor günlerden geçtiğini ancak aşılama çalışmaları sayesinde ülkenin normale dönmeye başladığını vurgulayan Biden, şöyle konuştu:

"Bugün tüm ülkede şunu güvenle söyleyebiliriz, Amerika hep birlikte geri dönüyor. 245 yıl önce bugün uzaklardaki bir kraldan bağımsızlık ilan ettik. Bugün ise ölümcül bir virüsten bağımsızlık ilan etmeye hiç olmadığı kadar yakınız. Ancak bu, Kovid-19'a karşı savaşın bittiği anlamına gelmez. Yapacak daha çok işimiz var."

Biden, konuşmasında "birlik" vurgusu yaparak "Hep birlikte virüsü yeniyoruz. Hep birlikte ekonomimize nefes aldırıyoruz. Hep birlikte insanlarımızı bölünmeden ve umutsuzluktan kurtarıyoruz. Ne yaparsak birlikte yapmalıyız." dedi.

- New York'taki etkinlikler

New York'ta ise Macy's mağazaları havai fişek gösterisi düzenledi.

New York'taki kutlamaların merkezi Doğu Nehri oldu. Nehrin hem Manhattan kıyısı ve Queens kıyısını hem de nehri gören gökdelenlerin çatılarını dolduran milyonlarca kişi Macy's mağazaları tarafından her yıl düzenlenen havai fişek gösterisini izledi.

Büyükelçi David M. Satterfield Bağımsızlık günü mesajı

Amerika Birleşik Devletleri, 4 Temmuz’da Bağımsızlık Bildirgesi’nin yayımlanmasının 245. yıldönümünü kutluyor. Bildirge’nin bugün halen devam eden gücü ve nüfuzu, bizzat Bildirge’nin özündeki temel dayanaktan; “herkesin eşit yaratıldığı, Yaratıcı’nın, insanlara Yaşam, Özgürlük ve Mutluluğu arama gibi bazı vazgeçilemez hakları bahşettiği” şeklindeki o apaçık ortada olan gerçeklerden kaynaklanmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar eğer bize bir şey öğrettiyse o da, sahip olduklarımıza garanti gözüyle bakmamamız gerektiğidir. Bir ulus ve ayrı ayrı bireyler olarak, anayasamızda ifade edildiği şekilde “daha mükemmel bir birlik” oluşturmak için ırkı, inancı, cinsiyeti ya da kökeni ne olursa olsun herkesin aynı insan haklarından ve özgürlüklerinden yararlanması yönünde çabalarımızı sürdürüyoruz. Başkan Biden’ın da tasdik ettiği gibi, “Ülkemizin kuruluşundan bu yana kat ettiği ilerlemeye karşın, Amerika’nın ortaya koyduğu vaadin tam manasıyla tüm insanlarımıza ulaşması için yapılacak daha çok iş bulunmaktadır.” Farkına vardığımız noktada geçmişin hatalarını kabul ederek düzeltme ve herkes için daha iyi bir gelecek inşa etme çabalarımızı azimle sürdürmekteyiz.

Bu hak ve özgürlükleri kazanmaya yönelik ısrarlı çabalar, tarihimizin bir parçasıdır. Bağımsızlık Savaşımızdan İç Savaş’a, sivil haklar hareketine, Ben De (MeToo) ve Siyah Hayatlar Önemlidir (BlackLivesMatter) girişimlerine varıncaya kadar, ülkemizin sahip olduğu çeşitliliği yansıtan insanlar, hukuk çerçevesinde eşit haklar kazanmaya çalışmış ve bu hakları elde etmişlerdir ve haklarını kazanmaya da devam etmektedirler. İlerlememiz, sadece eleştiri ve fikir tartışmalarıyla sağlanabilir. Anayasamız, insanların ifade ve basın özgürlüğünü ve barışçıl toplanma ve protesto haklarını güvence altına almaktadır. Yurttaşların fikirlerini birbirleriyle tartışması ve muhalif söylemleri ortaya koymalarının yasalarla korunması, bizim demokrasimiz de dahil olmak üzere tüm demokrasilerin sağlığı için elzemdir. Hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı, özellikle insanlar iktidarda olanları eleştiren görüşleri ifade ettiğinde muhalif söylemlerin güvence altına alınması bakımından kritik önem taşımaktadır. İnsanlar rahatlıkla tartışma ve karşıt fikirleri ortaya koyma ortamı bulabildiğinde, adalete ve tarafsız bir yargıya eşit erişim imkanına sahip olduğunda ve eşit düzeyde itibar ve saygı gördüğünde toplumlar daha istikrarlı, daha sağlıklı ve daha müreffeh hale gelmektedir.

Bu temel değerleri ahlaki bir üstünlük anlayışıyla değil, daha güçlü demokratik toplumlar olma yolunda birbirimize destek vermenin gerekliliğine duyduğumuz inanç nedeniyle dostlarımıza ve müttefiklerimize hatırlatıyoruz. Bayrağımız, Amerikalılara ve tüm dünyaya, Amerika Birleşik Devletleri’nin sadece bir yerin adı olmadığını, tüm demokrasilerin ortak değerleri olan herkes için özgürlük, adalet ve eşitliğin temsilcisi olduğunu her daim hatırlatsın.

 

 

 

"ABD'nin 245. Bağımsızlık Günü geleneksel havai fişek gösterileriyle kutlandı" haberi, 05 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ABD'nin 245. Bağımsızlık Günü geleneksel havai fişek gösterileriyle kutlandı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'nin 245. Bağımsızlık Günü geleneksel havai fişek gösterileriyle kutlandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  2. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  3. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  4. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  5. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  6. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  7. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  8. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  9. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  10. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  11. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  12. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  13. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  14. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  15. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  16. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  17. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  18. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  19. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  20. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
Gündem Haberleri