Abdurrahman Dilipak: Bu seçimlerin kilit partisi

Abdurrahman Dilipak: Bu seçimlerin kilit partisi

Abdurrahman Dilipak: Bu seçimlerin kilit par... Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde etkili iki parti var: HDP ve HÜDAPAR..

Bu seçimlerde, ister beğenin, ister beğenmeyin kilit seçmen kitlesi Kürtlerdir.

Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde etkili iki parti var: HDP ve HÜDAPAR..

Kürtler genelde dindar insanlardır. Buradan bakınca  Kürt oyların  HÜDAPAR’a gitmesi gerek.

Aslında ülkemizde Kürt sorunu yok. Öyle bir sorun varsa bu aynı zamanda Türk sorunu, Arap sorunu, Çerkez sorunu, Arnavut sorunu, Boşnak sorunu, Çingene sorunu var demektir potansiyel anlamda. Ermeni, Rum, Süryani sorun olur pencereden bakarsanız. Etnik kimlik ya da aidiyet sorun oluyorsa, din de sorun olur, mezhep de, tarikat da sorun kaynağı olur!

Türkiye’de her şeyi sorun haline getiren ve herşeyden sorun üreten derin bir yapı var. Bu soğuk savaş taktiği hala ülkemizde geçerli. Biri bu aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerinden kendilerine servet ve iktidar üretiyorlar.

Bütün bu farklılıkları bir imkan, zenginlik olarak göremez miyiz?

Kürt’lere, Derisim’lilere, Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri yapılan haksızlıklar yok mu?

Peki bunun çözümü, ABD ile, AB, NATO ile beraber olmak mı? PKK mı çözüm olacak, DHKP-C mi?

Uğur Mumcu katledilmeden 17 gün önce 07.01.1993 günlü köşe yazısında soruyor: "Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD'ın Kürtler arasında? Yoksa CIA ve MOSSAD, anti-emperyalist savaş yapıyorlar da dünya bu savaşın farkında mı değil?" Bakın haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana zalime karşı olmadıkça bu kavga gitmez. Tüm taraflar için söylüyorum: Bir topluluğa olan öfkemiz bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemeli bu kirli oyun bitsin.

Devletin içine sızmış hainlerle, Türklerin ve Kürtlerin içine sızmış hainler aslına aynı kaynaktan besleniyor, destekleniyorlar.

Eroin-Kokain piyasasını ele geçirmeye çalışan Türk ve Kürt mafiasi zihniyet ikizidir. Kem alat ile kemalat olmaz. Bunlar üzerinden barışa gidilmez. Birileri bu çatışmayı sürdürmeli ki, aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerinden birileri kendilerine iktidar ve servet üretmeye devam etsinler. Apo kim, PKK nasıl kuruldu?. Komkar ve Rızgari’ye ne oldu? Apo kim tarafından, niçin ve nasıl teslim edildi. Anti emperyalist, demokratik, insan haklarına dayalı bir özgürlük mücadelesi, sırtını emperyalistlere dayayarak verilebilir mi?

Eşref Bitlisi, Uğur Mumcu’yu, Cem Ersever’i kim niçin öldürdü?. Kısmetim vapuru hikayesi, Bulgaristan’daki İmpex ve uyuşturu-silah borsası üzerinden dönen çark anlaşılmadan Şehid  nutukları ile bu işlerin üstesinden gelemeyiz.

Bakın, bu gün gelinen noktada Kürdün Kürde, Türk’ün Türk’e güveni kalmadı. İnsanlar kime, neye inanıp inanmayacağı, güvenip güveneceği konusunda derin bir şüphe yaşıyorlar. Ahir zaman ftnesi bu. Genelde ölen niye öldüğünü, öldüren niçin öldürüldüğünü bilmiyor.

İki Müslüman halk, yarım asrı bulan süre içinde kendi arasındaki ihtilafı çözemedi ki, kime ne vadedeceksiniz.

Kürtler yarın İran, Irak’ta da herhangi bir yerde kendi aralarında Din, laiklik, feodolite sorununu çözebilir mi! Sanmam! Peki Türkler kendi başlarına kalsalar, kendi aralarındaki sorunu çözebilir mi? Güldürmeyin beni, Bir başörtüsü sorununu bile çözememişken neyi nasıl çözeceksiniz. Meclisteki İstanbul sözleşmesi oylamasında gördük, grubu olan partiler ancak Avrupa’dan gelen talepler konusunda birbirlerine itiraz etmiyorlar. Oy birliği batılı değerler temelinde sağlanıyor. Sağcı, solcu, liberal, milliyetçi farketmiyor!

Sorun üreten bu kafa, çözüm üretemez. Bir iş dini, ahlaki ve hukuki bir temele oturmuyorsa, salt ideolojik ve politik iddialarla barışçı bir şekilde çözülemez.

