AK Parti ve MHP’nin oylarıyla seçim güvenliği önergesine ret

AK Parti ve MHP’nin oylarıyla seçim güvenliği önergesine ret

AK Parti ve MHP’nin oylarıyla seçim güvenliğ... "Diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de seçim güvenliğinin esamesi okunmuyor"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafınca, seçim güvenliğini tehdit eden usulsüzlüklerin incelenmesi amacıyla TBMM'ye sunulan araştırma önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

DEM Parti tarafınca TBMM'ye sunulan Meclis araştırma önergesinin gerekçesini açıklayan DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, şunları söyledi:

"HIÇE SAYILAN MEVZUAT, DÜZMECE SEÇMENLER, PARTILI VALI"

"Son yıllarda seçimden seçime iktidar tarafınca koşturuluyoruz. Diğer seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de seçim güvenliğinin esamesi okunmuyor. 2017 Anayasa referandumunda mevzuata aykırı olmasına rağmen mühürsüz oylar geçerli sayıldı. 24 Haziran 2018'de sandık taşımadan, düzmece seçmenlere kadar bir sürü usulsüzlükler kabul edildi. 31 Mart 2019'da birçok ilde düzmece seçmenler, tek bir adreste binlerce seçmen kaydedildi. Bitlis'te binden fazla düzmece seçmen niye var? Şırnak'ta düzmece seçmen niye var? Seçime 22 partinin girdiği bir yerde vali bir partinin mensubu gibi kapı kapı gezerek oy istiyor. Bugün eş genel başkanlarımızın geçtiği her il, ilçe, beldede yapılan her mitingimiz, halk buluşmamıza yoğun bir tecrit ve abluka altında giriyoruz."

KAMU KAYNAKLARINI SIYASI PARTILERIN PROPAGANDASI IÇIN KULLANMAK

Öneri üzerine söz alan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yaptığı konuşmada, özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında seçim güvenliğiyle ilgili endişelerin arttığını belirtti. Kaya, seçimlerin adil bir şekilde yürütülmesi ve milli iradenin sandığa doğru yansıtılmasının önemine vurgu yaparak, kamu kaynaklarının siyasi parti propagandası için kullanılmasının yanlış olduğunu ifade etti. Saadet Partisi olarak, seçimlerin sağlıklı bir demokrasi içinde yürütülmesi ve iktidarın seçim güvenliğini tam olarak sağlama konusunda sorumluluk alması gerektiğine işaret etti.

"UZAYA ASTRONOT GÖNDERDIK ANCAK HÂLÂ SEÇIM GÜVENLIĞI KONUŞUYORUZ"

İYİ Parti Grubu adına söz alan Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun da şöyle konuştu:

"Uzaya astronot dahi gönderdik, gel gelelim ülkemizde gerçekleştirilen bütün seçimlerde hala seçim güvenliği tartışıyoruz. Ülkemizde devlet kurumlarına olan güveni yitirdik, siyasi partiler olarak seçmen listelerini temin edip tek tek kontrol ediyoruz. Gelişmiş demokrasilerde tartışma konusu olmaması gereken seçim güvenliği kavramı ülkemizin öncelikli gündemlerinden biri oldu. seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası görevinizi hukuka ve meslek ahlakınıza uygun yapın. Kolluk güçleri ve yargı mensupları üzerinden oyun kurmayın. Bütün seçim bölgelerinde seçimin güvenli ve akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde uygulanması esas olmalıdır."

"ORDU ARTI AKP EŞITTIR IKTIDAR DENKLEMI KURMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

CHP Grubu adına konuşan Kars Milletvekili İnan Akgün Alp de şunları dile getirdi:

"31 Mart seçimlerine AKP nasıl hazırlanmış? Bir seçmen mobilizasyonu deniyorlar. Az oy farkıyla seçim sonuçlarının değiştiği Anadolu'nun bazı ilçelerine ve illere askerlerimizi ve polislerimizi seçmen olarak kaydırmak suretiyle o illerin ve ilçelerin seçim sonuçlarını değiştirmeyi umuyorlar. AKP için sonun başlangıcı olur bu yöntem. Bugün askerleri ve polisleri seçmen olarak kaydetmek suretiyle ordu artı AKP eşittir iktidar denklemi kurmaya çalışıyorsunuz. Bu sizin fikri olarak sonunuzu getirecektir, uyarıyorum. Kars'a seçmen olarak kaydırdığınız 3 bin 500 askerimizi oy kullandıkları okul kapısında bekliyor olacağım ve onların gözlerine bakacağım. Hulusi Akar'ı bu işten vazgeçmeye davet ediyorum."

"AK Parti ve MHP’nin oylarıyla seçim güvenliği önergesine ret" haberi, 01 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Parti ve MHP’nin oylarıyla seçim güvenliği önergesine ret haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti ve MHP’nin oylarıyla seçim güvenliği önergesine ret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:22 Sürücüler dikkat: Sıcak havalarda sakın böyle yola çıkmayın!
  2. 13:12 Sadece 628 bin liraya Volkswagen Polo almak ister misiniz? Hem de sıfır
  3. 13:10 TOOG'un rakibi iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
  4. 13:07 Türkiye uyarısı: 2024 ılımlı zayıflama yılı olacak
  5. 13:04 Borsa İstanbul'da tarihi zirve yaşandı
  6. 13:02 Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
  7. 13:02 Bankacılık sektörünün mevduatında artış görüldü
  8. 13:01 Şaraplarda Zam Dalgası! İki Grubun Fiyatları Yukarı Fırladı
  9. 13:00 Yılan Sanıp Korkmayın! Bu Varlık Çiftçiler İçin Muhteşem Bir Fayda Sağlıyor
  10. 13:00 Yerli Renault Duster'da fiyat karışıklığı! Artık Bursa'da üretiliyor
  11. 12:57 Fiat Egea Cross'un yeni fiyatları açıklandı
  12. 12:55 Elektrikli otomotivde devrim! Bu süspansiyon bataryayı da şarj ediyor
  13. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  14. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  15. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  16. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  17. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  18. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  19. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  20. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
Politika Haberleri