Ahlen Belediyesinden Kargo Bisiklet alana maddi teşvik

Ahlen Belediyesinden Kargo Bisiklet alana maddi teşvik

Ahlen Belediyesinden Kargo Bisiklet alana ma... Türk kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Almanya`nın Vesfalen bölgesindeki eski Madenci kenti Ahlen‘ de belediye, Kargo Bisiklet alana maddi teşvik verecek

Türk kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Almanya`nın Vesfalen bölgesindeki eski Madenci kenti Ahlen‘ de Belediye doğayı, çevreyi korumak amacıyla kas gücüyle çalışan elektrikli yada normal kargo ( sepetli) bisiklet alanlara 100 ile 500 Avro arasında teşvik primi verecek. 18 Haziranda Belediye Meclisinde de onaylanan karar ile ticari amaçlı olmayan sadece kişisel olarak kullanılacak kargolu, sepetli ve kayıklı bisiklet alanlara gün doğdu.

Mehmet Tanlı /ABC Almanya

İklimleri Koruma ve Hareketlilik Dairesi Başkanı Claudia Froede „Önceden duyurduğumuz gibi yasayı Meclisten geçirdik. Bu iş için her yıl harcamak üzere 15 bin €uroluk bir Bütçe ayırmış bulunuyoruz. Özel durumlarda Bisikletin alış  fiyatının yüzde 30 una ve 1000 €uroya kadar varan teşviklerimizle Yakıtla çalışan Taşıtlara  alternatif olacak bu Projemizle Ahlen Belediyesi bölgesinde örnek Belediye olacaktır  ‘‘ diyerek sevincini dile getirdi. Belediyenin Hareketlilik Dairesi Menejeri Lukas Ossenbrink‘ te bu bisikletlerin şehir içinde, alışverişte, küçük çocukları taşımada , işe gitmede  yada boş zamanlarda bisiklet Turlarında çok yönlü olabilecek şekilde hatta başka işlerde, alanlarda, faaliyetlerdede  kullanılabileceğini  , fazla yer kaplamayacağını ve havayı, iklimleri bozmayacağını söyledi. Yine aynı daireden Anna Shalimava‘ da  „Ahlen bir bisiklet şehridir. Bu teşvik sayesinde Belediyemiz doğayı, çevreyi korumada son derece samimi ve gayretli olduğunu göstermiştir.‘‘  dedi.  

Bisiklet en çevreci araç

Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Gazeteci-Yazar eski Milli Bisikletçi, Antalyadaki Akdeniz Yol Bisikleti Grubunun Kurucu Kaptanı  olan  Mehmet Büyükarı‘ da ‚‘‘ Pandemi nedeniyle tüm dünyada bisiklete olan ilgi arttı. Sosyal mesafeyi korumak ve toplu ulaşımda salgından kaçınmak için en gözde araçtır bisiklet. Ayrıca karbon salınımı olmadığı için otomobiller gibi çevreyede  zarar vermiyor. Çevreci bir araç . En önemli yanı ise Kardiyovasküler sisteme yani dolaşım organlarımıza, damarlara , kalbe en iyi gelen spor aletidir. Bisiklet sürmek tüm bedene sayısız yararı olan sportif aktvitedir. Ahlen Belediyesini kutluyorum. Umarım çok vatandaşımız bu teşvikten faydalanır ‘‘ dedi. Bu Teşviklere müracaat ve detaylı bilgi  için aşağıdaki Linklere tıklamanız gerekiyor.

https://www.ahlen.de/fileadmin/pdf/Bauen_Umwelt/Verkehr/Klimaschutz___Mobilit%C3%A4t/Antragsformular_Lastenfahrr%C3%A4der_mit_Anlagen.pdf https://www.ahlen.de/fileadmin/pdf/Bauen_Umwelt/Verkehr/Klimaschutz___Mobilit%C3%A4t/Richtlinien_zur_F%C3%B6rderung_von_Lastenr%C3%A4dern.pdf

   

"Ahlen Belediyesinden Kargo Bisiklet alana maddi teşvik" haberi, 03 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Ahlen Belediyesinden Kargo Bisiklet alana maddi teşvik haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahlen Belediyesinden Kargo Bisiklet alana maddi teşvik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  2. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  3. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  4. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  5. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  6. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  7. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  8. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  9. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  10. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  11. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  12. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  13. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  14. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  15. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  16. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  17. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  18. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  19. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  20. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Dünya Haberleri