AKP kurmayları hedef gösterdi, Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı

AKP kurmayları hedef gösterdi, Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı

AKP kurmayları hedef gösterdi, Ankara Barosu... Salgın hastalıkların nedenini "eşçinselliği ve evlilik dışı birlikte yaşamayı" gösteren Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a tepki gösteren ve AKP'li kurmaylar

Salgın hastalıkların nedeni olarak "eşçinselliği ve evlilik dışı birlikte yaşamayı" gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepki gösteren ve AKP'li kurmaylar tarafından hedef alınan Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında re'sen soruşturma başlattı. Soruşturma gerekçesi olarak, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçu işlemesi" öne sürüldü.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Başsavcılık açıklamasında, "Ankara Barosu’nun 26.04.2020 tarihli ve “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması” başlıklı açıklaması nedeniyle, Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Ankara Barosu hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde, LGBTİ+ bireyler ve nikahsız birliktelikleri salgınların gerekçesi olarak göstermişti. Ankara Barosu, Erbaş'ın ifadelerine sert tepki gösterdi. Baro'nun açıklamasında, Erbaş'ın ifadelerinin, "İnsanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmasını şaşkınlık ve ibretle" izledikleri ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

'ŞAŞKINLIK VE İBRETLE KINIYORUZ'

"Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir. Aldığımız ibretse, anılan şahsın içinde bulunduğu takvim yılında yaşamasına rağmen bundan sekiz-dokuz nesil önceki büyükleriyle aynı zihinsel ve dogmatik sınırlara sahip olmak için insan onuruna karşı gösterdiği büyük direnişten kaynaklanmaktadır. Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deprem, LGBTİQ+, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen halen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakmaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır. Anılan şahsı ve ona hak veren zihniyeti büyük bir şaşkınlık ve ibretle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

AKP KURMAYLARI ERBAŞ' SAHİP ÇIKTI

Öte yandan çok sayıda Saray kurmayı Diyanet İşleri Başkanı'nın sözlerini savunarak, Ankara Barosu'nu hedef gösterdi. AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Baro'nun açıklamasının İslam nefreti içerdiğini öne sürdü.

AKP GRUP BAŞKAN VEKİLİ BARO'YU HEDEF GÖSTERDİ

Muş, sosyal medya hesabında, "Ankara Barosu'nun açıklaması İslam nefreti içeriyor. Demek ki İslamofobiyi sadece batıda aramayalım. Sesi çağlar öncesinden gelen derken neyi kastettiğinizi bu millet iyi biliyor. İslam çağ dışı değil sizin çürümüş zihniniz çağ dışı. İslam ahlakını vurgulayan Ali Erbaş yalnız değildir" ifadelerini kullandı.

SARAY SÖZCÜSÜ DE DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA SAHİP ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın ise, "Zamanı ve mekanı yaratan Allah’ın hükmüne dil uzatanlar bu dünyada da ahirette de hüsrandadır" ifadelerini kullanarak Diyanet İşleri Başkanı'na sahip çıktı.

FAHRETTİN ALTUN: İSLAM'IN KAİDELERİ KEYİFLERİNCE SORGULANAMAZ

Bir diğer Saray sözcüsü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, "İnsana kâinatta hak ettiği değeri göstererek, evvelimizi ve ahirimizi kul olmanın idrakiyle aydınlatan yüce dinimiz İslâm’ın kaideleri, Ali Erbaş hocaya münasebetsizce saldıranların keyiflerine göre sorgulanacak kaideler değildir" Baro'yu hedef aldı.

AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise, Baro'nun açıklamasının "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu içerdiğini öne sürerek, Baro hakkında işlem yapılması çağrısında bulundu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, geçtiğimiz Cuma günü Ramazan ayının ilk hutbesini internetten yayınlamış ve şunları söylemişti:

"Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim."

"AKP kurmayları hedef gösterdi, Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı" haberi, 27 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP kurmayları hedef gösterdi, Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP kurmayları hedef gösterdi, Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  2. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  3. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  4. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  5. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  6. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  7. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  8. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  9. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  10. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  11. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  12. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  13. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  14. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  15. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  16. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  17. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  18. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  19. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  20. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
Politika Haberleri