AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!

AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!

AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel... Eski AKP'li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında rüşvet, kamu zararı ve kaçak yapılaşma suçlamalarıyla dava açıldı. İçişleri Bakanlığı, suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle davaya müdahil oldu. Mahkeme, Beyoğlu'nun tutuklanmasına karar verirken, 25 Ekim’de karar bekleniyor.

Eski AKP'li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında, rüşvet almak, ihalelere fesat karıştırmak, kamuya ait arazileri değerinin altında göstererek hazineyi zarara uğratmak, ruhsata aykırı kaçak yapılaşmaya göz yummak, suç gelirlerini aklamak ve suçtan elde edilen gelirle taşınmaz mal varlığı edinmek gibi suçlamalarla bir dava açıldı. Bu davada İçişleri Bakanlığı, suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulundu ve Beyoğlu’nun cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, Bakanlığın talebini kabul ederek, bakanlığın zarara uğradığını belirtti.

Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır'da bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet istediği gerekçesiyle tutuksuz yargılanıyordu. Ancak önceki duruşmada adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı yetersiz görülerek tutuklandı. İçişleri Bakanlığı avukatı, kurumun işlenen suçtan zarar gördüğünü belirterek şikâyetçi olduklarını ve Beyoğlu ile diğer iki sanığın ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti. Müteahhit Nusret Bekiranlı ise ruhsat işlemlerinin yapılmaması nedeniyle 18 milyon lira zarara uğradığını ifade ederek sanıklardan şikâyetçi oldu.

Geçen duruşmada, Beyoğlu'nun akrabası ve Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl’a ait dijital materyallerin çözümüyle ilgili rapor hazırlanarak mahkemeye sunuldu. Mahkeme, Beyoğlu'nun mağdur müteahhit ile şahit ifadeleri ve Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin tutanaklarını dikkate alarak, sanığın duruşmalara katılmaması nedeniyle tutuklanmasına karar verdi. Beyoğlu, cezaevinde can güvenliği olmadığı için özel bir odaya alındı.

İmar Müdürü Fırat Kılıç, müteahhide rüşvet vermediği takdirde işlerin aksayacağını belirterek, tutuklandığından beri hayatının altüst olduğunu söyledi. Kılıç, sosyal medyada ve basında çıkan haberlerle itibarının zedelendiğini ifade etti. Kılıç’ın geçici işçi olduğu iddia edilse de mahkeme, Kılıç’ın imar müdürlüğü görevini üstlendiğini belirtti.

Son duruşmada savcı, üç sanığın da cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarına esasa ilişkin son savunmalarını yapmaları için süre verdi. Kararın 25 Ekim’de açıklanması bekleniyor.

"AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!" haberi, 18 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:56 TFF'den istifa eden isim için skandal iddia!
  2. 02:51 KKTC ve GKRY liderleri New York'ta görüştü
  3. 02:49 Sahte otomobil ilanıyla 5 milyon liralık vurgun: 3 gözaltı
  4. 02:46 Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!
  5. 02:44 Dünyaca ünlü dev şirket 1.200 mağazasını kapatıyor
  6. 02:38 AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!
  7. 02:32 Temel Karamollaoğlu'ndan Yahya Sinvar için başsağlığı mesajı
  8. 02:28 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2025 yılı için yüzde 38 arttı!
  9. 02:24 Sarunas Jasikevicius: "Savunmada inanılmazdık"
  10. 02:20 Halka ücretsiz plaj sunan Muratpaşa Belediyesi'ne bakanlıktan suç duyurusu!
  11. 02:16 Bursalı şirket Alman devini satın aldı!
  12. 02:13 CHP'li Başarır: 'Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır'
  13. 02:09 Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı
  14. 02:05 Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!
  15. 01:58 Barınakta ölü hayvanların görüntüleri çıkmıştı: AKP’li başkan vatandaşları suçladı
  16. 01:55 Bakanlık “uygun olmayan plakaları geçerli sayın” dedi: TÜRSAB ise 81 ilde denetimi durdurdu!
  17. 01:52 ABD'de Gazze politikası nedeniyle istifa eden çalışanlar siyasi eylem komitesi kurdu!
  18. 01:44 Milyonlarca kişinin dikkatine: Yeni düzenleme zorunlu hale geldi!
  19. 01:43 Sergen Yalçın'dan eski hocasına olay sözler!
  20. 01:41 Belediye başkanı dahil 9 kişiye soruşturma izni: Depremde 56 kişiye mezar olmuştu!
Gündem Haberleri