Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Boğaziçi çağrısı: 'İnat etmeyin'

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Boğaziçi çağrısı: 'İnat etmeyin'

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Boğaziçi çağr... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan Boğaziçi çağrısı: 'Bari bu kez inadına bir adım atmayın'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun görevden alınması sonrasında Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Davutoğlu, "Şimdi yeni bir atama yapacaksınız, bari bu kez inadına bir adım atmayın" dedi.

Davutoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun görevden alınmasını, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile değerlendirdi. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bilim hayatı özgürlüğe, devlet hayatı tutarlığa dayanır. Sayın Melih Bulu'nun rektör olarak atanması ve görevden alınması süreci, bilim hayatında özgürlüğü, devlet hayatında tutarlılığı yok etmenin trajik örneğidir.

Sayın Cumhurbaşkanı, kimseye danışmadan, bir üniversitenin oluşturduğu geleneği hiçe sayarak, akademik özgürlükler bağlamanda da bu özgürlükleri göz ardı ederek bir atama yapmıştı. O zaman uyardık. Sadece Boğaziçi Üniversitesi'nde değil, bütün üniversitelerde, akademik özgürlük ve geleneğin önemini vurgulayarak uyardık. Yapmayın, etmeyin dedik, dinlemedi.

Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı'nın uyguladığı yöntemin tek bir adı var, inadına. Cumhurbaşkanı, inadına attığı her adımı, daha sonra geri almak zorunda kalıyor. Bu yeni görevden alma süreci aslında gecikmiş bir süreçti. Sayın Melih Bulu, tüm bunları görüp, vazifeyi kabul etmemeliydi.

Şimdi olan ne oldu? Hem öğrencilerin ve akademisyenlerin psikolojilerinden kopuldu. Hem Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, kariyerine çok kötü bir iz bırakarak, görevden alınmış bir rektör olarak bu süreci tamamlamış oldu. Hem de Cumhurbaşkanı'nın inandırıcılığı, güvenirliği ve tutarlılığı bir kez daha yara aldı. Bunlara değer miydi, Allah aşkına?

Niçin inadına dersin, Sayın Cumhurbaşkanı. Niçin inadına adım atarsın. İstişarenin geleneksel kültürümüzde yeri vardır, dersiniz. Ama üniversiteye rektör atarken, o üniversitenin öğretim üyeleri ile istişare etmeyi dahi düşünmezsiniz. Attığınız adımların yol açtığı tahribatı görmüyor musunuz? Şimdi yeni bir atama yapacaksınız, bari bu kez inadına bir adım atmayın."

"Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Boğaziçi çağrısı: 'İnat etmeyin'" haberi, 15 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Boğaziçi çağrısı: 'İnat etmeyin' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a Boğaziçi çağrısı: 'İnat etmeyin' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Politika Haberleri