AKParti'de kriz: Aday olursa istifa ederiz

AKParti'de kriz: Aday olursa istifa ederiz

AKParti'de kriz: Aday olursa istifa ederiz 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AKParti'den yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek Saadet Partisi’nden aday olan ancak seçilemeyen AKP’nin eski Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın AKP tarafından aday gösterileceği iddia edildi.

2019'da düzenlenen yerel seçimlerde AKParti tarafınca tercih edilmeyince partisinden istifa ederek Saadet Partisi'nden yarışa giren, ama sandıktan zaferle çıkamayan eski Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın iktidar partisinden aday gösterileceği ileri sürüldü.

Kısa Dalga'da yer alan habere göre AKP Şanlıurfa İl Başkanlığı önünde toplanan AKP'liler, Akçakale'de Abdülhakim Ayhan'ın aday gösterilmesini kabul etmediklerini açıkladı.

Yüze yakın AKParti'li adına basın açıklamasını okuyan AKParti Akçakale İlçe Başkan Yardımcısı İsa Yapma şunları söyledi:

'AKPARTİ'DEN İSTİFA EDİP CHP İTTİFAKINDAN ADAY OLMUŞTUR'

"2019 belediye seçimlerinde birçok kanaat önderimizin uyarı etmesine rağmen eski belediye başkanımız Abdülhakim Ayhan, AKParti'den istifa edip Saadet Partisi, HDP, İYİ Parti, CHP ittifakından aday olmuştur. Buralardan aldığı oy bellidir. Bu Cumhur İttifakı'na karşı bir ihanettir. Bunu kabullenemiyoruz. Sayın vekil Hikmet Başak'ın tüm bu tarz şeyleri bilmesine rağmen eski belediye başkanı Abdülhakim Ayhan aday gösterilmediği takdirde istifa ile AKParti'yi tehdit etmesi çok manidardır.

Şanlıurfa Büyükşehir İl Meclis üyeleri, Akçakale İlçe Meclis üyeleri ve AKParti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri olarak Akçakale AKParti belediye başkanlığı için dün sosyal medyada ilçemizin aday olarak belirtildiği söylenen Abdülhakim Ayhan'ın ilçemize geçmiş dönemlerde hiçbir hizmet sağlamayıp toplumsal gerginliğe neden olan ve ilçede yaptıkları usulsüzlükler ve yolsuzluklardan kaynaklı kendisinin adaylığını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

'İSTİFA EDECEĞİMİZİ BEYAN EDİYORUZ'

İlçeyi bir çöplüğe çevirmiş, geçmiş dönemlerde partimizin karşısında çalışmış ve toplumsal gerginliğe neden olan vakalara imza atmıştır. İlçemiz Akçakale'nin hak ettiği hizmetleri görmesi ve toplumsal huzurun sağlanması için Abdülhakim Ayhan'ın aday gösterilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle sayın il ve ilçe başkanımızı, ilçemizin menfaatleri doğrultusunda bir karar almaya davet ediyoruz.

Bizler il ve ilçe belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak geçmiş dönemlerde genel seçim ve yerel seçimlerde sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin yanında olduğumuzu sandıklarımız ile gösterdik. Bu nedenle Abdülhakim Ayhan'ın aday gösterilmesi durumunda istifa edeceğimizi beyan ediyoruz."

"AKParti'de kriz: Aday olursa istifa ederiz" haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKParti'de kriz: Aday olursa istifa ederiz haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKParti'de kriz: Aday olursa istifa ederiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Kısa Dalga

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
  2. 04:00 Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
  3. 03:58 Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
  4. 03:56 Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
  5. 03:54 Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
  6. 03:53 Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
  7. 03:47 200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
  8. 03:42 Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
  9. 03:39 Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
  10. 03:33 Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
  11. 03:31 Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?
  12. 03:29 18 Mayıs'ta tarihte neler oldu?
  13. 03:28 Yakıt alırken kontak kapatmazsak bakın ne oluyormuş!
  14. 03:26 Buket Aydın'ın yorumu tartışmaya sebep oldu: "İlk hesabı erkek ödemeli"
  15. 03:24 Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı geldi!
  16. 03:22 Bir aylık arabada 241 bin lira masraf çıktı
  17. 02:27 Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
  18. 02:25 Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
  19. 02:04 Evdeki sineklerden kurtulmanın basit yöntemi!
  20. 01:46 Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Politika Haberleri