AK Parti’yle yakınlaşma iddialarına DEM Parti’den tepki: Kirli dili kabul etmiyoruz

AK Parti’yle yakınlaşma iddialarına DEM Parti’den tepki: Kirli dili kabul etmiyoruz

AK Parti’yle yakınlaşma iddialarına DEM Part... DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarma kararı ve Başak Demirtaş isminin öne çıkmasının ardından CHP’ye yakın isimlerden ‘Demirtaş AKP’nin adayı’ eleştiri geldi. DEM Partili Sezai Temelli’den “Görüşmeler sürerken bu siyasi nezaketsizlik” yanıtı geldi.

31 Mart Seçimleri'ne kısa bir süre kala siyasi partilerin aday belirleme süreçleri hala devam ediyor. DEM Parti'nin İstanbul'da aday gösterme kararı ve Başak Demirtaş'ın adının öne çıkmasıyla birlikte CHP'ye yakın adlardan gelen "Demirtaş AKP'nin adayı" eleştirilerine Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Bizim üzerimizden kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışmaları kabul edilemez  " şeklinde yanıt verdi.

HDP, 2019 seçimlerinde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nu doğrudan desteklememiş ancak aday çıkarmayarak dolaylı yoldan destek vermişti. DEM Parti, önümüzdeki seçimde İstanbul'da aday çıkaracağını duyurdu. Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın adı da öne çıkanlar arasında.

Bu gelişmenin ardından CHP’ye yakın bazı isimler, "Başak Demirtaş'ın AKP'nin adayı olduğu, Murat Kurum'a seçimi kazandıracakları, Selahattin Demirtaş'ın da cezaevinden çıkacağı, Başak Demirtaş'ın kayyum atanmaması karşılığında aday olduğu" gibi eleştirilerde bulundu.

10Haber'den Caner Polat'ın haberine göre DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli iddialar için bu ifadeleri kullandı: "Geçtiğimiz pazar günü İstanbul’da aday çıkaracağımızı açıkladık. 9 Şubat'a kadar aday çalışmaları sürecek, İstanbul başta olmak üzere aday çıkarabildiğimiz (eğer bir güç birliği, kent uzlaşısı yoksa) yerlerde de adaylarımızı açıklayacağız. Başak Demirtaş ile ilgili gelen soruya da "aday havuzumuzda" dedik."

AKP'NIN ADAYI DEMEK SOSYAL MEDYA KIRLILIĞININ KLASIK HALI

"O günden beri sosyal medyada çok kirli bir dille, adeta nefret söylemiyle aday çıkarmakla ilgili ve başka konularda suçlamalar var. "AKP’nin adayı" demek, pazarlık yapıldığını öne sürmek sosyal medya kirliliğinin klasik hali. Bu ithamlar ne siyasi nezakete sığar, ne de güç birliği görüşmelerinin içinde yeri olabilir. Güç birliği olsa olurdu. Olmuyorsa CHP’nin kendisine bakması gerekiyor.

Biz kendi siyasi kararımızla yol alıyoruz. Murat Kurum da, Ekrem İmamoğlu da seçimi kaybederse kendi stratejisi sebebiyle kaybeder. AKP’si, CHP’si kendi başarısızlıkları ya da yaratamamış oldukları ittifak politikaları sebebiyle sürüklendikleri yer için partimizi sorumlu görmeleri, partimiz üstünden kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışmaları kabul edilebilir değil" dedi.

"KENT UZLAŞISINI DIKKATE ALIYORUZ"

Mayıs seçimlerinin peşinden yerel seçimlerde "kent uzlaşısı" ile hareket etmeye karar verdiklerini belirten Temelli "Her kentin yerel özelliklerini dikkate alacağız. Kürt illerinde adaylarımızı halk oylamalarıyla belirledik. Batıda şehir uzlaşısıyla yol aldığımız ilçeler, iller var. Bu şehir uzlaşısının içinde birçok parti var. Güç birliği olan yerler var. İstanbul’da bu şu ana kadar olmadı" dedi.

İNSANLARI HEDEF ALAN KIRLI DILI KABUL ETMIYORUZ

Ortak aday görüşmelerinin hala devam ettiğini söyleyen Temelli: "CHP adayları üstünde netleşmiş bir yer yok fakat kentin dinamikleriyle ortak aday çıkarma eğilimi olan yerlerde çalışma sürüyor. Bu ayın dokuzuna kadar onları da netleştirmeye çalışıyoruz. Belli yerlerde ortak aday çıkabilir. Bu ortak adaylarla seçime gidilebilir. Her yerde adayımızla gideceğimizi fakat şehir uzlaşısını da dikkate alacağımızı onlarca kere belirtmemize rağmen maalesef gene pazarlık aklına sıkışan belli şeyler yaşanıyor. İthamların bir kaynağı da bu tabii. Aslı astarı olmayan ithamlar. Her şeyden önce insanları hedef alan, kirli bir dille saldıran tavrı kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

"AK Parti’yle yakınlaşma iddialarına DEM Parti’den tepki: Kirli dili kabul etmiyoruz" haberi, 07 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Parti’yle yakınlaşma iddialarına DEM Parti’den tepki: Kirli dili kabul etmiyoruz haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti’yle yakınlaşma iddialarına DEM Parti’den tepki: Kirli dili kabul etmiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:10haber

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:37 Galatasaray'da Başkanlık Yarışı: Dursun Özbek'e Süpriz Rakip!
  2. 11:34 Türk Yatırımcılar Avrupa Vizesi Krizinden Kaçarak Karayip'e Yöneliyor
  3. 11:32 Starbucks Türkiye ürünlerine zam yaptı
  4. 11:30 İran'da Babek Zencani'nin İdam Cezası 20 Yıla Hapis Çevrildi
  5. 11:26 Beşiktaş'ın Cenk Tosun Noktası!
  6. 11:26 2 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
  7. 11:23 92 yıllık Amerika merkezli şirket iflas etti
  8. 11:21 İsmail Kartal: 'Mayıslar Bizim Olacak'
  9. 11:19 1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 182'si serbest bırakıldı
  10. 11:17 Gazze'deki Yıkım: UNMAS'a Göre 37 Milyon Ton Moloz ve 100 Milyon Dolarlık Temizlik İhtiyacı
  11. 11:15 İsmail Saymaz: Hafızlık töreninde Kur'an-ı Kerim tasarımlı pasta
  12. 10:55 Twang'in Kralı Duane Eddy, 86 Yaşında Aramızdan Ayrıldı: Müzik Dünyasının Büyük Kaybı
  13. 10:51 İsmailağa Cemaati’nden Cübbeli Ahmet hakkında 15 Temmuz iddiası
  14. 10:51 Blinken, İsrail ve Hamas'a Ateşkes Çağrısı Yaptı
  15. 10:48 2 Mayıs 2024 güncel altın tutarları
  16. 10:47 Hastalarıyla ilişkiye giren doktorun işine son verildi
  17. 10:44 2 Mayıs 2024 Dolar ve Euro fiyatları
  18. 10:41 Rachel Araz valeye ödediği parayı paylaştı: Hayatımın en pahalı valesini ödedim
  19. 10:41 Susan Sarandon'ın Güçlü Konuşması: Filistin'e Destek ve Adalet Mücadelesi
  20. 10:38 Fenerbahçe Beko, Play-off Serisinde 2-1 Öne Geçti ve Final Four İçin İstanbul'da Heyecan Dorukta!
Politika Haberleri