Akbank’ta üst düzey görev değişimi

Akbank’ta üst düzey görev değişimi

Akbank’ta üst düzey görev değişimi Sabancı Holding bünyesindeki Akbank’ta genel müdür ile birlikte yönetim kurulunda değişimler oldu.

Akbank’tan yapılan açıklamaya göre 2012 yılından beri Genel Müdürlük görevini yürüten Hakan Binbaşgil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas üye olarak atandı; Genel Müdürlük görevine Kaan Gür getirildi.

Öte yandan Finans uzmanı ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Akbank'taki yönetim değişikliğinin peşinden bağımsız yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Demirtaş'ın istifası kabul edilmiş olduğu KAP tarafınca bildirildi.

Suzan Sabancı Dinçer: Çok önemli bir bayrak değişimi 

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Bankamızda çok önemli bir bayrak değişimi gerçekleştiriyoruz. Kurumumuzda 21 senedir önemli görevler üstlenmiş, 12 yıla yakın da Genel Müdürlük yapmış olan Sayın Hakan Binbaşgil, görevini Sayın Kaan Gür’e devrederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak çok önemli bir pozisyona geçiyor. Kendisine tüm emekleri ve özverili çalışmaları için teşekkür eder, Akbank Yönetim Kurulu adına şükranlarımı sunarım. Hakan Bey’in uzmanlığı ve bilgi birikimiyle bu yeni pozisyonda da Akbank’a önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Yeni Genel Müdürümüz Kaan Bey, 30 yılı aşkın bankacılık tecrübesiyle çok deneyimli bir isim. 2011-2017 yılları arasında Akbank üst yönetiminde de görev yapan değerli çalışma arkadaşımız Kaan Gür; tüm tecrübesiyle yuvaya geri dönüyor. Kendisinin Hakan Bey’den aldığı bu kuvvetli bayrağı daha da iyi noktalara taşıyacağına inanıyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Bankamıza, müşterilerimize ve hissedarlarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına getirilen Hakan Binbaşgil: Bankamızın gelişimine olan yakın desteklerim sürecek

Hakan Binbaşgil de konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulunmuş oldu:

“Eski bir Akbanklı ve lider takımımızın başarılı bir üyesi olan Sayın Kaan Gür’e Genel Müdürlük görevini teslim etmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Akbank’ın yeni dönemde de yenilikçi stratejik çizgisini aynı şekilde başarıyla devam ettireceğine, kuvvetli lider takımı ve yetkin çalışanlarıyla paydaşları için en iyi değeri yaratacağına inanıyorum.  Bu vesileyle uzun seneler itimatını ve desteklerini hep arkamda hissettiğim başta Sayın Suzan Sabancı Dinçer olmak üzere Yönetim Kurulumuza, birlikte çok iyi bir ekip çalışması sergilediğimiz yakın mesai arkadaşlarıma ve tüm Akbanklılara içten teşekkürlerimi sunarım. Yeni dönemde de bankamızın gelişimine olan yakın desteklerim sürecektir. Başta müşterilerimiz ve yatırımcılarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza da gösterdikleri güven ve yakın ortaklık için teşekkür ederim.”

Akbank’ın yeni Genel Müdürü Kaan Gür: Benim için büyük bir onur ve ayrıcalık

Akbank’ın yeni Genel Müdürü Kaan Gür ilk açıklamasında, “Akbank’a bu önemli görev için yeniden katılmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Akbank’ın Genel Müdürlük görevini üstüne almak benim için büyük bir onur ve imtiyaz. Akbank’ın önümüzdeki dönemde, Sayın Hakan Binbaşgil’in bizlere bıraktığı sağlam temeller üzerinde daha da büyüyüp gelişeceğine olan inancım tam. Akbank, başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Akbank’taki kuvvetli ekiple birlikte bu mirası daha da yüceltmek, yepyeni ufuklara taşımak için hazırız” diye ifade etti.

"Akbank’ta üst düzey görev değişimi" haberi, 02 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Akbank’ta üst düzey görev değişimi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akbank’ta üst düzey görev değişimi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

SON HABERLER
  1. 12:59 Dolar ve Euro Yükselişte: Piyasalar Merkez Bankası'nın Enflasyon Verilerini Bekliyor
  2. 12:56 2024 Bedelli Askerlik Ücretinde Zam Beklentisi: Başvurmayanlar 6 Ay Sonra Daha Fazla Ödeyecek!
  3. 12:52 Tesla'nın Şarj Ağındaki Devrim: Elon Musk'ın Beklenmedik Kararıyla Yönetim Ekibi İşten Çıkarıldı
  4. 12:46 3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları
  5. 12:40 Nijer'deki Rus Askerlerinin Amerikan Üssüne Girişi: Diplomatik Gerilim Artıyor
  6. 12:36 Türkiye'nin Medya Özgürlüğü Durumu Endişe Verici: RSF 2024 Raporu
  7. 12:33 ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Binler Gözaltına Alındı, Güvenlik Endişesi Artıyor
  8. 12:28 Kahramanmaraş Depremi Davası: Yıkılan Blokta 103 Kişinin Ölümüyle İlgili Duruşma Ertelendi
  9. 12:23 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: 29 Ölü, 60 Kayıp
  10. 12:18 Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Savcılardan İhlal İddiası: Ek Para Cezası Talebi
  11. 12:14 Evde Fransız Lezzeti: Enfes Brioche Ekmeği Tarifi
  12. 12:11 Pazı Sarması: Türk Mutfağının Gizli Lezzeti
  13. 12:07 Milano'da Gece İçki Satışına Kısıtlama: Turistik Bölgelerde Yeni Düzenleme!
  14. 12:03 3 Mayıs 2024 günlük burç yorumları!
  15. 11:54 Fransa ve Japonya, İlişkileri Güçlendirme ve Hint Pasifik'teki Özgürlüğü Koruma Konusunda Anlaştı
  16. 11:40 CHP Genel Başkanı Özel'den Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
  17. 11:31 Oyuncu Çiçek Dilligil'in oğlu Ardahan Toprak cinsiyet değiştirdi: Yeni adı Ayda
  18. 11:20 Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
  19. 11:18 Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
  20. 10:56 Akit yazarı, Cumhur'a seçim mağlubiyeti sebebiyle hesap sorulması gereken yerleri sıraladı
Ekonomi Haberleri