Abdulkadir Selvi: Depremden önce yapılan hazırlıklar rafa kondu

Abdulkadir Selvi: Depremden önce yapılan hazırlıklar rafa kondu

Abdulkadir Selvi: Depremden önce yapılan haz... Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CNN TÜRK'teki Gece Görüşü programında seçim süreci ve çalışmalarının detaylarını aktardı.

"Depremden önce yapılan hazırlıkların hepsi rafa kondu" diyen Selvi, "Hem Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanyası hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanyasında farklı bir şey yapılacak. Sloganlar bile değişti. Sadece müzik değil, araç konvoyları, giydirilmiş araçlar, araçların sesli müzik yayınları bunlar da olmayacak. Daha ağır başlı bir yüz yüze temasla olacak. Buna ihtiyaç var" diye konuştu.

"“Ayrıca bu seçimde tabii AK Parti 'Yeni Türkiye vizyonu' ile girecekti ama bu depremden sonra sloganda değişti 'Hemen şimdi' oldu. Seçim kampanyası büyük ölçüde cumhurbaşkanı üzerine bir seçim kampanyası oluşturulacak. Çünkü deprem, afet gibi dönemlerde insanlar başlarında güçlü bir devlet, güçlü bir lider görmek istiyorlar" diyen Selvi, "Seçmen ‘Erdoğan şu dönemde başımızdaydı. Bundan sonra da bu süreçten çıkmamız lazım. Dirençli şehirleri kurmamız lazım. Bu süreçten bizi Erdoğan çıkartır’ diyebilir" dedi.

Selvi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Muharrem İnce'ye bir operasyon yapılıyor”

“Muharrem İnce'ye de bir operasyon yapılıyor aslında, haksızlık yapılıyor. 'Muharrem İnce işte Millet İttifakı'na gelecek ama Muharrem İnce benim şu kadar oyum var, benimle pazarlık yapacaksınız' diyor. Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanlığı'nı istedi vesaire gibi bunlar hiç doğru değil. Tebrik telefonu oldu sadece, bunu bir siyasi nezaket olarak yapıyor. Zannediyorum sayın Cumhurbaşkanımıza da telefon edecek. Hatta cumhurbaşkanı adaylarına emekli maaşından onların hesabına para yatıracağını söyledi, böyle bir siyaset tarzı geliştiriyor. Muharrem İnce ile birlikte eski genel başkanların görüştüğü söylendi, o da doğru değil. Altan Öymen, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın o da doğru değil. Ben Hikmet Çetin'le bugün görüştüm. 'Ne bizden ne de Muharrem İnce'den böyle bir talep oluşturuldu' dedi.”

AKP’nin Refah Partisi ile görüşmesi

“Yeniden Refah Partisi'ne bugün Binali Yıldırım resmi olarak gitti, teklifte bulundu. Refah Partisi'nde yarın MKYK toplantısı sonra il başkanları toplantısı olacak. Orada bir grup ittifaka katılalım, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayalım, bir grupta hayır biz genç bir partiyiz, liderimizi cumhurbaşkanı adayı yapalım, ittifaka katılırsak da kendi partimizin logosuyla katılalım diyor. Olumlu geçmiş görüşme ama bu olumlu görüşme olması anlaşma imzalanmış demek değil. Ayrıca Erbakan isminden ve misyonundan dolayı sayın Cumhurbaşkanı, Yeniden Refah Partisi'ni çok istiyor. Ecevit misyonundan ötürü de Demokratik Sol Parti'yi ittifakında görmek istiyor. Özal misyonundan dolayı da Anavatan Partisi'ni görmek istiyor ama bu partiler daha karar almış değiller. Belki bir kısmı olumlu karar alacak belki bir kısmı yoluna kendi devam edecek.”

"Daha ağır başlı bir yüz yüze temasla olacak"

“Depremden önce yapılan hazırlıkların hepsi bir anlamda rafa kondu, çünkü depremden sonra yeni bir Türkiye ortaya çıktı. Hem Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanyası hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanyasında farklı bir şey yapılacak. Sloganlar bile değişti. Sadece müzik değil, araç konvoyları, giydirilmiş araçlar, araçların sesli müzik yayınları bunlar da olmayacak. Daha ağır başlı bir yüz yüze temasla olacak. Buna ihtiyaç var.”

“Seçime 'Yeni Türkiye vizyonu' ile girecek olan AK Parti’nin sloganı 'Hemen şimdi' olarak değişti”

“Ayrıca bu seçimde tabii AK Parti 'Yeni Türkiye vizyonu' ile girecekti ama bu depremden sonra sloganda değişti 'Hemen şimdi' oldu. Seçim kampanyası büyük ölçüde cumhurbaşkanı üzerine bir seçim kampanyası oluşturulacak. Çünkü deprem, afet gibi dönemlerde insanlar başlarında güçlü bir devlet, güçlü bir lider görmek istiyorlar. Şu açıdan çok önemli ‘Benim bu sıkıntılı dönemimde devletim beni bu süreçten çıkarır. Benim bu sıkıntılı sürecim 1 yıl devam edecek ama etkileri 8-10 yıl sürecek’ o nedenle seçmen şunu diyebilir ‘Erdoğan şu dönemde başımızdaydı. Bundan sonra da bu süreçten çıkmamız lazım. Dirençli şehirleri kurmamız lazım. Bu süreçten bizi Erdoğan çıkartır’ diyebilir.”

“Kemal Bey de daha farklı bir kampanya yürütecek belli”

“Kemal Bey de daha farklı bir kampanya yürütecek belli. Oradaki kampanya daha fazla ittifak üzerine yorulacak ama Kemal Bey'in özelliklerinden de kampanyada yararlanılacak. O nedenle herkes kampanyasına bir deprem ayarı yapacak.”

"Abdulkadir Selvi: Depremden önce yapılan hazırlıklar rafa kondu" haberi, 11 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Abdulkadir Selvi: Depremden önce yapılan hazırlıklar rafa kondu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdulkadir Selvi: Depremden önce yapılan hazırlıklar rafa kondu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  2. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  3. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  4. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  5. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  6. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  7. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  8. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  9. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  10. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  11. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  12. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  13. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  14. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  15. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  16. 14:16 TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
  17. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  18. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  19. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  20. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
Medya Haberleri