AKP’de sular durulmuyor! İstifa sayının 20’yi bulabileceği konuşuluyor

AKP’de sular durulmuyor! İstifa sayının 20’yi bulabileceği konuşuluyor

AKP’de sular durulmuyor! İstifa sayının 20’y... Yerel seçimlerin ardından çalkantıların yaşandığı AKP'de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Kongre hazırlıklarına başlayan ve eski bakanların yeni oluşum hamleleri nedeniyle sarsılan partide, şimdiye dek 9 il başkanı istifa ederken, bu sayının 20’yi bulabileceği konuşuluyor.

Yerel seçimlerin ardından çalkantıların yaşandığı AKP'de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Kongre hazırlıklarına başlayan ve eski bakanların yeni oluşum hamleleri nedeniyle sarsılan partide, şimdiye dek 9 il başkanı istifa ederken, bu sayının 20’yi bulabileceği konuşuluyor.

Eski Bakan Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti girişimlerinin çalkantılara neden olduğu AKP'de sular durulmuyor. AKP’li Artvin İl Başkanı Şenol Alpaslan’ın istifasının ardından, partinin Denizli ilçe örgütlerinden de peş peşe istifalar geldi.

Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek kongre öncesi parti içinde yaşanan çatlaklar derinleşirken, istifaların da ardı arkası kesilmiyor. Uzun süredir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere rahatsızlıkların yüksek sesle dillendirildiği partide, Genel Başkan Erdoğan’ın parti tabanını Davutoğlu ve Babacan ekseninden ne kadar koruyabileceği de merak konusu.

Seçim yenilgisinin faturasının il ve ilçe başkanlarına kesildiği partide, aylardır uzun soluklu bir yeniden dizayn mücadelesi yaşanıyor.

Birgün’de yer alan habere göre; şimdiye kadar 9 il başkanı partiden istifasını verirken, AKP’ye yakın kaynaklar, bu rakamın ilçe kongrelerinin başlayacağı 2020 Şubat’ına dek 20’yi bulacağını ifade ediyor. Kesin tarihin henüz açıklanmadığı genel kongreye kadar ise partide tansiyon düşecek gibi görünmüyor.

PARTİDEN AÇIKLAMA YOK

Son olarak AKP’li Artvin İl Başkanı Şenol Alpaslan’ın içinde bulunduğu ekonomik durumu gerekçe göstererek istifasının ardından, partinin Denizli ilçe örgütlerinden de peş peşe istifalar geldi.

AKP Bozkurt İlçe Başkanı Tolga Yanal, Çivril İlçe Başkanı Mehmet Kale, Serinhisar İlçe Başkanı Ali Özcan ve Güney İlçe Başkanı Celal Özgülen istifalarını verdi. Dört ilçe başkanı da istifa kararlarını AKP İl Başkanlığı’na gönderirken, konuya ilişkin AKP İl Başkanlığı’ndan bir açıklama yapılmadı.

AKP’de geçtiğimiz ay Çanakkale, Kütahya, Manisa, Amasya, Siirt, Iğdır, Kırşehir ve Balıkesir il başkanları da istifa etmiş, AKP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam’ın istifa açıklamasında MHP’nin yanı sıra CHP ve İyi Parti il başkanlarına da teşekkür etmesi dikkat çekmişti.

İLÇE BAŞKANLARI DA GİDECEK

AKP’ye yakın kaynakların aktardığına göre il başkanlarının yanı sıra birçok ilçe başkanının da 2020 Şubat’ında başlayacak kongreler öncesinde istifaları istendi.

AKP kaynakları, “İlçe kongrelerinde göreve kimlerin getirileceği, il başkanları ile birlikte belirlenecek. Bu amaçla, mevcut il başkanı devam etmeyecekse yerine gelecek yeni il başkanı ile ilçe yönetimlerini belirleyeceğiz. İlçe kongreleri konusunda yeni tayin edilen il başkanları söz sahibi olacak” açıklamasında bulundu.

"AKP’de sular durulmuyor! İstifa sayının 20’yi bulabileceği konuşuluyor" haberi, 09 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AKP’de sular durulmuyor! İstifa sayının 20’yi bulabileceği konuşuluyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’de sular durulmuyor! İstifa sayının 20’yi bulabileceği konuşuluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
    2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
    3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
    4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
    5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
    6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
    7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
    8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
    9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
    10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
    11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
    12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
    13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
    14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
    15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
    16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
    17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
    18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
    19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
    20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
    Haberleri