AKP Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin Montrö'yü uygulama konusundaki ilkesel tavrı, dünyanın her tarafından destek ve

AKP Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin Montrö'yü uygulama konusundaki ilkesel tavrı, dünyanın her tarafından destek ve

AKP Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin Montrö'yü uyg... Çelik, gıda stokuyla ilgili bir sorun olmadığını açıkladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye'nin Montrö'yü uygulama konusundaki ilkesel tavrı, dünyanın her tarafından destek ve takdir görmektedir." dedi.

Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa değinirken "Türkiye'nin Montrö'yü uygulama konusundaki ilkesel tavrı, dünyanın her tarafından destek ve takdir görmektedir." diyen Çelik, herhangi bir şekilde savaşı tırmandıracak bir yaklaşım içine girilmemesinin son derece kıymetli bulunduğunu söyledi.

Prensip olarak her zaman Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler yaptırımlarına katıldığını, onun dışındaki yaptırımlara mesafeli durduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Rusya ile konuşabiliyor olmamız, Rusya ile burada bir güven ilişkisi tesis edebilecek imkanlara sahip olmamız, işgalin sona ermesi açısından da kıymetlidir. Aynı zamanda da güçlü bir NATO ülkesi olarak her türlü işgale, her türlü darbeye, ülkelerin siyasi ve toprak bütünlüğünün yok edilmesine yönelik her tavra karşı olma konusundaki kararlı ve ilkeli yaklaşımımız da, bütün bu süreç içerisinde, son derece, herkes tarafından, bir diplomasi yolunun ortaya çıkması bakımından da kıymetli bulunmaktadır."

Çelik, Türk vatandaşlarının tahliyesi konusunda büyük oranda irade gösterildiğini belirterek, Türkiye'nin Ukrayna'ya insani yardım konusundaki yaklaşımının, bir kere daha, "kriz zamanlarında güvenilir ülke Türkiye" resminin verilmesi bakımından kıymetli olduğunu vurguladı.

 "İsrail Cumhurbaşkanı'nın seyahati, kritik bir sürece işaret ediyor"

Çelik, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un bu hafta Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine ilişkin soruya, "Sayın İsrail Cumhurbaşkanı'nın bu seyahati, bölgedeki gelişmeler, Akdeniz'deki gelişmeler, en son ortaya çıkan Ukrayna'daki gelişmelerle kritik bir sürece işaret ediyor." yanıtını verdi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in Moskova'dan Almanya'ya geçeceğini, onların da bu konuda diplomasi yürüttüğünü dile getiren Çelik, Herzog ve Erdoğan görüşmesinde bu meselenin de ayrıntılı şekilde konuşulacağını ifade etti.

Büyükelçilik meselesi, ikili ilişkilerdeki diğer adımlar gibi konuların ziyaretten sonra görüşüleceğini aktaran Çelik, şöyle konuştu:

"Aslında bu Ukrayna krizi çıkmadan evvel dünyadaki siyasi krizin ağırlık noktası Akdeniz'di. Dolayısıyla İsrail'de, Akdeniz'de ortaya çıkan sorunların çözümü, Türkiye İsrail arasında Akdeniz'de yapılabilecek iş birlikleri konusunda da kapsamlı dosyamız var. Tabii ki bölgede çeşitli gelişmeler oluyor, son derece sıcak gündemlerin olduğu. Hala Suriye'de, diğer coğrafyalarda sıkıntılı bir takım gündemler var. Bunların hepsi ayrıntılı şekilde tabii ki Türkiye-İsrail ajandasının maddelerini teşkil ediyor. Ziyaretin sonrasında bu yol haritasının daha da netleşeceğini göreceğiz ve bu ziyaret, bir dönüm noktası olan ziyaret olarak gerçekleşecek."

"Ne kadar yanlış, ne kadar çirkin bir açıklama"

Çelik, bir gazetecinin, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "Rusya'yı enflasyonla dize getirmek istiyorsanız Türkiye'ye bakın." açıklamasına ilişkin sorusunu, "Bütün siyasi partilerin yaptığı açıklamalar bana anında geliyor. Arkadaşlar bunu bana gönderdiği zaman 'yanlış göndermiş olabilirler' dedim. Kesinlikle böyle bir şeyin söylenmemiş olması lazım. 'Arkadaşlar emin misiniz bir daha bakın, gönderin' dedim. Sonra haksızlık yapmayayım diye kendim baktım. Yani bir kere de bir CHP sözcüsü çıksın da başka bir devletin yapıp ettiğinden Türkiye'ye mesaj çıkarmaya kalkmasın. Şu fani hayatımızda bunu göremeyecek miyiz? Ne kadar yanlış, ne kadar çirkin bir açıklama." şeklinde yanıtladı.

"(Gıda fiyatları) Esas olan vatandaşımızın korunmasıdır"

Dünyada tedarik ve gıda zinciriyle ilgili ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Çelik, Ukrayna savaşıyla birlikte petrolden gıda ürünlerine kadar geniş bir yelpazede negatif etkilerin görüldüğünü dile getirdi.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en küçük bir haberi bile en ayrıntılı şekilde incelettirdiğine işaret eden Çelik, bu konuda ilgili bakanlıkların net açıklamalar yaptığını, bahsedilen gıda ürünlerinde bir sıkıntı olmadığını açık ve net şekilde ifade ettiğini söyledi.

Ticaret erbabının kendi ticaretinin doğası gereği bulundurduğu malla, stokçuluğu birbirinden ayırmak gerektiğine dikkati çeken Çelik, "Bu konuda da hassas bir çalışma yürütülüyor. Herhangi şekilde ticaret erbabını sıkıntıya sokacak, haksız muamele edecek girişimlerden de uzak duruluyor lakin tabii ki esas olan vatandaşımızın korunmasıdır, vatandaşımızın bu konuda rahat etmesidir." diye konuştu.

Çelik, vatandaşlara, gıda ürünlerine ilişkin bakanlıkların yaptığı açıklamaları takip etmelerini önerdi.

AK Parti Sözcüsüziyaretine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Son zamanlarda Yunanistan'ın, iki ülke arasında çözülebilecek sorunları, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında bir mesele haline getirmek için de son derece yanlış girişimler içerisine girdiğini görüyoruz. Halbuki Yunanistan'ın şunu anlaması lazım: Komşu olan biziz, burada beraber yaşıyoruz, bu sorunları ancak biz çözebiliriz. Türkiye'nin mavi vatan konusundaki hassasiyeti, sorgulanabilir, herhangi bir şekilde eleştirilebilir bir hassasiyet değildir. Kıta sahanlığı meselesinden, silahsızlandırılmış adaların Yunanistan tarafından silahlandırılmasına kadar kapsamlı bir dosya söz konusudur. Bunlar tabii ki görüşülecek."

 

"AKP Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin Montrö'yü uygulama konusundaki ilkesel tavrı, dünyanın her tarafınd." haberi, 07 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin Montrö'yü uygulama konusundaki ilkesel tavrı, dünyanın her tarafınd.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin Montrö'yü uygulama konusundaki ilkesel tavrı, dünyanın her tarafınd.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  2. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  3. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  4. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  5. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  6. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  7. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  8. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  9. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  10. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  11. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  12. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  13. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  14. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  15. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  16. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  17. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  18. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  19. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  20. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
Gündem Haberleri