AKP kimi aklıyor? Cinsel istismar suçunda yaş farkı ve şikayete bakılacak!

AKP kimi aklıyor? Cinsel istismar suçunda yaş farkı ve şikayete bakılacak!

AKP kimi aklıyor? Cinsel istismar suçunda ya... AKP'nin büyük tepkiyle karşılandıktan sonra geri çekmek zorunda kaldığı "cinsel istismar faillerine af" tasarısı, üzerinde değişiklik yaparak yeniden

AKP'nin büyük tepkiyle karşılandıktan sonra geri çekmek zorunda kaldığı "cinsel istismar faillerine af" tasarısı, üzerinde değişiklik yaparak yeniden gündeme getiriliyor. AKP ve MHP'nin hazırlıklarını sürdürdüğü yargı paketinde, çocuğa yönelik cinsel istismar faillerinin yargılanmasında, "şikâyet olmaması ve aradaki yaş farkının 10’u geçmemesi” koşulunun eklenmesi üzerinde duruyor.

Yargı paketini büyük oranda tamamlayan AKP’de cezaların infazında terör, cinsel istismar ve uyuşturucu suçlarında uygulanacak oran konusunda görüş ayrılıkları ortaya çıktı.

Mevcut yasada, cinsel istismar ve uyuşturucu suçlarında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası 39 yıl, ömür boyu hapis cezası 33 yıl, süreli hapis cezalarının iste dörtte üçü infaz ediliyor.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, yapılan çalışmalarda diğer süreli suçlarda hapis cezalarında infazın üçte ikiden yarı yarıya, cinsel istismar ve uyuşturucu suçlarında ise dörtte üçten üçte ikiye düşürülmesi üzerinde duruldu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu suçlarda infaz oranlarının düşürülmesine karşı çıkması üzerine taslağın yeniden gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

NAFAKA VE İSTİSMAR AYNI PAKETTE GELEBİLİR

Bazı parti yöneticileri ise nafaka ve küçük yaşta evlendirilen çocuklarla ilgili düzenlemelerin de pakete eklenebileceğine dile getiriyor. Çalışmalarda, nafakanın bazı özel koşullar dışında 2 yıldan az olmamak üzere evlilik süresi ya da evlilik süresinin yarısı kadar verilmesi üzerinde duruluyor. Partide, bu konuda düzenleme yapılmasına gerek olmadığı, aile mahkemelerinin eğitimden geçirilmesiyle sorunların çözülebileceği görüşünü dile getirenler de var.

AKP, 3 yıl önce muhalefetin yoğun itirazları üzerine geri çekmek zorunda kaldığı “küçük yaşta evlendirilen çocuklarla ilgili cinsel istismar cezalarına bir defaya özgü af” düzenlemesi üzerinde yeni bir çalışma yaptı. AKP, “şikâyet olmaması ve aradaki yaş farkının 10’u geçmemesi” koşulunun eklenmesi üzerinde duruyor.

UYUŞTURUCU SUÇLULARI İÇİN MHP İLE GÖRÜŞÜLEBİLİR

Bazı AKP yöneticileri, söz konusu suçlarda infaz oranının mevcut yasadaki şekliyle korunabileceği üzerinde duruyor. Ancak bazı AKP yöneticileri de, “Uyuşturucu suçlarının cezalarını inanılmaz artırdık ama bir şeyi değiştirmedi. Tam tersine dışarıda bu işin rayici arttı, daha önce 1000 liraya taşıyorsa şimdi 10 bin liraya taşıyor. Şu anda hapishanelerde 284 bin kişi var. Giren çıkamıyor” görüşünü dile getiriyor.

AKP yöneticileri, Erdoğan’ın bu konuları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini ve paketin bir uzlaşma sağlanması durumunda netleşeceğini dile getiriyor. MHP, “torbacı” olarak da nitelendirilen uyuşturucu suçundan cezaevine giren faillerin affedilmesini istiyor. AKP, infaz paketini tüm partilerin tam desteğiyle TBMM’den geçirmek istiyor.

"AKP kimi aklıyor? Cinsel istismar suçunda yaş farkı ve şikayete bakılacak!" haberi, 25 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP kimi aklıyor? Cinsel istismar suçunda yaş farkı ve şikayete bakılacak! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP kimi aklıyor? Cinsel istismar suçunda yaş farkı ve şikayete bakılacak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  2. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  3. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  4. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  5. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  6. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  7. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
  8. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  9. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  10. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  11. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  12. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  13. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  14. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  15. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  16. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  17. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  18. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  19. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  20. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
Politika Haberleri