Ahmet Davutoğlu: Mescid-i Aksa’yı unutmadık, unutturmadık

Ahmet Davutoğlu: Mescid-i Aksa’yı unutmadık, unutturmadık

Ahmet Davutoğlu: Mescid-i Aksa’yı unutmadık,... Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, “Filistin sorunu asıl bizim meselemizdir. Herkes sizi unutmuş olabilir ama biz Mescid-i Aksa’yı unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız” dedi.

TBMM’de Saadet Partisi grup toplantısında konuşan Davutoğlu şunları söyledi:

“Bugün Gazze, bugün iliştin konuşma vakti. Birtakım algılar oluşturuluyor. 5 önemli konuda Filistin meselesinin arka planındaki kanaatlerimi paylaşacağız. Oluşturulan birinci algı şu; İsrail’de Filistin’de büyük bir savaş varken bir sabah ‘barbar Filistinliler’ İsrail’e sızarak sivilleri öldürdü ve ‘İsraillere gereksiz bir saldırıda bulundu.’ Yani ‘tahrik edilmeden’ saldırdılar. İkinci algı, birtakım görüntüler eşliğinde meselenin teröristler ile sivil halk arasında olduğu algısı.

Üçüncüsü, bu meselenin Yahudilerle Müslümanlar arasında bir çatışma olduğu algısı. Dördüncüsü Türkiye’nin burada ne işi var sorusuyla birlikte gelen Orta Doğu’dan ayrı ve Orta Doğu’ya kayıtsız bir Türkiye olması gerektiği algısı. Ve beşincisi bütün bu çatışmalarda zayıf olan Filistinlilerin İsrail’e karşı niye direnme basiretsizliği gösteriyorlar algısı.

Gerçekten olaylar bir sabah bir grup Filistinli militanın İsrail’e sızarak saldıran bir vahşet görüntüsü ortaya çıkarmasıyla mı başladı? 75 yıldır evinden ailesinden yurdundan koparılmış bir millet, 56 yıldır işgal altında bir Kudüs ve bu işgalin en büyük acıların yaşandığı bir Mescid-i Aksa var.

Belki uluslararası toplum görmek istemiyor olabilir, belki her halükarda Filistinliler haksızdır diyenler anlamayabilir ama aylardır Mescid’i Aksa’da bir vahşet sürüyor.

Bu videoya sayın Erdoğan’ın AKP’li ve MHP’li kardeşlerimin, her gün sultan Hamit üzerinden istismar yapanların bakmasını istiyorum. 1948 haritasını gösteriyor, İsrail bütün Filistin topraklarını kuşakmış şekilde. 1948’de böyle bir harita yok. Bir işgal devleti kuruldu. Dikkat edin Batı Şeria ve Gazze de İsraillin bir parçası olarak görülüyor. Dikkat edin o haritada Türkiye dışlanmış.

Bu haritayı Netahyahu BM genel kurulunda gösterdi, aynı günlerde Erdoğan onun elini sıktı. ‘One minute’ diyen Erdoğan bile bu harita gösterildikten sonra Netanyahu’nun elini sıkarsa Filistinliler kime güvenecekler?

Yüreklerindeki imana ellerindeki bileklerine güvendiler ve yola çıktılar biz onları buradan selamlıyoruz. Yalnız bırakılan bir Filistin’in, terk edilen bir Mescid-i Aksa’nın savunucuları olan kardeşlerimizi TBMM’den selamlıyoruz.

TBMM Filistinli kardeşlerinin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Kadına, çocuğa, sivile savaş şartların bile dokunmak inancımıza göre yanlıştır. Filistinliler ölür ama İsrailliler ‘öldürülürler’. İsrailliler öldürülünce bütün İslam alemi suçlu tutulur. Bu mesele Yahudi-Müslüman meselesi değil insanlık meselesidir.

