'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti'

'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti'

'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti' TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, "Büyük kentlerde su temini konusunda projelerin hâlâ tamamlanamamış olması halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etmiştir"

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası, "Büyük kentlerde su temini konusunda projelerin hâlâ tamamlanamamış olması halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasında bulunan İstanbul'da su fiyatlarının düşürülmesi önerisi kabul edildikten sonra AKP Grubu'nun “Suyu İstanbul'a biz getirmeseydik bu gerçekleşmezdi” söylemine karşı TMMOB Kimya Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı. Kimya Mühendisleri Odası “17 yıllık bu iktidar döneminde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere AKP su yönetiminde başarısız olmuştur. Büyük kentlerde su temini konusunda projelerin hâlâ tamamlanamamış olması halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etmiştir” dendi.<>

Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uğurlu 2000 yılında ihale edilen Büyük Melen İçmesuyu Temini Projei’nin yıllar önce bitirilmesi gerekirken hala tamamlanamadığına vurgu yaparak; “Bu gün İstanbul'un günlük ortalama su tüketimi yaklaşık 3 milyon metreküptür. Bu 3 milyon metreküp suyun 734 bin metreküpü, birinci aşaması tamamlanan Melen Projesinin 1. aşamasından temin edilmektedir. 397 bin metreküpü ise Yeşilçay Sistemi üzerinden İstanbul’a verilmektedir. İstanbul’un tükettiği yaklaşık 2 milyon metreküp su ise İstanbul’un eski su kaynaklarından temin edilmektedir. Yani hali hazırda İstanbul tükettiği suyun ancak üçte biri AKP’li dönemde yapılan yatırımlardan sağlanmaktadır” dedi.<>

İstanbul’a yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su vermesi planlanan Melen Projesi’nin Melen Barajında su tutma ile ilgili problemlerin çıkması sonucu gerçekleşemediğine dikkat çeken Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Melen Barajı bittiğinde yaklaşık 700 milyon metreküp depolama hacmi ile İstanbul’un 868 milyon metreküp kapasitedeki 17 adet su kaynağının yaklaşık yüzde 80’i kadar su depolayabilecektir. Melen projesinin bitişi, projenin 1. aşamasının 9 yıl gecikmesi nedeniyle Melen Barajının ihalesi 2004 yılında yapılması gerekirken ancak 2012’de yapılabilmiştir. Basına yansıyan haberlere göre de su kaçırması ve gövdede çatlakların bulunması nedeniyle yakın bir zamanda su tutması mümkün görülmemektedir.”

Melen barajının yıllardır bitirilememesi nedeniyle İstanbul’un da su sorununun çözülmediğini belirtilen Uğurlu “Son yıllarda havaların yağışlı geçmesi İstanbul’un su havzalarını doygunluğa eriştirmektedir. Bir kurak dönemin yaşanması halinde ya da beklenenden fazla hızlı nüfus artışı nedeniyle birkaç yıl içerisinde 2007 ve 2014’deki gibi İstanbul ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya kalacaktır” dedi.

"'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti'" haberi, 15 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'AKP halkı ambalajlı su tüketmeye mahkûm etti' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Politika Haberleri