AK Partili Şahin Tin: Emeğin hakkını gözetiyoruz

AK Partili Şahin Tin: Emeğin hakkını gözetiyoruz

AK Partili Şahin Tin: Emeğin hakkını gözetiy... AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, en düşük emekli maaşı ve geçici işçi düzenlemesinin TBMM Genel Kurulundan geçtiğini söylemiş oldu.

Şahin Tin; "Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesini 2 bin liraya yükselten, geçici işçilerimiz ile muharip gazilerimiz ve daha birçok kesimi ilgilendiren iyileştirmeleri içeren Kanun Teklifimizi TBMM Genel Kurulunda yasalaştırdık. Emekçi ve emeklimizi yalnız bırakmıyoruz" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklinin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkarak ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifinin Meclis Genel Kurulunda kabul edildiğini söylemiş oldu. Milletvekili Şahin Tin, bu düzenlemenin emekliler, geçici işçiler, muharip gaziler, kurum tabipleri ve yüksek yargı mensuplarının haklarında mühim iyileştirmeler getirdiğini belirtti.

"En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerini artırdık"

Sosyal devlet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Milletvekili Şahin Tin; "Emeklimizin hakkını koruyoruz. Başta emeklilerimiz olmak suretiyle vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme ve kayıplarını telafi etme mevzusunda kararlıyız. Bu çerçevede 40 bini aşkın emeklimizi ve ailelerini ilgilendiren en düşük emekli maaşını 5 bin 500 liradan 7 bin 500 TL'ye yükselttik. Yine bu düzenlemeyle emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de yüzde 82 zamla bin 100 liradan 2 bin TL'ye çıkarttık. EYT dahilinde emekli olacaklar dahil olmak suretiyle bu düzenlemeden toplam 15,6 milyon emeklimiz faydalanacaktır. Emeklimizin hakkını her daim koruyacak ve onları yalnız bırakmayacağız" dedi.

"Emeğin hakkını gözetiyoruz"

Vatana fedakarca hizmet eden gazilerin haklarını koruma mevzusunda da mühim adımlar attıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; "Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkartıp gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırdık. Gazilerimizin aylıkları düzenlemeyle ek ödeme dahil 8 bin 847 TL'den azca olmayacaktır. Bu arada güvenlik korucularımıza da verdiğimiz sözümüz tutarak emekli aylıklarını yükselttik. Bu çerçevede kahraman güvenlik korucularımızın emekli aylığı 7 bin 500 TL'den azca olmayacak. Ayrıca yüksek yargı mensuplarının ek tazminatları, yüksek hakimlik tazminatları, aylık oranlarında mühim iyileştirmeler yapılmış oldu. Kamu kurum ve müesseselerinde istihdam edilen uzman hekim ve hekim kadrolarında bulunanlar içinde ücret dengesini sağladık. Yine emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili işlemlerin hızlandırılması için oldukça yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarımıza da ilave fazla mesai tutarı verilmesi yönünde düzenlemeye ek madde ihdas ettik. Sosyal devlet olmanın gereklerini sırasıyla yerine getirmeye, milletimize hizmeti en nitelikli şekilde sunma gayretimizi sürdürüyoruz" dedi.

"Geçici ve mevsimlik işçiler ekibe alınıyor"

Düzenleme dahilinde kurumların gereksinimlerine nazaran geçici işçi çalıştırma süresinin artırıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; "Hayata geçirilen düzenleme ile geçici iş pozisyonlarında çalışan emekçilerimizin çabalama sürelerini aynı vize devri içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılmasına olanak sunuyoruz. Bu sürenin belirlenmesi hususundaki yetki ise yönetim, kurum ve kuruluşun bağlı yada ilgili bakanlıkta olacak. Bununla beraber yönetim, kurum ve kuruluşlar tarafınca çalıştırılan geçici işçilerimizin, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdikleri hizmet süresi esas alınarak bu işyerlerinde boş olan devamlı işçi kadrolarına geçişlerine olanak sunuyoruz. Bu düzenleme ile geçici ve mevsimlik statüde çalışan işçilerimizin mağduriyet yaşamalarının önüne geçmiş oluyoruz" dedi.

"Üstün fedakarlık madalyası ve üstün fedakarlık nişanı verilecek"

"Yaşanan felaketlerde devlet millet el ele vererek nice mücadeleler ortaya koyarak zorlukların üstesinden geldik. Mağduriyetleri hep beraber bertaraf etmek için büyük gayretler sarf ettik. Yaralarımızı birlik, beraberlik ve dayanışmamız ile sardık. Bu fedakarlıkların unutulmaması için her türlü adımı atıyoruz" diyen Milletvekili Şahin Tin; "Deprem, yangın, sel benzer biçimde afetler ve tehlikeli salgın hastalıkların ortaya çıkmasının önlenmesinde yada bunlarla savaşım edilmesi ile meydana gelen zararların giderilmesinde emekler yapanları asla unutmayacağız. Sundukları katkılarla üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık gösteren Türk yurttaşlarımıza Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası verilmesinin yolunu açıyoruz. Bu düzenlemeyle yabancı kişilere de Cumhurbaşkanı sonucu ve tevcihi ile Üstün Fedakarlık Nişanı verilmesine olanak sunuyoruz" dedi.

"İşsizlik ödeneği tahsilinden terkin edilecek"

Milletvekili Şahin Tin, açıklamasının sonunda 31 Aralık 2012 zamanı ve öncesi döneme ilişkin işsizlik ödeneğinden meydana gelen fazla ve yersiz ödemelerden yürürlük zamanı itibariyle öğrenim edilmemiş olanların terkin edileceğini de belirtti. Şahin Tin, "Fazla ve yersiz ödemeler dava ve icra takibine mevzu edilmiş ise tüm ferileri ile beraber terkin edilerek dava ve icra dosyalarının takip ve öğrenim işlemlerine son verilecek" diye ifade etti.

"AK Partili Şahin Tin: Emeğin hakkını gözetiyoruz" haberi, 31 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Partili Şahin Tin: Emeğin hakkını gözetiyoruz haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Partili Şahin Tin: Emeğin hakkını gözetiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  2. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  3. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  4. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  5. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  6. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  7. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  8. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  9. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  10. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  11. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  12. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  13. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  14. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  15. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  16. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  17. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  18. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  19. 00:02 Çok popüler bir Türk helva markasının ürünlerinin toplatılması kararı alındı!
  20. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
Politika Haberleri