AK Parti Ankara teşkilatında "anket" krizi

AK Parti Ankara teşkilatında

AK Parti Ankara teşkilatında "anket" krizi "İl anketinde İl Başkanının adı soruldu" iddiası, diğer adayların tepkisine neden oldu

AKP'de Ankara İl Başkanlığının, Ankara adaylığı için yaptırdığı ankette İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın da ismine yer verdiği iddiası teşkilat içerisinde tepkilere neden oldu. Adaylıkta adı konuşulan Turgut Altınok, Murat Köse ve Osman Gökçek gibi isimlerin "aday olacaksa istifa etsin" tepkisini gösterdiği öğrenildi. AKP Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ise, T24'e "Hiçbir il başkanımız kendi adını koyarak anket yapmaz. Buna gereksinimleri da yok" açıklamasını yaptı. 

Yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren AKP, özellikle muhalefetin elinde bulunan İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri için özel projeler hazırlarken, aday belirlemeye yönelik emekler da hız kazandı. Kulislerde bazı adlar ön plana çıkarken, AKP Ankara İl Başkanlığının yaptırdığı bir anketin ise son günlerde teşkilat içerisinde rahatsızlığa neden olduğu öğrenildi. 

"Aday olmak istiyorsa istifa etsin"

Bu rahatsızlığın sebebinin ise İl Başkanlığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptırdığı ankete, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Ankara Milletvekili Osman Gökçek'in yanında İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın adını koyması olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre bazı AKP'liler, Özcan'ın kendi adını bilinir hale getirmek istediğini öne sürerek, Genel Merkez'e "Aday olmak istiyorsa istifa etsin İl Başkanlığını bıraksın" tepkisini gösterdi. 

Teşkilat Başkanı Kandemir: İddialara saygınlık etmeyin

Şikayetlerin AKP Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'e iletildiği iddia edilirken, Kandemir, T24'ün sorusunu yanıtladı.

"İddiaları ilk kez sizden duyuyorum" ifadesini kullanan Kandemir, şunları söyledi: "Bu iddialara saygınlık etmeyin, tabii ki il başkanları yaklaşan yerel seçimler için kendi illerinde anketler yaptırırlar. Ancak hiçbir il başkanımız kendi adını koyarak anket yapmaz. Buna gereksinimleri da yok. Tüm süreçler parti disiplinimiz içinde ilerler. İl başkanlarımız genel merkezin nasıl çalıştığını ve kendilerinin de ne yapacağını çok iyi bilirler."

Eray Görgülü. T24

"AK Parti Ankara teşkilatında "anket" krizi" haberi, 24 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Parti Ankara teşkilatında "anket" krizi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti Ankara teşkilatında "anket" krizi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 23:18 Herkes severek tüketiyordu fakat Bakanlık satışını yasakladı!
  2. 23:16 Sosyal Medyada Büyük İlgi: Sokakta Ücretsiz Güneş Kremi Hizmeti!
  3. 23:14 Taburelerdeki delik gizemi çözüldü: Bakın ne işe yarıyormuş!
  4. 23:12 Şık sunumlu pasta tarifi
  5. 23:11 Epic Games'te AAA kategorisinde bir oyun ücretsiz! Bu fırsat kaçmaz
  6. 23:10 Acun Ilıcalı, Ali Koç'un Teklifini Kabul Etti!
  7. 23:09 X'te erişim problemi: Twitter çöktü mü?
  8. 23:08 Giyim Devi İflas Etti: 1500 Kişi İşsiz Kaldı!
  9. 23:04 Türkiye'de 2023 Trafik Kazaları: Ölüm ve Yaralanmalarda Artış!
  10. 23:03 Candan Kardeşler Hakkında Flaş Gelişme Yaşandı!
  11. 23:01 Kedileri evde eğitmek için kullanılabilecek yöntemler nelerdir?
  12. 23:01 Reuters'ın aktardığına göre, İsrail, Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını sonlandıracak
  13. 23:00 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Slovakya Başbakanı Fico'nun Silahlı Saldırıya Uğramasını Kınadı
  14. 22:59 Taylor Swift'ten İngiltere ekonomisine 1 milyar sterlinlik destek!
  15. 22:58 Seks Fantezisi Ölümle Bitti: İngiliz Manken Seks Sırasında Hayatını Kaybetti!
  16. 22:54 Derbi Heyecanı: Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Golcüleri Krallık İçin Sahada
  17. 22:52 Filenin Sultanları ikinci sınavından galibiyetle çıktı! İşte o başarı! İşte o karşılaşma!
  18. 22:46 Fatih Altaylı haklı çıktı! İşte o detaylar!
  19. 22:45 Özel'e Kılıçdaroğlu'nun 'Kobani' tweeti canlı yayında soruldu!
  20. 22:45 TFF 1. Lig'in yarı final aşamasında Çorumspor ile Bodrumspor karşı karşıya gelecek
Politika Haberleri