Irkçılık, şeytani bir ideolojidir. İlk haram ırkçılıktır. Şeytan “Ben” diye başladı ve lanetlendi. O “Ben” tek kendi başına kalana kadar devam eder. Yusuf’u kim kuyuya attı?. Kerbela’da ne oldu? Fatih kardeşleri ile geçinebildi mi? Alparslan’ın büyük zaferi niye o kadar gecikti! Türkleri sadece Türklerle başbaşa bırakın yine sorun çıkar. Kürt’lerde öyle, Sorani’ler, Gurmanço’lar, Zazalar, Ezdi’leri ne yapacaksınız. O bölgelerdeki Ermeni’ler, Süryaniler. Kavga bitmez. Zaten biz hepimiz Hz. Adem’in çocukları değil miyiz? Hz. Nuh’un gemideki ashabından değil miyiz. Din’de kardeşlik, tende kardeşlikten önce gelmez mi. Evet evet, ah şunu bir anlayabilsek, birbirimize karşı kazanacak  bir zaferimiz yok, birlikte kazanacak tek zaferimiz var. 2-Birbirimize dünyayı cehennem etmek kolay, bu toprağı cennete çevirmek için bir olmak gerek, emek gerek, sevgi gerek, merhamet gerek. Tefrika girmeden bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.”

PKK dindar bir halka, LGBT üzerinden Laikçi bir söylemle, Ümmet anlayışı ile bağdaşmayan bir ideoloji ile nasıl Kürtlerin birliğini sağlayacak, bunun cevabı yok. Bakarsınız birbirlerine karşı daha acıması olurlar. Bunca akrabalık ilişkileri, ortaklıklar, coğrafi içiçelik ortada iken ayrılık nasıl olabilir.

Bu ülkede Kürtlerden başka kimse zulüm görmedi değil. Memlekette zulmetmedik ahali kalmadı. Kurtuluş savaşı ve sonrası, İstiklal Mahkemesi ya da doğrudan halk hareketlerini bastırmak için harcanan para, zaman, seferber edilen insan sayısı ve can kaybı, toplamda resmi güçler tarafından verilen kurtuluş savaşındaki toplamdan daha fazladır.

Bana kalırsa herkesin biz nerede yanlış yaptık diye kendine sormalı. Kürtler içinde HUDAPAR bunu yapabilir mi? Türkiye’de Devlet buna hazır değil. Biz daha 28 Şubat ve 15 Temmuz’un derin gerçekleri ile yüzleşemedik. Özal bunu yapmak istiyordu fırsat vermediler. Bu kadar partivar, birilerinin çıkıp, resmi ideoloji ve resmi tarih söylemini dışında işin hakikatını sorgulaması gerek..

Düşünsenize CHP gibi bir parti, pragmatik olarak sadece seçim kaygısı ile HDP ile dirsek teması kuruyor. Aynı teması daha önce AK Parti yapmıştı.

Kürtler artık sorgulamaya başladılar. Fehriye Erdal’ın NATO karargahının bulunduğu Belçika’da ne işi var. Yani başı sıkışan neden ya ABD, ya da bir diğer NATO ülkesine gidiyor. FETÖ de başı sıkışınca oraya gidiyor.

Bu soğuk savaş cinnetinden ne zaman kurtulacağız?.

Sorunun çözümü, aslında herkes için adalet, herkes için barış, herkes için özgürlük. Katılımcı, çoğulcu, şeffaf, herkesin inandığı gibi yaşadığı, düşündüğünü özgürce ifade edebildiği, malları, canları, namusları, akıl ve inançları güvende olan bir ülke.

Şunu görelim, birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok, birlikte kazanacağımız tek bir zafer var. Bu dünyayı birbirimize zehir etmek çok kolay, cennete çevirmek için anlaşma, çaba, bilgi, cesaret, emek gerekiyor. Allah bizi tearüf edelim diye kabileler halinde yarattı, kavga edelim diye değil. Gelin kendi aramızda ortak bir kelimede buluşalım, içimize sızan şeytani unsurlardan yakamızı kurtaralım. “Fikri kavmiyyeti tel’in ediyor peygamber”.

Oyun büyük! Çatışan taraflar İslanbul sözleşmesi, TransHumanizm, GlobalReset konusunda nasıl bu kadar kolay anlaşabiliyorlar. Onun dışındaki tumturaklı, meydan okuyan açıklamalar işin kandırmacası.

Bir yandan TransHumanizm sonrası dünya tek devlete gidiyor. İnsanın tanımı değişiyor, öte yandan etnik çatışmalar devam ediyor. O büyük OYUN’u görmeden OY’unu verme!

Selam ve dua ile.

"Abdurrahman Dilipak: Bu seçimlerin kilit partisi" haberi, 27 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 27 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Abdurrahman Dilipak: Bu seçimlerin kilit partisi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdurrahman Dilipak: Bu seçimlerin kilit partisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  2. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  3. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  4. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  5. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  6. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  7. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  8. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  9. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  10. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  11. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  12. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  13. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  14. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  15. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  16. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  17. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  18. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  19. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  20. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
Medya Haberleri