AKP'li Kurtulmuş: Bizim etrafımızdaki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor

AKP'li Kurtulmuş: Bizim etrafımızdaki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor

AKP'li Kurtulmuş: Bizim etrafımızdaki her sa... “Önümüzdeki dönemde dünyada üç önemli kriz olacak; bunlar su, enerji ve gıda krizi"

AKP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ''Türkiye’yi her alanda güçlü ülke halinde getirmeliyiz. Türkiye Rusya’nın yaptırdığı yaptırımları uygulamamasına rağmen Rusya ile konuşabilen tek ülkedir. Bu büyük bir güçtür. Bizim etrafımızda ki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor. Barış için Türkiye kendisini ortaya koymuştur'' dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kapalıçarşı esnafı ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşının dünyayı olumsuz etkilediğini belirten Numan Kurtulmuş, “Önümüzdeki dönemde dünyada üç önemli kriz olacak. Bunlar su, enerji ve gıda krizi. Savaşın getirdiği krizi görüyorsunuz başladığından bu yana enerji fiyatları tavan yapmış durumda. Bu 3 alana dördüncüsü eklendi buda siber güvenliktir. Bu bölgede Türkiye’nin güçlü olmaktan başka alternatifi yoktur. Birleşmiş Milletler güvensizlik konseyi” haline gelmiştir. Birleşmiş Milletlerin bu yapısıyla barış çıkmaz. 200’e yakın ülke savaşa karşı çıktı. Bir kıymeti olmadı. Onun için Türkiye olarak dünyada yeni hakkaniyetli bir sistemin kurulduğuna şahit olacak” dedi.

Büyük güçlerin küresel çıkarlarını güçlendirmek için ellerine silah verdikleri terör örgütleriyle bölgeleri tekrardan tanzim etmeye başladıklarını kaydeden Kurtulmuş şunları söyledi:

"Bizim etrafımızda ki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor"

''Ateşe elini sokmayanlar ellerin silah tutturdukları istihbarat, siyasi, asgari lojistik destek verdikleri güçlerle bölge ülkelerin siyasi haritalarını değiştirme kararı içinde oldular. Önümüzdeki dönemde dünyada üç önemli krizler olacak. Bunlar su, enerji ve gıda krizi. Savaşın getirdiği krizi görüyorsunuz başladığından bu yana enerji fiyatları tavan yapmış durumda. Bu 3 alana dördüncüsü eklendi buda siber güvenliktir. Bu bölgede Türkiye’nin güçlü olmaktan başka alternatifi yoktur. Bizim elimiz de yüzümüz de kendi eksenimizdir. Türkiye’yi her alanda güçlü ülke halinde getirmeliyiz. Türkiye Rusya’nın yaptırdığı yaptırımları uygulamamasına rağmen Rusya ile konuşabilen tek ülkedir. Bu büyük bir güçtür. Bizim etrafımızda ki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor. Barış için Türkiye kendisini ortaya koymuştur."

"Birleşmiş Milletler'in bu yapısıyla barış çıkmaz"

"Bu insanların geleceği 5 tane ülkenin arasında. Dünya adaletsizlik söz konusu. Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi artık “Birleşmiş Milletler güvensizlik konseyi” haline gelmiştir. Birleşmiş Milletlerin bu yapısıyla barış çıkmaz. 200’e yakın ülke savaşa karşı çıktı. Bir kıymeti olmadı. Onun için Türkiye olarak dünyada yeni hakkaniyetli bir sistemin kurulduğuna şahit olacak. Böylesi sistem taşınamaz bir sistemdir. Ne göç meselesini ne de açlık meselesini çözebilen ve gelecekte olan gıda krizini çözebilecek bir samimiyetleri yok. Yeniden güçlü büyük Türkiye tüm insanlık hayrına olacak çalışmayı ortaya koyacaktır”

"AKP'li Kurtulmuş: Bizim etrafımızdaki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor" haberi, 25 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'li Kurtulmuş: Bizim etrafımızdaki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li Kurtulmuş: Bizim etrafımızdaki her savaş, küresel savaş çıkarma gücü taşıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  2. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  3. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  4. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  5. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  6. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  7. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  8. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  9. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  10. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  11. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  12. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  13. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  14. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  15. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  16. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  17. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  18. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  19. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  20. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
Gündem Haberleri