AK Partili Belediye, AK Parti İl Başkanı'nın kuzeni için imar planını değiştirdi

AK Partili Belediye, AK Parti İl Başkanı'nın kuzeni için imar planını değiştirdi

AK Partili Belediye, AK Parti İl Başkanı'nın... Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde turistik tesis alanı olarak kayıtlara geçen Ordu AKP İl Başkanı Selman Altaş’ın kuzenine ait arsa AKP'li Fatsa Belediyesi tarafınca mesken statüsüne kavuşturuldu.

BirGün'den Onur Durmuş'un haberine göre, Fatsa Belediyesi Meclisi’nde, şehrin yeni yaşam merkezi haline gelen Dolunay Mahallesi’nde bulunan ve Ordu İl Başkanı Selman Altaş’ın kuzenine ait olan turizm alanını meskene çevirmek için komisyon toplantısı yapıldı. 19.04.2024’te Fatsa Belediyesi’nin meclis toplantısında 4. gündem maddesi olarak görüşülüp rapora bağlanmak üzere imar planı komisyonu tarafınca incelendi ve plan değişikliği 4 AKP’li komisyon üyesi tarafınca meclise taşındı.

06.05.2024 tarihinde gerçekleşen Meclis Komisyonu’nda CHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri 10 dönümün üstündeki turistik tesis alanının meskene dönüştürülmesi önerisine ret oyu kullandı. MHP’nin 3 komisyon üyesi ise teklife çekimser kaldı. Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP’li meclis üyeleri ise teklifi kabul etti ve söz konusu arsanın mesken yapısına kavuşmasına karar verildi. Kararın onaylanması için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na resmi yazı gönderildi.

Fatsa Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü tarafınca gönderilen dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"İlgi kayıtlı dilekçemizde belirtmiş olduğunuz Dolunay Mahallesi’nde, OSKİ karşısında bulunan taşınmazın bulunduğu alanda parsel malikleri tarafınca yetkili bir Şehir ve Bölge Plancısına hazırlatılan imar plan tadilatı dosyası belediyemiz meclisinde görüşülmüş olup ilgili tadilat onaylanmak üzere Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmiştir. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak olan dosya, daha sonra Fatsa Belediye Hizmet Binamızın 3. Katında Fatsa İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ilan panosunda, mahalle muhtarlarında, belediyemiz web sayfasında ve pankart asılmak suretiyle taşınmazın bulunduğu alanda ilan edilecektir."

Turistik tesis alanı statüsünde yer alan 10 dönümlük arazinin mesken olarak Fatsa Meclisi’nde onaylanmasında AKP’li Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile Ordu AKP İl Başkanı Selman Altaş arasındaki yakın ilişkinin etkili olduğu öne sürüldü. Ordu İl Başkanı Selman’ın 31 Mart seçimleri öncesinde aday belirleme sürecinde Etem Kibar’ın aday gösterilme sürecinde Kibar’a destek verdiği iddia edildi. Yaklaşık 20 yıl önce kamu yararı gözetilerek turistik tesis alanı ilan edilen bu arsaya Ordu AKP İl Başkanı Selman Altaş’ın kuzeninin bir villa projesi yapacağı öğrenildi.

"AK Partili Belediye, AK Parti İl Başkanı'nın kuzeni için imar planını değiştirdi" haberi, 13 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan AK Partili Belediye, AK Parti İl Başkanı'nın kuzeni için imar planını değiştirdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Partili Belediye, AK Parti İl Başkanı'nın kuzeni için imar planını değiştirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:33 26 Haziran 2024 dolar - euro fiyatları
  2. 09:30 Daniel Ricciardo: İspanya'dan sonra yaptığımız güncellemelerden hemen vazgeçmemeliyiz
  3. 09:30 Motokuryelerin Gelirlerine ve Garsonların Bahşişlerine Vergi Muafiyeti
  4. 09:25 CHP, mitinglere devam ediyor: "Halktan olumlu tepkiler geliyor"
  5. 09:25 26 Haziran 2024 güncel altın kuru tutarları
  6. 09:18 Barış Pehlivan: Cemaatten daire başkanlığına
  7. 09:14 Son beş günde on kadın daha öldürüldü
  8. 09:10 TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hastaneye kaldırıldı
  9. 09:07 “Ben bu Beren’i yerim” videosu tepki çekmişti! İddiaların odağındaki muhabir ayrıntıları paylaştı
  10. 08:56 Ali Yerlikaya duyurdu: İspanya'da uluslararası uyuşturucu karteli çökertildi
  11. 08:52 Masaj salonu çalışanı kıza dehşeti yaşattılar: Bayıltıp istismar ettiler
  12. 08:47 Volkswagen modellerine ChatGPT desteği geldi: İşte güncelleme alan otomobiller
  13. 08:42 Teoman'dan Erdoğan'a övgü: Öyle bir karizmatik gücü var ki
  14. 08:37 Barış Arduç: Ailemin de yanımda olduğu enteresan bir deneyim olacak
  15. 08:32 Bingöl'de deprem
  16. 08:29 Erdoğan’dan kurmaylarına sokak köpeği talimatı: Bu işi bir an önce neticelendirin
  17. 08:24 Erdoğan'dan muhalefete: Kendimize yeni ortak aramıyoruz
  18. 08:16 Mesajlar ortaya çıktı: İhraç edilen hakim, büyücüden yardım istemiş
  19. 08:12 Timur Soykan: Mafyaya kredi skandalında ikinci perde
  20. 08:06 Sözcü yazarı Rahmi Turan: Ortak aklı bir yana bıraktık, her şeyi tek adam’a bağladık
Yerel Gündem Haberleri