Akbaşoğlu: '2023 Ocak ayında alım gücü artacak'

Akbaşoğlu: '2023 Ocak ayında alım gücü artacak'

Akbaşoğlu: '2023 Ocak ayında alım gücü artacak' Akbaşoğlu: "2023'ün Ocak ayında da yapılacak olan bu iyileştirmelerle beraber bütün toplum kesimlerinin alım gücünün artacağı bir süreci hep beraber yaşamış olacağız" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Temmuz ayı başı itibarıyla ücretlerin artırılmak suretiyle alım gücünün artırılmasına dönük bütün olumlu adımlar peşi sıra inşallah gelecek ve önümüzdeki 2023'ün Ocak ayında da yapılacak olan bu iyileştirmelerle beraber bütün toplum kesimlerinin alım gücünün artacağı bir süreci hep beraber yaşamış olacağız" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, İstanbul Finans Merkez ve sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili kanun tekliflerinin bu hafta Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde olacağını söyledi. Akbaşoğlu, tüm çalışanların durumlarının iyileştirilmesine ilişkin önemli bazı başlıkların da hayata geçirileceğinin bilindiğini kaydederek "Bugüne kadar hiçbir zaman toplumumuzun hiçbir kesimini enflasyona ezdirmedik. İnşallah hiçbir zaman enflasyona ezdirmeyeceğimizi, bu konuda samimiyetle ve büyük bir gayretle çalıştığımız milletimizin hafızasındadır. Açıkladığımız desteklemeler ile buğdayda, arpada, çayda ortaya koyduğumuz fiyatlandırmalarla ve çiftçimize her alanda desteğimizi devam ettirecek paketlerle ve bu manada inşallah A'dan Z'ye her hususta toplumun bütün kesimlerine dönük olumlu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Temmuz ayı başı itibarıyla ücretlerin artırılmak suretiyle alım gücünün artırılmasına dönük bütün bu olumlu adımlar peşi sıra inşallah gelecek ve önümüzdeki 2023'ün Ocak ayında da yapılacak olan bu iyileştirmelerle beraber bütün toplum kesimlerinin alım gücünün artacağı bir süreci hep beraber yaşamış olacağız" diye konuştu.

 

'YEREL HİZMETLER ANLAMINDA GÜNDEME GELMELİLER'

Akbaşoğlu, Ankara'da yaşanan sel felaketi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önlem almadığı iddialarının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Ankara'da yaşanan sel felaketleri ile ilgili meteorolojinin çok daha önceden bildirmesi, gerekli önlemlerin, tedbirlerin alınmasını gerektirebilecek bir zaman aralığını verdiği bu süreç içerisinde İstanbul'da veya Ankara'da yaşanan ve sonuçlarını da hep beraber gördüğümüz olaylarda genel siyaset içindeki tutum ve davranışlarına dönük yaklaşımlarının hem İstanbul hem Ankara belediye başkanları nezdinde yerel anlamdaki hizmetlere yoğunlaşmadıkları açık ve seçik bir şekilde yaşanılan olaylar marifetiyle görülmektedir. Bu manada yaşanan felaketlerin hemen akabinde vatandaşlarla beraber olması gerekenlerin, vatandaşların içinde bulunmaktan uzak bir şekilde adeta kendilerini unutturmaya dönük bir yaklaşım içerisinde olduğu da vatandaşlarımızın gözünden kaçmamaktadır. Genel siyasette cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi hususlarla gündeme gelmektense yerel hizmetler anlamında gündeme gelmeleri daha doğru olacaktır."

'ASLA KABUL EDİLEMEZ'

Akbaşoğlu, HDP milletvekilinin polise tokat atmasının anımsatılması üzerine de "Asla ve kata hiç kimsenin kabul edebileceği bir yaklaşım değildir. Terörü ve teröristi savunmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Hele devletin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğü üzerine yemin eden milletvekillerinin terörist başı ile ilgili bir gösteride bulunması ve bunlara öncülük ederek kamu görevlisine yumruk atması ancak ve ancak lanetlenmesi gereken bir davranıştır. Asla kabul edilemez ve mutlaka ceza hukuku bakımından da gerekli işlemler, ilgili ve yetkili kişi ve kurumlar tarafından başlatılıp gereği yapılacaktır" diye konuştu.

"Akbaşoğlu: '2023 Ocak ayında alım gücü artacak'" haberi, 13 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Akbaşoğlu: '2023 Ocak ayında alım gücü artacak' haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akbaşoğlu: '2023 Ocak ayında alım gücü artacak' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  2. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  3. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  4. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  5. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  6. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  7. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  8. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  9. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  10. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  11. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  12. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  13. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  14. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  15. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  16. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  17. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  18. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  19. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  20. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
Politika Haberleri