Ahmet Davutoğlu: Dünyada en faizci Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır

Ahmet Davutoğlu: Dünyada en faizci Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır

Ahmet Davutoğlu: Dünyada en faizci Cumhurbaş... “Bu ülkede iktidar olanlar halktan kopuk yaşıyor”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sabah dolar 16 liranın altındaydı. Bahçeli, bir konuştu dolar 16 lirayı geçti. Euro 17 lirayı geçti. Bunlar nöbetleşe ülkeyi krize götürüyorlar. Bir gün Bahçeli konuşuyor bir kriz, ertesi gün Erdoğan konuşuyor bir başka kriz çıkıyor. Allah aşkına nedir milletin bunlardan çektiği" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Kars’ın Kağızman ilçesinde partisinin 1. Olağan İlçe Kongresine katıldı. Davutoğlu, Kars’ta iki gündür sürdürdüğü gezinin değerlendirmesini yaptığı konuşmasında, “Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz” dedi.

“Bu ülkede iktidar olanlar halktan kopuk yaşıyor”

Hayvan besicilerinin hayvanlara harcadıkları yem fiyatlarını karşılayamadıklarından yakındığını söyleyen Davutoğlu, “ Bu topraklar bereketsiz değil. Ancak ne yazık ki bu ülkede iktidar olanlar halktan kopuk yaşıyor. Kağızman’daki esnaflarımız siftah yapmadan kapatıyorum dedi. Peki neden? Sebebini söyleyeyim bir cehalet, ikincisi de yolsuzluk.

Bugün Türkiye’de Kars’a baktığınızda Bangladeş ile aynı hayat standardında. Halk patates bile alamıyor. Ne yiyecek bu halk? Çiftçi üretici zarar ediyor tüketici de hayatından memnun değil.”

“Sabah Bahçeli konuştu dolar 16 lirayı aştı”

Sözcü'de yer alan habere göre, Davutoğlu, artan fiyatların tüketicinin adlığı maaşa yetmediğini belirterek, “Herkes mutsuz. Size gelip bir takım sözler verecekler, gelip propaganda yapacaklar, ‘bütün dünyada böyle diyecekler’ sakın inanmayın. Sabah dolar 16 liranın altındaydı. Bahçeli, bir konuştu dolar 16 lirayı geçti. Euro 17 lirayı geçti. Bunlar nöbetleşe ülkeyi krize götürüyorlar. Bir gün Bahçeli konuşuyor bir kriz, ertesi gün Erdoğan konuşuyor bir başka kriz çıkıyor. Allah aşkına nedir milletin bunlardan çektiği. Bahçeli elinden gelse Türkiye’de bütün kurumları kapatacak” dedi.

“Dünyada en faizci Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır”

Dolar kurunun 16 lirayı aşmasıyla kur korumalı mevduat hesapları için ödenecek paranın 100 milyar liraya yaklaştığını anlatan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"16 lirayı aşan dolar kurundan, kur korumalı mevduattan bu tuzu kurulara, faiz rantiyecilerine aktarılan para 100 milyar liraya yaklaşıyor.

Hayvanının besleyemeyen çiftçiler hayvanlarını mezbaya gönderirken hazinedeki paralar faizcilere gidiyor. Bu halkı 3-5 faizciye kurban ediyorlar.

Vatan- millet edebiyatı ile milyonlarca halkı fakirleştirip, 3-5 kişiyi zengin yapıyorlar. Bu faiz, rant düzenini yıkacağız.

Size söz veriyorum, bizim iktidarımızda bu milletin dar kaynakları ile toplanan hazinedeki kaynakları 3-5 müteahhitte aktaranlardan hem hesap soracağız hem de o kaynakların aktarılmasına bir daha izin vermeyeceğiz.

Yazıktır, günahtır. Kim ne hakla sizlerden toplanan verdilerden oluşan hazineden 100 milyar lirayı faiz baronlarına nasıl aktarır. Sonrada gelip Kuran-ı Kerim’den ayetler okuyarak faiz yasağından bahsediyor Cumhurbaşkanı.

Açık bir şekilde söylüyorum şu anda dünyanın en faizci yönetimi bugün ki iktidardır. Dünyada bizden fazla faiz ödeyen ülke yok. Dünyada en faizci Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır."

"Ahmet Davutoğlu: Dünyada en faizci Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır" haberi, 24 Mayıs 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Mayıs 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu: Dünyada en faizci Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu: Dünyada en faizci Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Politika Haberleri