Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu: Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır

Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu: Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır

Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu: Haram servetin... Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu, "Sonradan görme zenginler" başlıklı köşe yazısında, Yeniköy'de bir yalıda düzenlenen tesettür giysiler sergisi üstünden, kendi mahallesindeki lüks ve şatafat düşkünlüğünü eleştirdi.

Sandıkçıoğlu, sergiye katılan kızının ve gelininin "Genç kızların giyim kuşamları, bindikleri otomobiller, orta yaşlı hanımların giyindikleri elbiseler ve taktıkları takılar birer servet. Akıl almaz şekilde makyajlar ve boyalar… Baba oradan herhangi bir şey almak için senin değil emekli aylığın, bir senede aldığın emekli maaşının tamamı bile yetmez. Her şey o kadar pahalı ki; milyonluk gözlüklere, çantalara, ayakkabılara ve diğer aksesuarlara baktık. Sadece baktık… Bizim orada yerimizin olmadığını anladık. Onun için fazla kalmadan geri döndük" şeklindeki gözlemlerini aktardı.

Sergiden dönen kızının, "Baba biz oraya temizlikçi olarak bile yakışmayız. Akıl almaz derecede lüks ve bir o kadar da aşırı fiyatlar var… Sözde tesettürlü bayanlar için hazırlanmış bir sergi. Ancak bizlere, biz gibi tesettürü bir dini vecibe olarak kabul edip kapalı giyinen bayanlara hiç mi hiç hitap etmiyor. İslam’ın emrettiği tesettür ile oradakilerin hiçbir alakası yok" söylediğini kaydeden Sandıkçıoğlu, sergiye bazı milletvekillerinin ve belediye başkanlarının kızlarının da katıldığını söyleyerek, şu şekilde devam etti:

"Kızlarım, o sergide bazı siyasi partilerin milletvekillerinin ve belediye başkanlarının, İstanbul’da parti il başkanlığı yapmış olan zevatın kızlarını da gördüler. Medyadan tanıyorlar. Kızlarımın ifadesine göre:

'Baba, onların bindikleri otomobiller milyonlar değerinde. Arabalarını valelere teslim ederken bile etrafa kibir saçtıklarını bir görseydin…"

Sandıkçıoğlu, "Yıllar önce davası uğruna mücadele yapan mücahitler nerelerdesiniz? Yıllar önce okuduğu gazete geri gitmesin diye hafta sonları aralarında ortaklaşa topladıkları paralar ile gazeteleri bayilerden toplayıp ücretsiz dağıtan ideal gençler nerelerdesiniz? Yıllar önce kendisini davasına vakfeden bir başka ifade ile feda eden milliyetçiler, muhafazakârlar nerelerdesiniz? Yoksa aradan seneler geçtikten sonra işi, parayı, makamı ve koltuğa kavuşunca mücahitliğe müteahhitliği tercih mi ettiniz? Sizler de köşeler dönmek için birer müteahhit mi oldunuz? Alnınız terlemeden paralar mı kazandınız?" sorularını sorarak, "Helalin evveli acı, sonu ise çok tatlıdır. Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır. Bir tarafta fakir fukara; aylık kiramı nasıl ödeyeceğim, çocuklarımın karnını nasıl doyuracağım, çocuklarıma okul kıyafetlerini nasıl alacağım, çocuğumun okul servis ücretini nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünürken, sizler gayrimeşru yollardan, rüşvetlerle, çalarak, hortumlayarak yaptığınız servetlerinizle nerede, nasıl yiyip içeceğiz, nasıl paralar harcayacağız diye israfa ve kibre, gösterişe, alayişe dalarsanız akıbetiniz çok kötü ve acı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

"Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu: Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır" haberi, 18 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu: Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akit yazarı Ali Sandıkçıoğlu: Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Yeni Akit

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(4) Yorum
SON HABERLER
  1. 02:56 TFF'den istifa eden isim için skandal iddia!
  2. 02:51 KKTC ve GKRY liderleri New York'ta görüştü
  3. 02:49 Sahte otomobil ilanıyla 5 milyon liralık vurgun: 3 gözaltı
  4. 02:46 Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!
  5. 02:44 Dünyaca ünlü dev şirket 1.200 mağazasını kapatıyor
  6. 02:38 AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!
  7. 02:32 Temel Karamollaoğlu'ndan Yahya Sinvar için başsağlığı mesajı
  8. 02:28 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2025 yılı için yüzde 38 arttı!
  9. 02:24 Sarunas Jasikevicius: "Savunmada inanılmazdık"
  10. 02:20 Halka ücretsiz plaj sunan Muratpaşa Belediyesi'ne bakanlıktan suç duyurusu!
  11. 02:16 Bursalı şirket Alman devini satın aldı!
  12. 02:13 CHP'li Başarır: 'Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır'
  13. 02:09 Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı
  14. 02:05 Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!
  15. 01:58 Barınakta ölü hayvanların görüntüleri çıkmıştı: AKP’li başkan vatandaşları suçladı
  16. 01:55 Bakanlık “uygun olmayan plakaları geçerli sayın” dedi: TÜRSAB ise 81 ilde denetimi durdurdu!
  17. 01:52 ABD'de Gazze politikası nedeniyle istifa eden çalışanlar siyasi eylem komitesi kurdu!
  18. 01:44 Milyonlarca kişinin dikkatine: Yeni düzenleme zorunlu hale geldi!
  19. 01:43 Sergen Yalçın'dan eski hocasına olay sözler!
  20. 01:41 Belediye başkanı dahil 9 kişiye soruşturma izni: Depremde 56 kişiye mezar olmuştu!
Medya Haberleri