AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve emekli zammı açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve emekli zammı açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan as... Bugüne kadar çalışanları enflasyona ezdirmediklerini ve ezdirmeyeceklerini ifade eden Akbaşoğlu, alım gücünün artırılması ve yaşam standardının yükseltilmesi amacıyla bütçe imkanları zorlanarak her türlü çalışmanın ortaya konulduğunu belirtti.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini, alım gücünün artırılacağı asgari ücret rakamının ortaya konacağını ifade ederek, "Ocak başlangıcında ortaya çıkacak enflasyon oranının da değerlendirilmesiyle memur ve emeklilerimizin yaşam standardını daha yukarı çekecek, alım gücünü artıracak maaş düzenlemesi söz konusu olacak." dedi.

Bugüne kadar çalışanları enflasyona ezdirmediklerini ve ezdirmeyeceklerini ifade eden Akbaşoğlu, alım gücünün artırılması ve yaşam standardının yükseltilmesi amacıyla bütçe imkanları zorlanarak her türlü çalışmanın ortaya konulduğunu belirtti.

Akbaşoğlu, "Asgari ücrette, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, alım gücünü artıracağımız bir rakamı ortaya koyacağız. 2024'e girerken çalışanlarımızın da yüzlerini güldürmek istiyoruz. Ocak başında ortaya çıkacak enflasyon oranının da değerlendirilmesiyle memur ve emeklilerimizin yaşam standardını daha yukarı çekecek, alım gücünü artıracak maaş düzenlemesi söz konusu olacak." diye konuştu.

Orta Vadeli Programla enflasyonun "tek rakama" indirilmesi için çalışıldığını vurgulayan Akbaşoğlu, petrol ve doğal gaz alanlarındaki adımların hızlandırıldığını, bunların bütçeye olumlu yansımalarının hissedileceğini dile getirdi.

 "Milli geliri çok daha yukarılara çıkarma hedefimiz uygulamadadır"

Muhammet Emin Akbaşoğlu, doğal gaz ve petroldeki yerlilik oranının artırılmasının cari açığın azaltılmasını sağlayacağını belirterek, şu şekilde konuştu:

"Oradan elde edeceğimiz gelirlerle Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduk. İlk önce deprem bölgesindeki 11 ilimizde evlenecek çiftlerimize 150 bin lira, 2 yıl ödemesiz, 4 yıl faizsiz ödenecek şekilde evlilik kredisi verilecek. Gelirler bu fonda birikip tüm Türkiye'de, 81 ilde bu imkanı ortaya koyacağız. 2024'den itibaren 2028'e kadar seçim vaatlerimizi bir bir yerine getireceğimiz gibi kişi başına milli geliri çok daha yukarılara çıkarma hedefimiz uygulamadadır. Enflasyonun düştüğü, üretimle birlikte yatırımların ve istihdamla ihracatın arttığı, cari fazlaya dayalı büyüme modelinin ete kemiğe büründüğü, hedeflerin bir bir gerçekleştirilerek yurttaşlarımızın refah düzeyinin artırıldığı Türkiye'yi birlikte yaşayacağız."

Mecliste yeni yılda da toplumun ihtiyaçlarına yönelik düzenlemelerin gündeme geleceğini anlatan Akbaşoğlu, bu konuda çok sayıda çalışmanın söz konusu olacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"2024 aynı zamanda yeni anayasanın görüşüleceği, konuşulacağı atmosferi de beraberinde getirecek. 1982 anayasası defalarca değişikliğe uğradı, bir yamalı bohçaya döndü. 1982 anayasası darbenin bir ürünü. Biz önümüzdeki dönemde temsiliyetin yüksek oranda olduğu TBMM'de bütün parti gruplarıyla bir araya gelmek suretiyle sivil, özgürlükçü, demokratik, tutarlı, bütünlüklü, çoğulcu anayasayı, sivil iradeyle, kendimiz başlayıp kendimiz bitirecek şekilde, milletin temsilcileri olarak gündemimize almak ve topluma karşı verdiğimiz sözleri bütün partiler olarak yerine getirmek zorundayız." (AA)

"AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve emekli zammı açıklaması" haberi, 18 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve emekli zammı açıklaması haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve emekli zammı açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:37 Süper Lig Yolunda Kritik Karşılaşma: Eyüpspor vs Göztepe!
  2. 17:33 MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
  3. 17:29 Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?
  4. 17:24 Türkiye'nin İsrail Kararına ABD'den İlk Yanıt: İlişkilerimizi Zedelemez
  5. 17:18 Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
  6. 17:15 Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş Belirsizliği: İç Transfer Hareketliliği Devam Ediyor
  7. 16:08 Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
  8. 16:05 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Trabzonspor, 12 Yıl Sonra Samsun'da!
  9. 15:49 İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
  10. 15:47 Nisan Ayında Otomotiv Satışlarında Yüzde 22,3'lük Düşüş: Fiat Liderliğini Sürdürüyor
  11. 15:46 Britney Spears'tan sinir krizi geçirdiği iddiasına yanıtladı: 'Bu işin arkasında annem var'
  12. 15:43 Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!
  13. 15:42 Ali Koç, TFF seçimine ilişkin açıklamada bulunuyor
  14. 15:37 Apple'ın Geliri Beklentileri Aştı, Ancak iPhone ve iPad Satışlarında Düşüş Gözlendi
  15. 15:32 Fransız bankasından dolar-TL açıklaması geldi: Yıl sonunda 36 lira olacak
  16. 15:27 DEM Parti-CHP görüşmesi sonra erdi: Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum
  17. 15:27 Nisan Ayında Türkiye Enflasyonu Yükseldi
  18. 15:25 Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
  19. 15:19 Arda Güler'in Yükselişi: Real Madrid'de İlk 11'e!
  20. 15:13 Borçlarını ödeme yeteneği olmayanlar bu stratejiyi kullanıyor
Ekonomi Haberleri