Ağabeyinin sistematik tecavüzüne maruz kalan çocuk hamile kaldı, aile şikayetçi olmadı

Ağabeyinin sistematik tecavüzüne maruz kalan çocuk hamile kaldı, aile şikayetçi olmadı

Ağabeyinin sistematik tecavüzüne maruz kalan... Konya'da yaşayan H.E'nin(16)  lise 2'nci sınıftayken kaldığı yurttan karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiği ve hamile olduğu ortaya çıktı.

Konya'da yaşayan H.E'nin(16) karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiği ve hamile olduğu ortaya çıktı. H.E.'nin (16), 2 yıl boyunca ağabeyi R.E.'nin (31) tecavüze uğradığı ve yapılan DNA sonucu bebeğin R.E.'den olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından tutuklanan ve 'zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 56 yıla kadar hapsi istenen R.E.'nin yargılanmasına başlandı. R.E., savunmasında, kız kardeşiyle ilişkiye girdiğini, alkollü olduğunu ve bir şey hatırlamadığını öne sürdü. H.E. ile anne ve babası ise olaydan bilgilerinin olmadığını belirtti ve R.E.'den şikayetçi olmadı.

Kentte, geçen yıl lise 2'nci sınıf öğrencisi olan H.E., Mart ayında, kaldığı öğrenci yurdundan karın ağrısı şikayeti başlayınca hastaneye götürüldü. Yapılan kontrolde hamile olduğu ve doğumun yaklaştığı anlaşılan H.E., ameliyata alındı. Bebeğin, karında sıvı yutması nedeniyle öldüğü belirlenirken, operasyonla alındı. Hastanedeki olay, Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi. İfadesine başvurulan H.E., 2017 yılından beri ağabeyi R.E.'nin tecavüze uğradığını söyledi. H.E., bu sene yarı yıl tatilinde hamile kaldığını anladığını kaydetti.

İSTİSMARCI HAMİLELİĞİ ANLADI, 'HALLEDECEĞİM' DEDİ

H.E 2019'da yarıyıl tatili için eve gittiğinde ağabeyinin, tecavüzde bulunmak istediği sırada karnının şişkinliğini görüp, hamile olduğunu anladığını belirtti. R.E.'nin hamileliği ile ilgili "Merak etme, ben halledeceğim bir şekilde" dediğini ve tecavüzde bulunmaya devam ettiğini söyledi. Yaşadıklarını korktuğu için kimseye söyleyemediğini dile getiren H.E devlet korumasına alındı.

H.E.'nin ifadesinin ardından R.E., gözaltına alındı. Kız kardeşine tecavüzde bulunduğunu itiraf eden R.E., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

56 YIL HAPSİ İSTENDİ

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suçun 'zincirleme bir şekilde çocuğun niteliklit tecavüz' olduğu belirtilerek, ağabeyinin hakkında 56 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede H.E.'nin, 2017 yılının Ağustos ayında öz ağabeyi tarafından tecavüze uğradığı ve aradan 4-5 gün geçtikten sonra R.E.'nin tekrar tecavüze kalkıştığı, H.E 'nin de ağabeyinin yine kendisine güç kullanacağını düşünerek, karşı gelmediği kaydedildi. İddianamede H.E.'nin, haftada 1- 2 kez evde kimse yokken ağabeyi R.E.'nin tecavüze uğradığı, korktuğu ve kendisini zorlayacağını düşündüğü için tepki göstermediği, liseye başladığı dönemde hafta sonları yurttan evine geldiğinde ağabeyinin tecavüze uğradığı ve bu olayları korktuğu için kimseye anlatamadığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında R.E. ile kız kardeşinden alınan DNA örnekleri, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı'nda ölü bebekten alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı. Hazırlanan raporda, bebeğin R.E.'den olduğu belirlendi.

ALKOLLÜ OLDUĞUNU VE BİR ŞEY HATIRLAMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Tutuklu sanık R.E.'nin, Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. R.E., duruşmadaki savunmasında kız kardeşiyle 1 kez ilişkiye girdiğini, olay günü alkollü olduğu için bir şey hatırlamadığını, kız kardeşiyle ilişkilerinin gayet iyi olduğunu, veli toplantılarına kendisinin gittiğini öne sürdü. Mahkemede, ilişki için kız kardeşini zorlamadığını ileri süren R.E., "Kız kardeşimin bana karşı koyup koymadığını hatırlamıyorum. O hamileyken ilişkiye girmedim. Kimden hamile olduğunu bilmiyorum. Kız kardeşim sadece benimle ilişkiye girdiğini, başka kimseyle ilişki yaşamadığını, benden hamile kaldığını ve ne olacağını sordu. Ben de 'Merak etme, ben hallederim bir şekilde' dedim" diye konuştu.

KIZ KARDEŞ VE ANNE- BABA ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmaya katılan H.E. ise ağabeyinden şikayetçi olmadığını belirtti. Olaydan bilgilerinin olmadığını belirten anne K.E. ve baba S.E. de oğullarından şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

"Ağabeyinin sistematik tecavüzüne maruz kalan çocuk hamile kaldı, aile şikayetçi olmadı" haberi, 02 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Ağabeyinin sistematik tecavüzüne maruz kalan çocuk hamile kaldı, aile şikayetçi olmadı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ağabeyinin sistematik tecavüzüne maruz kalan çocuk hamile kaldı, aile şikayetçi olmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  2. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  3. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  4. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  5. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  6. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  7. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  8. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  9. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  10. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  11. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  12. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  13. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  14. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  15. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  16. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  17. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  18. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  19. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  20. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
Yaşam Haberleri