Abdulkadir Uraloğlu İstanbul'un yeni metro hattını duyurdu: Yakın zamanda kullanıma açılacak!

Abdulkadir Uraloğlu İstanbul'un yeni metro hattını duyurdu: Yakın zamanda kullanıma açılacak!

Abdulkadir Uraloğlu İstanbul'un yeni metro h... Megaşehir İstanbul bir raylı sistem hattı daha kazanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade etti.

Megaşehir İstanbul bir raylı sistem hattı daha kazanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade etti. 

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 8,4 kilometre uzunluğunda ve 7 istasyondan oluştuğunu belirtti. Metro hattının saatte 80 kilometre hızla hareket ederek günde 1 milyon yolcu taşıyacağını açıkladı. İstanbul'un yoğun yerleşim alanlarından birinde ve zor zemin koşullarında titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Uraloğlu, projenin yakın zamanda hizmete açılacağını bildirdi.

Bakan Uraloğlu, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi vererek, "Toplamda 16,9 kilometre tünel kazısı ve 17 kilometre demir yolu ray montajını tamamladık. Ayrıca, 7 istasyonda 105 bin metrekare kapalı alanın inşasını bitirmiş olduk" şeklinde değerlendirme yaptı.

"İSTANBUL'UN ULAŞIM AĞINA GÜÇ KATACAĞIZ"

Abdulkadir Uraloğlu, yeni hattı İstanbulluların hizmetine sunmaya hazırlandıklarına ifade ederek, şu açıklamaları yaptı:

"Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmaları son aşamaya geldi. İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe-Kağıthane bağlantısı ve Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin peşinden İstanbul'a yeni bir raylı sistem hattı kazandırıyoruz. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ile İstanbul'un ulaşım ağına güç katacağız. Projemizi çok kısa zaman içinde hizmete açarak İstanbul'a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy'den başlayacak olan metro hattının Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluşacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, hattın Kirazlı İstasyonu'nda Başakşehir-Kirazlı Hattı'yla, İncirli İstasyonu'nda metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'yla, Özgürlük Meydanı İstasyonu'nda Marmaray'la, ve Bakırköy İstasyonu'nda ise İDO deniz otobüsleriyle entegre olacağını belirtti.

ULAŞIM SÜRESİ AZALACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, metro hattının Kayaşehir ile Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli kesiminde 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı hattında 27 dakika, ve Metrokent-Özgürlük Meydanı kesiminde 30 dakikada seyahat imkanı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, metro hattının 25 yıllık projeksiyondaki ekonomik kazancının kara yolu bakım ve işletme kazancının 2,4 milyar dolar, kaza kazancının 71,5 milyon dolar, zaman kazancının ise 3,6 milyar dolar olacağını açıkladı.

"Abdulkadir Uraloğlu İstanbul'un yeni metro hattını duyurdu: Yakın zamanda kullanıma açılacak!" haberi, 04 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Abdulkadir Uraloğlu İstanbul'un yeni metro hattını duyurdu: Yakın zamanda kullanıma açılacak! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdulkadir Uraloğlu İstanbul'un yeni metro hattını duyurdu: Yakın zamanda kullanıma açılacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  2. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  3. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  4. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  5. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  6. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  7. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  8. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  9. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  10. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  11. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  12. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  13. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  14. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  15. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  16. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  17. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  18. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  19. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
  20. 01:42 Star TV'nin iddialı dizisi yayından kaldırılıyor! Final bölümü tarihi belli oldu
Gündem Haberleri