AK Partili Turan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sosyal medya trollü mü, genel başkan mı belli değil

AK Partili Turan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sosyal medya trollü mü, genel başkan mı belli değil

AK Partili Turan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sosyal... AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Her sorun bizim sorunumuz; her problem bizim problemimiz. Nerede aşılması gereken bir mesele varsa aşmak için yoğun mesai harcayacağız" dedi.

Çanakkale'nin  Yenice ilçesinde katıldığı bir törende konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Dert var lakin çözümü biliyoruz diyoruz. Sorun var lakin sorunu görüyoruz diyoruz. Bizim ekonomik sorunlarımızı, büyüklerimiz eski günlerden daha iyi bilecek. Hatırlayın; 2001 krizinde bu ülkede çarklar durmuştu. Ekonominin çarkları dönmüyordu. Kapanan fabrikalar, batan bankalar... Her gün bunları konuşuyorduk. Dönün geriye; 1995 krizinde o zamanki 24 Nisan kararlarıyla beraber bütün ülkenin yönetimini Uluslararası Para Fonu'na (IMF) veren, hiçbir karar alamayan bir ülkenin günlerini yaşıyorduk. Ne 1990 krizinde ne de 2001 krizindeki gibi yatırımların durduğu, ihracatın bittiği, istihdamın azaldığı bir döneme girmedik" ifadelerini kullandı. 

"Batan bankamız mı var?"

Turan, “Ufak tefek sorunlara rağmen söylüyorum, fabrikalarımız kapanmadı hamdolsun. Batan bankamız var mı? Zamlarımızın karşılığında alt gelirli kesim zarar görmesin diye derhal toplantılar yaparak memur ve işçi zamlarını artırmayı görev bildik. Şu an sosyal kesimlerimizin çoğunluğunun beklentisi karşılandı. Ama asgari ücrete verilecek zamların esas düzenlemesi ocak ayında, 2023'ün başında yapılacak. Buna rağmen sorun var diyerek toplantılar yapıldı” diye konuştu. 

"Her sorun bizim sorunumuz; her problem bizim problemimiz" 

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, KYK geri ödemelerinde herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmayacağını açıklamasına da değinen Turan, “26 milyar gibi büyük bir rakam öğrencilerimizin üzerinden kalktı. Milyonlarca gencimizin beklentisiydi. Her sorun bizim sorunumuz. Her problem bizim problemimiz. Nerede aşılması gereken bir mesele varsa aşmak için yoğun mesai harcayacağız. Birisi çıkmış; 'Ben demiştim, ondan yaptı' dedi. Tarza baktığımızda sosyal medya fenomeni mi, sosyal medya trolü mü, genel başkan mı belli olmayan bir söylemle; bu ülkenin iktidarına verecek bir aklının olmadığını söylemek isterim. Eğer biz ondan akıl alıyor olsaydık; 'PYD komşumuz olsun' demesi gibi, işsizliğin çözümünü muhtarlara özel kalem vermek gibi birçok konuda Türkiye'nin değil de Avrupa'nın, Amerika'nın anması gibi hatalarından dolayı kaçardık oradan. O yüzden bizim o siyasi akla değil, milletin vicdanına ihtiyacımız var” diye ifade etti.

"AK Partili Turan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sosyal medya trollü mü, genel başkan mı belli değil" haberi, 19 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Partili Turan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sosyal medya trollü mü, genel başkan mı belli değil haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Partili Turan’dan Kılıçdaroğlu’na: Sosyal medya trollü mü, genel başkan mı belli değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  2. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  3. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  4. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  5. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  6. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  7. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  8. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  9. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  10. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  11. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  12. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  13. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  14. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  15. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  16. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  17. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  18. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  19. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  20. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
Politika Haberleri