FİLİSTİNLİLERE ÇAĞRI

Filistinli kardeşlerimize de çağrımız şudur. Bu konuları istismar edecek görüntülere asla izin vermeyin. Bizimle asırlardır beraber olan Musevi dostlarımıza bu ülkenin asli vatandaşları olarak davranmayı da biliriz, İsrail kardeşlerimizi katlettiğinde dimdik ayağa kalkmayı da en iyi bilenler bizleriz. Sırtımızda yumurta küfesi yok. hiçbir gettonun olmadığı şehirler sadece Müslüman şehirlerdir. Bugün Filistin’in mazlum çocukları da gün gelecek özgür Filistin’in temsilcileri sahipleri olacaklar inşallah. Bundan hiç şüphemiz yok.

Bugün bu yaşananların birinci müsebbibi uluslararası toplumdur. İkinci müsebbibi Filistin’i yalnız bırakan İslam ülkeleri ve Türkiye de başta olmak üzere Netanyahu’nun elini sıkmak üzere sıraya giren kendisine yabancılaşmış liderlerdir. Yazıklar olsun, Gazze’nin çocukları direnirken İsrail Cumhurbaşkanı’nı arayıp taziye dileyip Filistin’in yanındayız diyemeyenlere.

Netanyahu ile el sıkışıp Mescid-i Aksa’yı söylemeyenler utanmalılar. ABD, İsrail’e 8 milyar dolar yardım yapıp donanmasıyla Kudüs’e gelebiliyorsa kimse kusura bakmasın Filistin sorunu asıl bizim meselemizdir. Hadi oradan sizler bizi korkutamazsınız. Herkes sizi unutmuş olabilir ama biz Mescid-i Aksa’yı unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız.

"Ahmet Davutoğlu: Mescid-i Aksa’yı unutmadık, unutturmadık" haberi, 11 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu: Mescid-i Aksa’yı unutmadık, unutturmadık haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu: Mescid-i Aksa’yı unutmadık, unutturmadık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 00:51 3 Mayıs 2024: Tarihte Bugün Neler Yaşandı?
  2. 00:45 Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
  3. 00:42 92 Yıllık Şirket İflas Bayrağını Kaldırdı!
  4. 00:38 Ayrılmaz ikililerdi! Ahmet Kural ve Murat Cemcir'den merak edilen küslük!
  5. 00:38 New York Borsası yükselişle kapanarak günü tamamladı
  6. 00:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmeti Sosyal Medyayı Salladı! Fiyatlar Şaşırtıyor!
  7. 00:29 Gazze'de ateşkes olacak mı? Mısır, Hamas ve İsrail ile temaslarını yoğunlaştırdığını açıkladı
  8. 00:26 Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı!
  9. 00:25 Fenerbahçe'yi Eleyen Olympiakos, Dev Rakibine Gol Vurdu!
  10. 00:22 AK Parti Sözcüsü Çelik açıkladı: Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek
  11. 00:21 Emeklilerin Temmuz Zamı Beklentisi Karanlıklaşıyor: Eksik Zam Uyarısı Geldi!
  12. 00:19 Elektronik Devi iflas bayrağını çekti: Binlerce şubeye sahipti!
  13. 00:16 Enerji yasa teklifi TBMM'de kabul edildiği açıklandı
  14. 00:14 Elazığ'da 4,0 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi!
  15. 00:13 Mehmet Ali Erbil, Dini Nikah Kıydı!
  16. 00:12 Sandıktan sonra Gazze siyaseti değiştirmeye başladı: AK Parti kaybetti Filistin kazandı
  17. 00:09 WhatsApp'ı Artık Kullanamayacak Telefonlar Belli Oldu!
  18. 00:02 Show TV'nin Bahar Dizisine İddialı Rakip! Kanal D'den Yeni Dizi Sürprizi!
  19. 00:01 Survivor'da gergin anlar yaşandı!: Resmen takımı değişti!
  20. 00:01 Altın Sahipleri Dikkat! 2 Ay Sürecek Bu Olay Yarın Başlıyor! Hazırlıklı Olun!
Politika Haberleri