ABD'nin İsrail'e En Az 100 Kez Gizlice Silah Sattığı İddiası Dünya Gündemine Oturdu!

ABD'nin İsrail'e En Az 100 Kez Gizlice Silah Sattığı İddiası Dünya Gündemine Oturdu!

ABD'nin İsrail'e En Az 100 Kez Gizlice Silah... ABD'nin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den beri ayrı ayrı 100'den fazla askeri satışa "gizlice" onay verdiği öne sürüldü. Biden hükümetinin eski kıdemli yetkilisi Jeremy Konyndyk de, kısa sürede "olağanüstü" sayıda gizli satış yapıldığı iddiasını onayladı. İşte detaylar..

ABD'nin Gizlice İsrail'e Silah ve Mühimmat Gönderdiği İddia Ediliyor

7 Ekim 2023'ten beri Gazze'ye başlattığı saldırılara "sonsuz destek" verdiğini açıklayan ABD'nin, katliamın başından itibaren ayrı ayrı 100'den fazla askeri satışa "gizlice" onay vererek İsrail'e çok sayıda silah ve mühimmat gönderdiği iddia edildi.

Washington Post gazetesinin yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD Kongresi üyeleri, Amerikalı yetkililerce düzenlenen gizli bir oturumda bu konuda bilgilendirildi. Yetkililer, ABD'nin İsrail'e binlerce hassas güdümlü mühimmat, küçük çaplı bomba, yer altı sığınaklarını hedef alan füzeler, hafif silahlar ve diğer ölümcül malzemelerden oluşan 100'den fazla askeri satışa gizlice onay verdiğini ve bu silahları gönderdiğini ileri sürdü.

Her satışın Dış Askeri Satış Yasası (FMS) kapsamında belirtilen miktarın altında olduğu belirtilirken, bu sayede kamuoyuna bildirilmeden sadece Kongre'ye bilgi verilerek yapıldığı ifade edildi.

ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin eski kıdemli yetkilisi Jeremy Konyndyk, kısa sürede "olağanüstü" sayıda gizli satış yapıldığını ve bunun İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sürdürebilmesi için ABD yardımının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılan yardımların da içinde yer aldığı toplam 95,3 milyar dolarlık destek paketini onaylamıştı. Bu paket, İsrail'e "güvenlik yardımı sağlamak için" 14 milyar dolar yardım yapılmasını içeriyordu.

Paketin yasalaşması için önce Temsilciler Meclisinin onayı, daha sonra Başkan Biden'ın imzası gerekiyor. Ancak ABD'nin Dış Yardım Yasası, ABD hükümetinin insani yardımlarının başka bir ülke tarafından kısıtlanması ya da engellenmesinden Başkan'ın haberdar olması durumunda söz konusu ülkeye yardımları yasaklıyor.

ABD basınındaki haberlerde, İsrailli yetkililerin ABD'nin insani yardım girişimlerini engellemesiyle ilgili eleştirilere rağmen, ABD'nin silah satışının devam etmesinin satışların meşruiyetinin sorgulanmasına neden olduğu belirtildi

"ABD'nin İsrail'e En Az 100 Kez Gizlice Silah Sattığı İddiası Dünya Gündemine Oturdu!" haberi, 07 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'nin İsrail'e En Az 100 Kez Gizlice Silah Sattığı İddiası Dünya Gündemine Oturdu! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'nin İsrail'e En Az 100 Kez Gizlice Silah Sattığı İddiası Dünya Gündemine Oturdu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  2. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  3. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  4. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  5. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  6. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  7. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  8. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  9. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  10. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  11. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  12. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  13. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  14. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  15. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  16. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  17. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  18. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  19. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  20. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
Dünya Haberleri